Odvetnik: Julija bo na sodišču še marsikaj povedala, srečanje z domačimi 'iskreno in toplo'

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
24UR ZVEČER /
KOMENTARJI
161
Odvetnik Julije Adlešič je za oddajo 24UR ZVEČER opisal, kako je bilo videti srečanje Julije Adlešič in njenih staršev po njeni vrnitvi iz pripora na Igu. Razkril je, da je bila Adlešičeva srečna, da je zapustila pripor, in da bo na sodišču še marsikaj povedala.

Odvetnik Julije Adlešič Boris Grobelnik je za24UR ZVEČERpovedal, da mu je ta na poti s pripora na Igu povedala, da je vesela, da gre domov, da je več kot dovolj, da je bila v priporu in da je tam neprijetno življenjsko okolje.

Julija bo na sodišču še marsikaj povedala, trdi njen odvetnik.
Julija bo na sodišču še marsikaj povedala, trdi njen odvetnik.FOTO: Damjan Žibert

Na vprašanje, ali je dobra odločitev, da se Adlešičeva vrne k staršem, saj so med njimi nasprotovanja, je odgovoril:"Mislim, da je to dobra odločitev in da se bodo zbližali. Vem, da med njimi ni bilo velikih nasprotovanj, šlo je za običajna nasprotovanja med mladimi in starši."

Kot trdi, gre za nesorazmeren ukrep: "V tej fazi se ne ukvarjamo, ali bo na koncu obsojena, je pa ukrep nesorazmeren, saj ni nobene ponovitvene nevarnosti, na drugi strani pa je ustavna pravica človeka do svobode."

PREBERI ŠE
Julija Adlešič v spremstvu odvetnika zapustila zapor in odšla v hišni pripor

Srečanje z njenimi domačimi ob vrnitvi z Iga je opisal kot toplo: "Po moji oceni je bilo srečanje zelo toplo, na Ig sva jo šla iskat skupaj z njenim očetom. Doma sta jo pričakala bratec in mamica in srečanje se mi je zdelo zelo iskreno in toplo."

Ali je Adlešiča žrtev Abramova? Njen odvetnik na to odgovarja: "To vam v tej fazi težko povem, vsekakor je treba upoštevati, da je zelo mlada oseba in da bo spregovorila na sodišču in da bo še marsikaj povedala. Mi še vedno trdimo, da je prišlo do nesreče, ne da je to nameren dogodek, kar trdijo slovenske zavarovalnice oziroma tožilstvo."

Spomnimo

Kot je kazalo že na prejšnji obravnavi, so Julijo Adlešič iz afere Odrezana roka izpustili iz pripora na Igu, zapustila ga je včeraj ob 16. uri. Odslej se bo sojenj udeleževala iz hišnega pripora. Tega bo preživljala v hiši svojih staršev, iz katere se je sicer izselila leta 2017.

Obtožnica Adlešičevi in njenemu partnerju Sebastienu Abramovu ter njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču očita poskus zavarovalniške goljufije. Abramov, Huskićeva in Adlešičeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Adlešičeva je bila v priporu zaradi ponovitvene nevarnosti od 8. marca lani, prav tako Abramov, ki ostaja v priporu.

Adlešičeva si je januarja lani odrezala levo roko. Trdi, da je šlo za nesrečo pri žaganju vej s krožno žago, a je po mnenju tožilca Kičina to storila namerno, da bi od zavarovalnic dobila odškodnino. Adlešičevo je namreč Abramov pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. V primeru invalidnosti bi se ji obetalo vsaj 1,22 milijona evrov odškodnine.