Slovenija

Odvzeto govedo premestili na štiri lokacije, vložena pritožba na odločbo

Ljubljana, 01. 12. 2023 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Na kmetiji pri Krškem odvzeto govedo so premestili na štiri lokacije po državi, nobenega niso usmrtili ali oddali v zakol, so povedali na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Medtem je odvetniška pisarna, ki zastopa skrbnika živali, na ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vložila pritožbo zoper odločbo o odvzemu. Inšpekcijskemu organu zaradi številnih kršitev različnih zakonov predlaga, da jo odpravi kot nezakonito. Poseg v pravice kmeta je bil po njihovem mnenju prestrog, pa tudi v nasprotju z dejanskim stanjem na terenu.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Govedorejec vložil pritožbo
    06:07
    Iz 24UR ZVEČER: Govedorejec vložil pritožbo
  • Iz 24UR: Govedorejec vložil pritožbo
    03:20
    Iz 24UR: Govedorejec vložil pritožbo
  • Iz SVETA: Nadaljevanje kravje sage
    02:50
    Iz SVETA: Nadaljevanje kravje sage

"Lokacije so na območju savinjske in jugovzhodne regije. Zaradi interesov postopka, ki je v teku, konkretnejših podatkov ne moremo razkriti," so zapisali v v Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR). Dodali so, da so na vseh lokacijah izvedli uradni nadzor glede izpolnjevanja pogojev v zvezi z dobrobitjo živali in zagotavljanja ustrezne veterinarske oskrbe. Glede postopka drugega niso razkrili, ker, kot so poudarili, upravnoinšpekcijski postopek še poteka.

Medtem pa je pravni zastopnik kmetije na kmetijsko ministrstvo vložil pritožbo zoper odločbo uprave. Kot so med drugim zapisali v odvetniški pisarni Matoz, je odločba, s katero je bil odrejen odvzem 24 glav govedi, nezakonita že zato, ker jo je inšpekcijski organ izdal na podlagi Zakona o veterinarskih merilih skladnosti in Zakona o inšpekcijskem nadzoru, ki ne predstavljata podlage za izdano odločbo. Odločba pa je nezakonita v vsakem primeru, saj v zadevi ni šlo za izjemno nujen ukrep zaradi nevarnosti za življenje in zdravje živali. 

Odvetnik inšpekcijo uvodoma opominja, da je bilo sinu Rudija Možgana in njegovi sestri prepovedano sodelovanje v postopku, ker naj ne bi bila stranki v postopku. Ker oba skrbita za odvzete živali in sta skrbnika živali, so jima bile s tem kršene pravice. Iz obrazložitve odločbe prav tako ne izhaja ugotovitev identitete skrbnika živali, kar je po določbah Zakona o zaščiti živali odločilnega pomena za izdajo zakonite odločbe. Inšpekcijska odločba je po mnenju odvetnikov nezakonita tudi zato, ker inšpektorica na kraju odvzema v zapisnik ni vnesla vseh potrebnih podatkov. 

Iz izpodbijane odločbe izhaja, da je inšpekcijski organ na naslovu Možganovih 13. novembra opravil nadzor nad zaščito govedi in kopitarjev ter da v času pregleda nikogar ni bilo doma. Ker o tem niso obvestili družine Možgan in ker niso sestavili zapisnika, se odločba "ne more sklicevati na domnevne ugotovitve, ki naj bi jih tistega dne ugotovil inšpekcijski organ, saj je bil ta opravljen nezakonito". Prav tako se odločba "ne more sklicevati na fotografije, ki jih je inšpektorica posnela in uporabila kot dokaz, saj so bile pridobljene nezakonito". Ker je inšpektorica samovoljno vstopila v zaprte prostore, so podani tudi zakonski znaki kaznivega dejanja kršitve nedotakljivosti stanovanja.

Krave v Krškem
Krave v Krškem FOTO: Facebook

'Odločba je popolnoma v nasprotju z zapisnikom'

Po mnenju odvetnika je odločba tudi popolnoma v nasprotju z zapisnikom, ki je nastal naslednjega dne (14. novembra), saj v njem niso navedene vse osebe, ki so bile ob inšpekcijskem pregledu prisotne, in jih ta navaja v izpodbijani odločbi. Iz ugotovitev zapisnika tudi ne izhaja, koliko živali in katere so bile odvzete, niti ne opredeli, v kakšnem rejnem in zdravstvenem stanju je bila katera od živali. Prav tako iz zapisnika ustne odločbe ne izhaja, komu se odvzete živali dajo v odkup in kdo opravi transport. Izpodbijana odločba je tako v celoti v nasprotju z zapisnikom ustne odločbe. 

Iz zapisnika izhaja tudi, da se odvzame osla, ki pa niti v lasti Možgana niti on ni njegov skrbnik, pač pa gre za osla, ki se prosto sprehaja po vasi. 

Ker je šlo v zadevi za takojšen odvzem živali na podlagi ustne odločbe na zapisnik, bi morala inšpektorica že na kraju odvzema na zapisnik vnesti vse potrebne podatke o tem, koliko katerih živali je odvzela, v kakšen rejnem in zdravstvenem stanju je bila katera od živali, njihove ušesne številke, dobesedno zapisati izjave strank, prič, izvedencev in drugih udeležencev v postopku, ki so pomembne za odločitev. Ker temelji odločba na zapisniku, ki ni bil sestavljen v skladu z določbami ZUP, je odločba nezakonita, navaja odvetnik.

Zoper zapisnik z dne 14. novembra in zapisnik z dne 20. novembra je bil podan ugovor, "saj zapisnika ne odražata dejanskega stanja in dogajanja v času inšpekcijskega pregleda". Možganu je bila po mnenju odvetnika v postopku kršena tudi pravica, ker se ni mogel izjaviti ali podati pripomb na zapisnik.  

"Ogroženo je bilo življenje živali," za svojo odločitvijo za odvzem 24 glav goveda kmetu pri Krškem stoji inšpektorica Danuša Štiglic.
"Ogroženo je bilo življenje živali," za svojo odločitvijo za odvzem 24 glav goveda kmetu pri Krškem stoji inšpektorica Danuša Štiglic. FOTO: Kanal A

'Nepopolno in napačno ugotovljeno dejansko stanje'

Inšpekcijski organ po mnenju odvetnika ni ugotovil, v kakšnem stanju je bila posamezna odvzeta žival, zato je odločba "popolnoma neutemeljena in neobrazložena", prav tako pa inšpekcijski organ sam sebi nasprotuje, saj na eni strani odredi odvzem vseh živali, na drugi pa obrazloži, da je bil opravljen površen pregled. 

"Ne držijo tudi navedbe inšpektorice v izpodbijani odločbi, da naj bi bilo dne 14. 11. 2023 na kraju samem ugotovljeno, da je inšpekcijski zavezanec prejšnjega dne priredil stanje na kmetiji, ker naj bi z dvema traktorjema s priključkoma zaprl dovozno pot do obore, kjer so bile prejšnji dan živali in dostop do hleva. Poleg tega naj bi govedo izpustil na pašnik, ki se nahaja v neposredni bližini. Takšne navedbe so popolnoma pavšalne in neutemeljene ter odstopajo od dejanskega stanja," še piše odvetnik. 

Kot zadevo pojasnjuje, je Možgan živali izpustil na pašnik, ker so v prosti reji in zato večinoma na pašniku. "Živali so primerno oskrbovane in na dan odvzema niso bile umazane. Življenjsko popolnoma logično je, da so bila tla zaradi obilnega deževja v dneh pred izvedenim inšpekcijskim nadzorom dne 14. 11. 2023 namočena in voda ni odtekala, zato je posledično nastalo blato."

Prav tako po njegovem mnenju v zadevi ni bilo upoštevano načelo sorazmernosti, saj ugotovljeno dejansko stanje ni narekovalo nobene potrebe po takojšnjem trajnem odvzemu živali. Pooblaščena oseba bi po njihovem mnenju lahko izbrala milejši ukrep, na primer postavitev roka za odpravo morebitne kršitve, ne pa, da je izrekla takojšnjo ustno odločbo o trajnem odvzemu živali. "Morebitne kršitve (če bi bile podane) bi lahko bile s strani zavezanca odpravljene, v kolikor bi bila izdana ureditvena odločba. V nobenem primeru pa živali niso bile v slabem rejnem stanju, živali so bile v dobrem rejnem stanju in zdrave."

Spomnimo

Mnenja o pravilnosti odločitve inšpektorice Danuše Štiglic glede odvzema živali na kmetiji Možgan pri Krškem so razdelila celotno Slovenijo. Ogroženo je bilo življenje živali, za svojo odločitvijo stoji inšpektorica, saj da so bile v ogradi skupaj nezdružljive živali – stare krave z rogovi, biki, premlade telice za prepust, teleta ... "Prostor je bil v celoti poplavljen z meteorno vodo, blatom, fekalijami. Živali niso imele popolnoma nobenega suhega mesta za počitek. V hlevu je suhe prostore zasedala različna krama in odpadni motorji, živali so bile brez vode in hrane," je naštela za oddajo Svet. 

Po njenih besedah živali šepajo, nekatere se držijo zgrbljeno, kar lahko kaže na bolečine v notranjih organih ali pa infestacijo s paraziti. Imajo bolezni parkljev, mastitise, vnetje vimen ali pa presušena vimena. Večina goveda je dobila oceno 1 do 2 ali 2 od možnih petih točk. Le redke boljšo, a nobena ni presegla ocene 3. 

V tako izjemnih razmerah, ko stranka kriči in grozi in so okoliščine tako težke, je težko pisati zapisnik, je na očitke o tem, da je imel ta le osem vrstic, dejala Štigličeva. "Sin je kričal, se pretirano približeval, nagajal, hotel rezati ograjo, da bi živali pobegnile po vasi, strašil živali pri nakladalni rampi za kamion ..."

23. novembra je Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin sporočila, da je veterinarka izdala odločbo, na katero se bo stranka v nadaljevanju postopka lahko pritožila. Poudarili so, da možnost trajnega odvzema živali velja že od leta 2013 in ni posledica nedavno sprejete novele Zakona o zaščiti živali. Informacija, da je prijava prišla s strani nevladne organizacije, ki deluje v javnem interesu na področju zaščite živali, pa po njihovih besedah ne drži.

Direktor inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Fabian Kos je nato izdal sklep o izredni verifikaciji odvzema goveda. Preverili bodo učinkovitost, primernost, nepristranskost, kakovost in doslednosti uradnega nadzora.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (849)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jon Bacek
04. 12. 2023 11.19
+0
A je res, da je Veronika izgubila prejšnjo službo pomočnice v kuhinji, ker kljub opozarjanju, ni zadostila osnovnemu higienskemu minimumu?
Darko32
02. 12. 2023 15.15
+5
Tukaj vidmo šolski primer ponarejanja dokazov z ciljem, d ase zaščiti sistemska korupcija v javni upravi. DANUŠA je lepo dokazala z svojim delom kak os etem rečem streže. Valerija pa ji je pomagala. Ko so to naredili se sedaj zgovarjajo na ustne ugotovitve in tukaj vidimo, da je lep šolski primer kako se tem rečem streže. Tukaj je lepo dokazano kako veterinarji sodelujejo pri ponarenaju sledljivosti. Že to, da so brez dokumetacije vozili okrog živali so po zaslugi DANUŠE povzročili sesed sledenja mesa. Sedaj pa določeni posameznik iposkušajo prodajati, da je več živali neoznačenih in nevem kaj še vse. Vse to z ciljem, da se zaščitijo. MATOZ je jasno povedal in ljudje vidijo te lumaprije in kriminal v javni upravi vsak dan. Zato je navedo stanje samo dokaz kriminalnega delovanja javne uprave in nič drugega. DANUŠA je samo delala tako, kot je naučena in nič drugega. Že takoj v začetku se je vidlo v katero smer bodo prirejali podakte na to temo. Zato je bila storjena namerna blokada pravnega varstva temu lastniku samo zato, da bi ga utišali in sočasno onemogočili pravno varstvo. Zato Sedaj prodajanje megle iz strani določenih točno do potrjuje. Še več tudi prirejanje dokazov z ciljem opravičiti početje DANUŠE in VALERIJE. V konkretnem priemru je dolžnost vseh, da se pošlje v pomoč temu lastniku naslednje: Strokovnjaka za parkljarje, stokovnjaka za elktrodistribucijo, katera omejujejo izvajanje gradenj strehe za živali, strokovnjaka za gradbeništvo, da skupaj naredijo nek načrt za streho in dajo vsa dovoljenja lasniku. Če je potrebno pa prestavijo oba dalnovoda. Sedaj je DANUŠA naredila meglo in poskušala prej navedeno prirkiti. Z prirejanji pa opravičiti svoje početje. Te krave bodo odnesle VLADO, VALERIJO In DANUŠO, ter določene ljudi spravile za zapahe in se vrnile nazaj na rodno domovanje.
muholovka
02. 12. 2023 14.42
-2
Poznam rejca, katerega kozel se zaradi vročega vremena in strašanske žeje šprica oz. pije lasten urin. Inšpekcije od nikoder. Verjetno je član sds?
smuuki
02. 12. 2023 14.48
+1
Lastnik tega kozla je kmetijski inšpektor
pekoči paradižnik
02. 12. 2023 12.29
+0
Nemarni rejec je paznik v zaporih na Dobu, kjer se je srečal s pacientom, tako kot se je ta tam s Snežičem, zato mu je bilo v nadaljevanju dovoljeno vse,… tudi nezakonita reja, za sodno varstvo bo poskrbel pa hišni odvetnik matoz, ki bo plačan iz javnega denarja, ki je bil namenjen urejanju vodotokov, preusmerjen pa na vzporedni finančni sistem sdss sekte.
Jon Bacek
04. 12. 2023 11.17
Pomembno, da se ne srečuje s pekočim paradižnikom v zaprtem oddelku Polja.
pekoči paradižnik
02. 12. 2023 12.28
+0
Neoznačene živali,... črna borza z živino, mesom, izdelki,... na embalaži pa Slovenska kakovost,.... to je naša realnost, škodljiva posledica janšizma.
pekoči paradižnik
02. 12. 2023 12.27
+3
Enajst živali, ki so bile odvzete nima identifikacijske številke,.... me zanima, če imajo v potnem listu svojo fotografijo, jih bo matoz prepoznal ali pa rejec, ki jih je bolj poredko obiskoval?
smuuki
03. 12. 2023 08.56
+2
Od kje potem kmetu potni listi v njegovih rokah? Vse vaše življenje in komunikacija z okolico temelji na laži. Patetičen lažnivec, ki se tega niti ne zaveda več. Lažnivi stil življenja. Tipičen levak ali prepoznavni znak za levaka je laž
pekoči paradižnik
02. 12. 2023 12.24
+1
dare32,.... je očitno med troli skrbnik projekta odvzem živali,.... priznam, preberem stavek ali dva, pritisnem - in grem naprej, ker to ni prebavljivo, vse te teorije zarot in sprevračanja in obračanja dejstev v nasprotno stran so tipično janšistični način, ki ga lahko vidimo od parlamenta, oddaj v medijih do portalov, kjer na dolgo in široko razpredajo o zaroti proti njim,.... pa misliš dare, da kdo ta tvoja čreva bere v celoti????? večina ravna kot sem opisal svoje ravnanje,... stavek ali dva, ugotoviš, kam janševec taco moli, pribiješ - in gremo naprej, pogosto pa brez branja, že zaradi nicka prilepim minusi in grem naprej....
zasvobodo22
02. 12. 2023 12.15
+4
vsi ki pravite ,da ni blo nic narobe ker bla zivina do kolen v blatu ste res z obisk kaksne ustanove
Samo12
02. 12. 2023 12.24
+3
Tisti, ki to govorijo, so že v posebni ustanovi, v kvedru.
pekoči paradižnik
02. 12. 2023 12.12
+3
Rudijevo počutje, da mu je kot janševcu dovoljeno vse, da je nedotakljiv in kar je še teh domišljavosti se je kar naenkrat sesulo kot hišica iz kar,.... ugotovil je, da mu janšizem ne nudi popolnega zavetja, čeprav se je v zaporu srečal z brezmadežnim komunistom s križem na prsih,.... da ga tudi matoz ne bo rešil iz tega blata, se je odločil nekaj narediti za boljše pogoje živali, za naslednjo čredo, ki jo bo tam redil, od stare po vsej verjetnosti ne bo videl nobene živali, kar je tudi prav, naj si živli oddahnejo od nemarnega janševce,.... ne samo ljudem, tudi živalim janšizem greni življenja.
ap100
02. 12. 2023 11.37
+1
zakaj so ga premestili - a ni bilo dobro oskrbovano - so delali nabirke za hrano?
Soul
02. 12. 2023 11.22
+1
Včasih so za živali bolj poskrbeli kot za lastne otroke. Kot pravi moj oče, najprej smo šli nahranit, očistit hlev, šele kasneje smo mi dobili hrano. Danes v moderni družbi, so živali bolj razvrednotene kot kdajkoli prej, čeprav posamezniki zatrjujejo drugače, številke pobitih živali ne lažejo. Ampak tako je, dokler se na živali gleda kot na kos mesa. "Naši dušni" pastirji pa ne zmorejo niti dojeti zapovedi, ne ubijaj! Uboge duše, ki se skrivajo za slepo religijo in pačijo zapovedi po lastni brezčutni razsodbi.
zametekfašizma
02. 12. 2023 10.44
-2
Kako zanimivo je brati komentarje vsevedov, sam pa sem se včeraj pogovarjal z Rudijem. Ukradli, res ukradli so mu 24 glav živine! Kdor pozna delo na kmetiji, ta razume, razume tudi problem namočenega terena na krškem polju. Tule pa komentirate v večini dečki in deklice z asfalta, ki še niste imeli od dela črno za nohti, ko svoje kužeke oblačite in jih nosite ali v vozičkih vozite naokoli....in ste okuženi z enim čudnim rdečim virusom....
Samo12
02. 12. 2023 10.46
+3
Rdeči virus imaš ti in tvoj veliki. Samo v sekti se razhaja rdeči virus,… kot rečeno pojdi z Rudijem za dva tedna v to blato in živi v tem pa pol bodi glasen.
zibertmi
02. 12. 2023 11.03
+4
zakaj je pa sedaj,mogoče sploh ne sam,lahko poštimal prostrore za živino in odtekanje fekalij iz prostorov.zakaj so pa bili pri njem že večrat
Aleša Muršec
02. 12. 2023 11.39
-2
Ne posplošuj. V bistvu komentiramo tudi taki s podeželja, ki teh razmer za živali ne zagovarjamo. Eno je razmočen teren, drugo pa s fekalijami prežet teren, ki povzroča bolezni in na svinjarijo omejena žival. In milijon prijav za tega kmeta tudi s strani sosedov, mimoidočih in ne boš verjel, tudi s strani drugih kmetov, ki se niso hoteli izpostavljati. V več letih. Rudi?Ni relevanten, on je kršitelj v tej zgodbi, normalno da se zdaj cmizdri in smili sam sebi.
zametekfašizma
02. 12. 2023 12.05
-1
včeraj sem bil z njim. Velikokrat sem pri njih, smo družinski prijatelji. Blato je bilo v krogu 30m, naprej pa skoraj štiri hektarje travnika. Valerija-krčani jo dobro poznamo-je ena taka....grda beseda.....Glasen bom pa vedno, ko se bodo taki, kot si ti oglašali in širili sovraštvo in razkol med ljudmi!
zametekfašizma
02. 12. 2023 12.08
-1
Aleša, ali poznaš Rudija? Je moj dober prijatelj, poznam pa tudi tiste njegove sosede....zanimiva druščina! Poznam tudi teren, tisto blato v krogu 30m zaradi razliva podtalnice, naprej pa skoraj 4ha travnika....poznam tudi Valerijo, zelo dobro jo poznam....poznamo situacijo in pokvarjenost določenih...
zasvobodo22
02. 12. 2023 12.16
Jon Bacek
04. 12. 2023 11.22
Aleša: zelo dvomim, da si kdaj videla živo kravo. Morda hrčka ali mucka, psa...
Mejduš
02. 12. 2023 10.44
+3
nevidem nič narobe če so mu odpeljali govedo saaj se vidi kakšnem sstanju so bile saj je že bil pred leti opozorjen ki so bile tudi v takšnem stanju govedamislim da je prav da so mu odpeljali če bi znjemu tako grdo delali bi danes drugače ravnal živalimi divjat ni nobena blatna
Samo12
02. 12. 2023 10.42
+3
Predlagam, da vsem zagovornikom mučenja živali in tistim v ozadju, ki jim nimam za živali, ampak zgolj za delanje zdrahe, da gredo za dva tedna bivat v to blato in lastne ekstreme te , pa bomo videli, če je živalim tam res tako super, kot zdaj natolcujejo
zametekfašizma
02. 12. 2023 12.10
Še enkrat Samo....poznam vse Možganove, poznam situacijo in kar pišeš, je debela laž....kdor laže, ta tudi krade...je en slovenski pregovor. Kdo je ukradel živino, je pa jasno.
smuuki
02. 12. 2023 10.34
+0
Morda pa to ne bo tako preprosto in ne tako poceni. Ko bodo doma izčrpane vse pravne možnosti je še sodišče izven naše meje. Tu pa pojavi se problem. Ker so odločitve naših sodišč do neke mere predvidljiva je prav biti pripravljen na vse. Matoz je pa tudi sodišču dovolj veliko opozorilo, da se bo šlo do konca. To sporočilo pa lahko pomembno vpliva na potek sojenja. Še ene klofute na račun sojenja si pa nihče ne želi. Še zanimivo bo
petb
02. 12. 2023 10.19
+4
In ker je nastopil v postopku Matoz, je pričakovati zavlačevanje do "zastaranja".
Samo12
02. 12. 2023 10.25
+2
In se tudi vidi, kdo ke v ozadju in s kakšnim namenom. Tako nizko so padli sektaši z namenom rušenja vlade in želje po oblasti velikega, da se zdaj že na krave spuščajo. Naj počistijo prvo kveder in volnene. Dovolj je sejanja sovraštva, laži, korupcije,….
smuuki
02. 12. 2023 10.37
+0
Do zastaranja lahko pripelje izključno sodišče in nikoli odvetnik. Tudi se ve komu je cilj zastaranje. Nikoli tožeči stranki. Zastaranje omogoči sodišču časten umik brez da se izreče o krivdi.
Samo12
02. 12. 2023 10.16
+2
Koliko sektaskih pravnikov imamo. Čudno da pol toliko primerov zastara njihovemu! Tisti, ko mislite, da blato ni težava za žival in da ta ni raje na suhem, pojdi ven v blato star, jest, pit, spat. Ali pa poglejte sekto v kvedru, ki je do vratu v lastnem blatu, pa ne pridejo več ven s svojimi manipuliranju, lažmi, sovraštvo,…on kmet pa naj uredi primeren kraj za govedo, pa dobi svoje živali nazaj, sektaši pa se lahko naselijo v to blato in se kaj, če jim je tako vsec
Darko32
02. 12. 2023 09.47
+1
Tukaj vidmo šolski primer ponarejanja dokazov z ciljem, d ase zaščiti sistemska korupcija v javni upravi. DANUŠA je lepo dokazala z svojim delom kak os etem rečem streže. Valerija pa ji je pomagala. Ko so to naredili se sedaj zgovarjajo na ustne ugotovitve in tukaj vidimo, da je lep šolski primer kako se tem rečem streže. Tukaj je lepo dokazano kako veterinarji sodelujejo pri ponarenaju sledljivosti. Že to, da so brez dokumetacije vozili okrog živali so po zaslugi DANUŠE povzročili sesed sledenja mesa. Sedaj pa določeni posameznik iposkušajo prodajati, da je več živali neoznačenih in nevem kaj še vse. Vse to z ciljem, da se zaščitijo. MATOZ je jasno povedal in ljudje vidijo te lumaprije in kriminal v javni upravi vsak dan. Zato je navedo stanje samo dokaz kriminalnega delovanja javne uprave in nič drugega. DANUŠA je samo delala tako, kot je naučena in nič drugega. Že takoj v začetku se je vidlo v katero smer bodo prirejali podakte na to temo. Zato je bila storjena namerna blokada pravnega varstva temu lastniku samo zato, da bi ga utišali in sočasno onemogočili pravno varstvo. Zato Sedaj prodajanje megle iz strani določenih točno do potrjuje. Še več tudi prirejanje dokazov z ciljem opravičiti početje DANUŠE in VALERIJE. V konkretnem priemru je dolžnost vseh, da se pošlje v pomoč temu lastniku naslednje: Strokovnjaka za parkljarje, stokovnjaka za elktrodistribucijo, katera omejujejo izvajanje gradenj strehe za živali, strokovnjaka za gradbeništvo, da skupaj naredijo nek načrt za streho in dajo vsa dovoljenja lasniku. Če je potrebno pa prestavijo oba dalnovoda. Sedaj je DANUŠA naredila meglo in poskušala prej navedeno prirkiti. Z prirejanji pa opravičiti svoje početje. Te krave bodo odnesle VLADO, VALERIJO In DANUŠO, ter določene ljudi spravile za zapahe in se vrnile nazaj na rodno domovanje.
jank
02. 12. 2023 09.49
+1
Samo12
02. 12. 2023 10.07
+1
zametekfašizma
02. 12. 2023 10.51
+0
dober zapis. Naj dodam še to, da določeni lobiji pritiskajo na Možganove že vrsto let, saj je njihova kmetija na zanimivi lokaciji, kjer imajo interese tisti, ki bi radi udejanili svoje "sanje". Kmet bi rad le mir, da lahko kmetuje. Temne sile pa že dolga leta pritiskajo nanj...pa še marsikaj se tu dogaja! Kmet je največji sovražnik te politike, takoj za njim pa obrtniki, gospodarstveniki.....drvimo na nivo Kube, Venezuele.....
Aleša Muršec
02. 12. 2023 11.47
-3
Haha, joj...tale je šele za lase prevlečena. Kaj vse si ne zmislite, majkemi. Lahko verjamete, da nam nekaterim preprosto ni vseeno, kako nekdo (ne)skrbi za svoje živali? Ja, preprosto obstajamo tudi takšni ljudje, si morš mislit? In Rudijevo pleme si lahko to zemljo nekam zatlači in začne kmetovat kot je treba, pa ga ne bo noben gnjavil.
zametekfašizma
02. 12. 2023 12.13
...in Aleša je človek, ki kmetuje in je vzgled vsem kmetom tega sveta.....še malo, pa se bo začelo groziti Aleša? Že tole s klačenjem nekam zveni zelo sovražno, pa poniževanje s "plemenom"....ja hvala za ljubezen, ki jo širiš!
zametekfašizma
02. 12. 2023 12.21
Jp, tvojo sekto, ta je edina, a zelo nevarna....
zametekfašizma
02. 12. 2023 12.51
jank
02. 12. 2023 09.46
+3
Palček Matoz se je tako postaral, guba pri gubi, še ne šestdesetletnik zgleda starejši kot moj sosed, ki bo naslednje leto dopolnil 80. Žlehnoba in barabija terja svoj davek. In prav je tako.
Bigbadjohn
02. 12. 2023 11.18
-1
Pohvalno! Da si prebral knjigo "Slika Doriana Graya"...
son?ek11
02. 12. 2023 09.23
+1
Te večne uboge krave so samo ta odvračanje pozornosti, kaj se v resnici dogaja na vrhu!!!