Slovenija

Odsek tretje razvojne osi Šentrupert–Velenje ni v neskladju z ustavo

Ljubljana, 05. 06. 2019 14.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
N.P. / K.H. / STA
Komentarji
44

Ustavno sodišče je odločilo, da državni prostorski načrt za odsek tretje razvojne osi Šentrupert–Velenje ni v neskladju z ustavo. S tem se bodo lahko postopki za gradnjo hitre ceste nadaljevali, Aljaž Verhovnik iz mladinske civilne iniciative Hoč'mo cesto pa poudarja, da potrebujejo še eno zeleno luč, in sicer potrjen poroštveni zakon.

Občina Braslovče je 30. maja lani skupaj z občino Polzela vložila zahtevo za oceno ustavnosti in zakonitosti uredbe o DPN za odsek Šentrupert–Velenje, ki jo je vlada sprejela januarja 2017.

Predlagatelji zahteve za ustavno presojo so uredbo izpodbijali, saj so prepričani, da je bila sprejeta po nezakonitem in protiustavnem postopku. Med drugim naj postopek ne bi ustrezal zahtevam konvencije o dostopu do informacij, udeležbi javnosti pri odločanju in dostopu do pravnega varstva v okoljskih zadevah (Aarhuška konvencija), prav tako naj bi bil v neskladju z evropsko direktivo, nekaterimi področnimi zakoni in ustavo.

Med drugim so v zahtevi trdili, da naj bi s sprejeto uredbo bila občinam odvzeta pravica do lastnega prostorskega urejanja ter da naj bi posegla še v druge ustavno določene pristojnosti občin. Navajali so tudi, da v postopku priprave uredbe ni bilo nikakršne javne razprave "o še odprtih variantah", prav tako med drugim izpostavljajo, da trasa po v končni fazi določeni varianti F2-2 sploh ni bila predmet kakršnekoli študije variant in primerjave z ostalimi možnimi variantnimi rešitvami na odseku F ter vladi očitajo neresnično prikazovanje stanja zadev.

Občina Braslovče in Polzela sta vložili zahtevo za ustavno presojo.
Občina Braslovče in Polzela sta vložili zahtevo za ustavno presojo. FOTO: Jana Ujčič

Vlada je v odgovoru na zahtevo podrobno kronološko predstavila potek sprejema uredbe in zanikala več trditev predlagateljev. Med drugim je navedla, da je bil osnutek DPN za varianto F2-2 junija 2015 javno razgrnjen skupaj z okoljskim poročilom, kot ena izmed strokovnih podlag pa je bila javno razgrnjena tudi študija variant iz leta 2008, s katero je bila opravljena izbira najustreznejše variante F2-2.

Ustavno sodišče pa je v danes objavljeni odločbi med drugim navedlo, da je seznanjeno z javnimi stališči o prednostih in slabostih predlaganih variant, o njihovih posegih v okolje, naravo in zasebna življenja ter o nevarnostih za vodne vire in o finančnih posledicah. "Vendar stališča o primernosti posameznih variant na presojo ustavnega sodišča ne morejo vplivati," je zapisalo sodišče.

Na odločitev ustavnega sodišča glede vložene zahteve za ustavno presojo so med drugim čakali na Darsu, kjer so že izvedli razpis za projektiranje hitre ceste Šentrupert-Velenje, a z izbranim ponudnikom nato zaradi vložene zahteve za ustavno presojo niso podpisali okoli 10 milijonov evrov vredne pogodbe za projektiranje.

Presoja ustavnega sodišča je bila tako omejena na oceno ustavnosti in zakonitosti postopka, po katerem je bila uredba sprejeta. Bistveni očitek predlagateljev pri tem je bil, da v postopku priprave uredbe, med katerim je na področju prostorskega načrtovanja večkrat prišlo do sprememb zakonodaje, javnosti ni bilo omogočeno učinkovito in dovolj zgodnje sodelovanje v postopku.

A ustavno sodišče je ugotovilo, da je postopek priprave in sprejetja uredbe potekal v skladu z zakonom o prostorskem načrtovanju in zakonom o umeščanju prostorskih ureditev državnega pomena v prostor, v postopku pa je bila javnosti zagotovljena možnost učinkovitega sodelovanja. Uredba zato ni v neskladju z ustavo, je ugotovilo ustavno sodišče, ki je odločitev sprejelo soglasno.

Velenjska občina: Hitra cesta do Velenja bo!

Z velenjske občine so v sporočilu za javnost posredovali odločitev ustavnega sodišča in izrazili vso podporo projektu. "Verjamemo, da bodo sedaj aktivnosti stekle in da bomo do hitre ceste, ki jo to okolje nujno potrebuje, prišli čim prej," so še zapisali. 

'Potrebujemo še eno zeleno luč'

Aljaž Verhovnik, koordinator Mladinske civilne iniciative Hoč'mo cesto, je za nas dejal, da so z zadovoljstvom sprejeli informacijo, da je ustavno sodišče dalo še eno zeleno luč na poti do izgradnje koroške hitre ceste. "Tako so odpravljene te administrativne, birokratske ovire na vzhodnem delu trase – to pomeni, da se bo projektiranje in parcelacija za odkupe zemljišč nemudoma lahko pričela tudi na tem odseku," pravi Verhovnik. Poudarja pa, da pričakujejo še eno zeleno luč za "prvo lopato v letošnjem letu", in sicer poroštveni zakon, za katerega v iniciativi pričakujejo, da ga bo vlada do jesenskega časa potrdila. 

Torej pričakujejo, da se bo gradnja ceste začela letos?
"Da, tako. Takšen je bil tudi protokol, podpisan med regijo in ministrstvom za infrastrukturo, zato od tega ne bomo odstopali," odgovarja Verhovnik.

Na ministrstvu niso dvomili

Odločitev ustavnega sodišča infrastrukturnega ministrstva ni presenetila, saj so imeli, kot so zapisali v odzivu, vsa potrebna zagotovila, da so bili postopki za sprejem uredbe o državnem prostorskem načrtu izvedeni v skladu z uredbo o enotni metodologiji za pripravo in obravnavo investicijske dokumentacije ter v skladu z veljavno zakonodajo.

Na Darsu so pojasnili, da bodo lahko zdaj nadaljevali z aktivnostmi, ki so bile upočasnjene oz. ustavljene s pritožbo. Pri tem so našteli parcelacije, cenitve, odkupe zemljišč in projektiranje.

"Zadovoljni smo, da bomo lahko nadaljevali z aktivnostmi na enem najpomembnejših infrastrukturnih projektov, od uprave družbe Dars pa pričakujemo, da bodo nemudoma in pospešeno nadaljevali z aktivnostmi projektiranja odseka tretje razvojne osi na trasi med Šentrupertom in Velenjem," so izpostavili.

Gospodarstveniki ne vidijo več ovir za pospešitev projekta

Odločitev ustavnega sodišča pozdravljajo tudi na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS). Kot so sporočili, se GZS, v njenem sklopu še posebej zbornici s Koroške in Savinjsko-Šaleške, vseskozi angažirano zavzema za uresničitev projekta tretje razvojne osi, saj ga na GZS razumejo kot enega ključnih razvojnih projektov nacionalnega interesa.

Po danes objavljeni odločitvi ustavnega sodišča na GZS ne vidijo več ovir za dejansko pospešitev dinamike izgradnje celotne trase tretje razvojne osi. "Verjamemo, da bo država sedaj izvedla vse nujne ukrepe, da se projekt izvede brez nadaljnjih zakasnitev in omogoči tako gospodarstvu kot prebivalcem na tem območju enakovredne pogoje za razvoj v primerjavi z drugimi slovenskimi regijami," so zapisali na GZS.

Občini, ki sta zahtevali ustavno presojo, z odločitvijo še nista uradno seznanjeni

Občini Polzela in Braslovče z odločitvijo še nista uradno seznanjeni, zato je ne komentirata. Je pa župan Braslovč Tomaž Žohar dejal, da bodo odločitev spoštovali, in se zavzel za zaščito oškodovancev. Tudi na Občini Polzela z odločitvijo ustavnega sodišča uradno še niso seznanjeni, zato župan Jože Kužnik glede vsebine še ne daje komentarja.

Zahtevo za ustavno presojo uredbe o DPN za odsek Šentrupert-Velenje sta lani 30. maja vložili občini Braslovče in Polzela, ki sta prepričani, da je bila sprejeta po nezakonitem in protiustavnem postopku. Ustavno sodišče jima ni pritrdilo. Ugotovilo je, da je postopek priprave in sprejetja uredbe potekal v skladu s področno zakonodajo in da je v postopku bila javnosti zagotovljena možnost učinkovitega sodelovanja, je razvidno iz danes objavljene odločbe ustavnega sodišča.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ka pa mislis
06. 06. 2019 21.23
masni
06. 06. 2019 12.44
+0
Koliko dobrih njiv pa je šlo v nič ,ko ste gradili avtocesto iz Murske Sobote do Kopra.Izgleda, da ste jo naredili na samem skalnatem svetu.
lahunin
06. 06. 2019 12.39
+0
PO VSEH BLEBETANJIH BO CESTA DO 2050 VSAJ UPAM
marston
06. 06. 2019 12.22
+1
Hitra cesta ali ac?
Uporabnik443897
06. 06. 2019 12.10
+11
Me pa gredo ti Savincani prav na zivce. Pa kaj naj Korošci naredimo avtocesto preko Maribora do Ljubljane.Če bi Kitajci gradili tako kot mi, bi še večina ljudi živela v zemljankah. Tako pa imajo vlake 300 na uro, sedaj že pripravljajo 600 na uro, v Sloveniji pa 30 na uro. Prav pri vsaki stvari v Sloveniji pa 5 mandelcev ala EKOLOŠKIH. pRI VODAH RIBE, PRI VETERNICAH PTIČI, jebibvlibvievb neprimerne besede !!!
marzo
06. 06. 2019 12.40
+4
Gradnjo HC ne bodo preprečili Savinjčani, ampak kar Korošci sami, saj se ne morejo zmeniti, kje bodo priključki (nihče noče priključka pred svojimi vrati).
Uporabnik443897
06. 06. 2019 12.47
+0
To je pa drugi del RESNICE, zato pa pravi pregovor: Vsaka palica ima dva konca ali v prevodu glede na temo. krivec ni samo eden !!!
1pravica
06. 06. 2019 13.09
+1
ostani doma ali pa pojdi v Avstrijo, ker klobasas neumnosti!!!!!
brezvode
06. 06. 2019 10.02
+5
A bo maketa tudi, da bomo vidli kako bo?
detect
06. 06. 2019 09.16
+3
tisti ki ste proti tej cesti na tem področju,poglejte koliko je neobdelanih njiv in drugih površin,to pa ne vidite.
kajpavzdevek
06. 06. 2019 08.20
+4
Ta cesta je bolj pomembna kot pa tistih nekaj njiv ! Kaj tu ni jasno
blazter
06. 06. 2019 07.28
+18
Cesta do koroške je potrebna. Ob robu doline
mijav
06. 06. 2019 07.38
+11
Nimasmisla
05. 06. 2019 20.44
+11
seveda ni v neskladju z ustavo je pa skregan z zdravo kmečko pametjo ali bomo živeli z cesto in.trgovinami ali z obdelovalno zemljo
mastablasta
06. 06. 2019 12.25
+5
kakšno obdelovalno zemljo, če so travniki tam.
1pravica
05. 06. 2019 18.11
+22
Pritisk s strani politike iz Velenja ... Pokupil parcel travnikov in sedaj pritiskajo... Ko se bo pa kradla no pa kdo kriv?, In kao koroška bo zacvetela zarad te ceste?, Pa glih ja
JohnsonJohnson
05. 06. 2019 18.52
+19
kradlo se bo če gre skozi savinjsko ali pa čez Kras. Na polno.
mijav
06. 06. 2019 07.41
+3
enkrat mora biti konec neskladij. vsaka palica ima dva konce.
Uroš Isteni? 1
05. 06. 2019 18.10
+14
Kaj jim ni jasno, polovica Slovenije je bolj oddaljena kot Dunaj, če gledamo cestno povezavo.
dunc46
05. 06. 2019 17.58
+12
pa kaj zopet bodo delali hitro cesto.. cez 20let pa se enkrat sirili uosli..... poglejte pomurko... iz celja do ljvse zabito.... kje ste pametnajkovici, da vas nea ukradejo. mmmm
Slovenia First
05. 06. 2019 17.21
+3
Unicili bodo se zadnji konec lepe srednje savinjske doline ki nam ki zivimo tukaj pomeni veliko.
marzo
05. 06. 2019 17.30
+1
Treba je nasprotovati do konca. Ko enkrat cesta bo, ni poti nazaj
Hunter87
06. 06. 2019 07.04
+3
Kje pa je srednja savinjska dolina? Sam sem savinjčan, pa za to še nisem slišal.
Slovenia First
05. 06. 2019 17.19
+22
veliko bolj optimalna in za prihodnost boljsa resitev je Vransko Mozirje Velenje. Šentrupert Velenje je idiotizem na kubik. Temu k je to projektiral pa zelim da mu nekdo drugic projektira ac cez dvorisce.
Slovenia First
05. 06. 2019 17.22
+28
Ali pa arja vas velenje manj skode manj odskodnin. Aja res pa je da bi ogromno ljubljaskih ostalo brez odskodnin zato mora tukaj cez.
JohnsonJohnson
05. 06. 2019 18.51
+3
pa veš kje bi prišla cesta v Velenju po tej varianti? Samo še tunel 5km pod Velenjem...
dr21
05. 06. 2019 17.16
+4
Hitra cesta? Torej brez odstavnega pasu 110 km/h omejitev ali kako?
Da se mene pita..
05. 06. 2019 17.14
+4
Se je Vili že pritožil?
waga7
05. 06. 2019 16.57
-4
še eno od postojne do jelšan
kajpavzdevek
05. 06. 2019 16.32
+37
Začnite že z gradnjo te avtoceste in pol kr dalje na jug proti Beli krajini, začnite tud z Tir 2 ! Kdo plačuje to nakadanje, zavlačevanje ! Vsi nas bodo prehiteli porčičana
severnik
05. 06. 2019 16.28
+35
Jaz še vedno ne vem kje je problem. Edino kar se slišal, da so nekateri kupili poceni zemljo, zdaj pa trasa ne bo šla čez njihovo zeeelo drago parcelo. Pa mimo Velenja mora it nujno!
detect
05. 06. 2019 17.44
+7