Slovenija

Primer Cerkvenik: Kdo zavaja?

Ljubljana, 19. 08. 2008 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

'Nemudoma prenehajte z žalitvami, da ne boste deležni še nadaljnjih tožbenih zahtevkov,' vodstvu kliničnega centra sporoča Cerkvenikov zagovrnik.

Ponedeljkova izjava zastopnika nekdanjega svetovalca direktorice UKC (Univerzitetnega kliničnega centra) Ljubljana Gregorja Cerkvenika ne drži, poudarjajo v UKC Ljubljana. Marko Zaman je namreč zatrdil, da je delovno in socialno sodišče dalo prav njegovi stranki v navedbi, da je podana verjetnost, da je bila izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi nezakonita. Kot pojasnjujejo na Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, je sodišče le zapisalo, da bo o utemeljenosti zahtevka še presojalo.

Zastopnik vrača žogico

Cerkvenikov zastopnik se je na očitke UKC takoj odzval. Kot pravi, je sklep, ki ga je posredoval UKC, vzet iz konteksta, sodišče pa je izrecno zapisalo, da je verjetnost Cerkvenikove terjatve podana.

Gregor Cerkvenik
Gregor Cerkvenik FOTO: POP TV

"Tako UKC kot naša stranka razpolagata z istim sklepom o zavrnitvi začasne odredbe. Prepis sklepa, ki ga je posredoval UKC, je izvzet iz konteksta in ponovno kaže na nerazumevanje obravnavane problematike," je v sporočilu za javnost zapisal Cerkvenikov zastopnik Marko Zaman. Kot pravi, je sodišče izrecno zapisalo, da je podana verjetnost terjatve Gregorja Cerkvenika, torej tožbe na ugotovitev nezakonitosti izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi in vrnitve na delo. Cerkvenikov zastopnik poleg tega UKC poziva, naj "nemudoma preneha z žalitvami, da ne bodo deležni še nadaljnjih tožbenih zahtevkov".

Dokazov o samovoljni odpovedi delovnega razmerja ni

V UKC Ljubljana pa navajajo sodbo sodišča, da je "tožnik v tožbi zaradi dejanj tožene stranke v postopku izredne odpovedi večkrat poudaril samovoljno ravnanje tožene stranke. Sodišče ravnanja tožene stranke tako ne ocenjuje. Vse tožnikove opise, navedbe o kršitvah postopka bo sodišče med dokaznim postopkom z izvedbo dokazov še presojalo."

"Listine, ki jih je tožena stranka v postopku izdala in na katere se je tožnik skliceval, ne kažejo na to, da je tožena stranka tožniku odpovedala pogodbo o zaposlitvi samovoljno in pri tem uporabljala silo. Tožena stranka je postopek vodila, kot je menila, da ga je treba v skladu z Zakonom o delovnih razmerjih. Tožniku je izdala pisno obrazložitev, vabilo na razgovor, izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi, ki je zapisana na listini, in tudi utemeljitev za to. Vse to so takšni deli predhodnega postopka pri toženi stranki, ki nimajo značaja samovoljnega ravnanja tožene stranke pri prenehanju delovnega razmerja tožnika. Tožniku po oceni sodišča zaradi zavrnitve predloga za izdajo začasne odredbe tudi ne nastaja težko nadomestljiva škoda," v UKC Ljubljana povzemajo stališče sodišča.

Spomnimo ...

Kot je znano, je Cerkvenik 7. avgusta na delovno in socialno sodišče zoper UKC Ljubljana vložil tožbo zaradi domnevno nezakonite odpovedi delovnega razmerja. V tožbi je predlagal tudi izdajo začasne odredbe, po kateri bi do pravnomočnosti tožbe prejemal mesečno nadomestilo. V ponedeljek je Cerkvenikov odvetnik povedal, da je sodišče Cerkvenikov predlog za izdajo začasne odredbe sicer zavrnilo, da pa dalo prav Cerkvenikovi navedbi, da je podana verjetnost, da je bila izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi nezakonita.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ak74
19. 08. 2008 17.38
Kdaj bodo odvetniki odgovarjali za take izjave? Za take stvari bi morala iti najmanj licenca!