Slovenija

Direktor inšpekcije za varno hrano izdal sklep o izredni preverbi odvzema goveda

Ljubljana, 24. 11. 2023 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Direktor inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Fabian Kos je izdal sklep o izredni verifikaciji odvzema goveda na kmetiji v Leskovcu pri Krškem. Preverili bodo učinkovitost, primernost, nepristranskost, kakovost in doslednosti uradnega nadzora, je napovedal Kos.

Fabian Kos
Fabian Kos FOTO: Luka Kotnik

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je prijavo v zvezi z zaščito živali na kmetiji dobila 10. novembra, inšpekcijski nadzor pa je uvedla uradna veterinarka območnega urada Novo mesto.

"V okviru inšpekcijskega nadzora je tekom ugotovitvenega postopka zaznala takšne kršitve zakona o zaščiti živali, da se je odločila 14. novembra z ustno odločbo na zapisnik odvzeti živali dosedanjemu oskrbniku," je pojasnil in dodal, da je uradna veterinarka v četrtek izdala odločbo oziroma pisni odpravek ustne odločbe na zapisnik s pravnim poukom, v katerem so opisane možnosti zavezanca za pritožbo glede na informacije, ki so se pojavile v javnosti.

Ponovno je zavrnil navedbe, da je odvzem goveda posledica nedavno sprejete novele zakona o zaščiti živali in spomnil, da je možnost trajnega odvzema živali v veljavi že od leta 2013. Tudi informacija, da je prijava prišla s strani nevladne organizacije, ki deluje v javnem interesu na področju zaščite živali, ne drži, je zatrdil.

"Sta pa inšpektor in organ dolžna varovati tajnost vira prijave in vira drugih informacij, na podlagi katerih opravlja inšpekcijski nadzor," je poudaril.

Na inšpekciji za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so po izdaji pisnega odpravka ustne odločbe uradne veterinarke to preučili in bodo, kot je dejal Kos, v smotru zakonitosti, k čemu jih zavezuje zakonodaja, tako tudi postopali.

"Namreč danes sem izdal sklep o izredni verifikaciji oziroma preverjanju zagotavljanja učinkovitosti, primernosti, nepristranskosti, kakovosti in doslednosti uradnega nadzora v postopkih na področju zaščite živali za območni urad Novo mesto v povezavi z dotičnim primerom," je pojasnil.

S sklepom je določena komisija za presojanje in pa tudi poročanje o tem. Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin bo po zaključku postopka verifikacije o ugotovitvah seznanila javnost, je napovedal.

Krave v Krškem
Krave v Krškem FOTO: Facebook

Upravna inšpekcija bo primer vzela pod drobnogled

Pravilnost vodenja bo upravna inšpekcija preverila na pobudo Dnevnika. 14. novembra je namreč veterinarska inšpekcija na podlagi ustne odločbe inšpektorice na kmetiji odvzela 24 glav goveda. Kot poroča Dnevnik, inšpektorica Danuša Štiglic v zapisniku na kraju samem ni napisala, koliko in katere živali je odvzela, navedla ni niti konkretnih razlogov za odvzem. V zapisniku tudi ni nobene izjave vpletenih, prav tako ne piše, ali obstajajo fotografije odvzetih živali. Inšpektorica je sicer napovedala, da bo zapisnik z vsemi temi podatki dopolnila pozneje v pisarni, kar je storila šele čez šest dni.

Na Dnevniku so zato na upravno inšpekcijo naslovili vprašanje, ali lahko inšpektorica zapisnik, ki ga je podpisala na kmečkem dvorišču, pozneje v službenih prostorih dopolni z manjkajočimi konkretnimi podatki. Prosili so jih tudi za oceno, ali zapisnik, pripravljen ob odvzemu, vsebuje vse potrebne elemente.

Konkretnih odgovorov niso prejeli, so pa z upravne inšpekcije sporočili, da v tej zadevi niso prejeli še nobene prijave suma kršitve inšpekcijskega postopka, zato bodo navedbe časopisa obravnavali kot prijavo.

Danuša Štiglic
Danuša Štiglic FOTO: Kanal A

Šarec napovedal interni nadzor

Odvzem govedi sicer razburja tako strokovno kot politično javnost. Medtem ko je iz sporočila za javnost Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin razbrati, da naj bi bil odvzem upravičen, so v Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije in Sindikatu kmetov Slovenije opozorili, da je šlo za nesorazmeren in nezakonit ukrep ter da bi moral imeti kmet vsaj možnost, da domnevne nepravilnosti prej odpravi. Začasni minister za kmetijstvo Marjan Šarec je napovedal interni nadzor nad postopkom odvzema.

V SDS so medtem napovedali vložitev predloga sprememb zakona o zaščiti živali. Novela tega zakona je sicer začela veljati pred kratkim in je po oceni nekaterih kriva za nastali zaplet, medtem ko v upravi za varno hrano pravijo, da odvzem ni bil posledica novele, ker možnost trajnega odvzema živali velja že 10 let.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (490)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

smuuki
26. 11. 2023 11.46
+1
Še ena umazana težava za inšpektorico. Kako je dovolila klanje bolnih živali če je ugotovila kar je napisala. Zdaj naj se izjasni kaj je res in kaj je laž. Če je dovolila klanje se je zlagala o bolehnih živalih. Če je trditev o obolelih živalih točna je v težavah kako je dopustila bolno meso v prehrano. Ženska se je sama ovila v pajčevino laži
smuuki
26. 11. 2023 11.39
+1
Če poslušaš inšpektorico zanemarjene zapušnene živali potrebne njene intervencije odvzem živali. Glej ga zlomka le nekaj km stran iste zanemarjene živali po njeno za mesarja vrhunska roba. Nič zdravljenja, nič dodatne reje da si živali opomorejo. Torej od daleč vidna laž vseh sodelujočih pri kraji govedi. Če to ni zrelo za kazenski pregon potem kaj sploh je. Zloraba položaja, svoje moči in kraja. Kaj je še bolj narobe?
smuuki
26. 11. 2023 11.41
+1
Zdaj vem zakaj se pri nas ne poroča o štrajku kmetov na Hrvaškem. Zeeelo se bojijo tega pri nas. Morda pa le ne uidejo temu pa čeprav upajo na najboljše. Pestro bo če do tega pride. Zeeeelo odmevno
vezuv_
25. 11. 2023 20.12
+1
S tem primerom je dokazano razsutje sistema HASAB in sledljivost živali oz. mesa. V trgovini več ne kupim mesa in mesnih izdelkov iz govedine, svinjine, kot tudi ne iz piščancev. Se ne ve, kakšno meso nam podtika ta urad za preverjanje hrane. Sramota. Kupila bom raje pri sosedu, ker bom vedela točen izvor mesa. Piščance pa tako in tako redimo svoje.
Volja
25. 11. 2023 20.34
Volja
25. 11. 2023 08.28
+0
Tinca ne more iz svoje kože dvomljivih dejanj in bo pokopala dobro ime Golobove družine, če je kaj resnice na tem, da je bila seznanjena z nameravanim odvzemom glav govedi od same dotične inšpektorice.
Mamuth
24. 11. 2023 21.52
+8
Kakorkoli obrneš je bil ta odvzem živine čista kraja. Postopek izpeljan na hitro, površno a vendar odločno kot v severni Koreji.
Volja
25. 11. 2023 08.22
+2
Škoda, da Fran nima v uporabi pomena besede PREGNANOST, ki označuje goljufivost, sleparstvo skrito za dvomljio izkazanim uradnim namenom dejanja...
Volja
25. 11. 2023 08.24
+2
Po res moji skromni presoji, gre za ZELO, ZELO pregnano združbo oseb, ki se kitijo z uradnimi funkcijami in tozadevnimi ustanovljeni aktivističnimi združbami....
Volja
25. 11. 2023 14.19
+0
Se vnaprej opravičujem vsem, ki se ob mojih komentarjih počutijo prizadete, ker to ni bil moj namen, obstaja celo možnost, da je inšpektorica s tem, če si sposodim besede Posedija, naredila v postopku vse narobe, kar se je dalo narobe narediti, da je to storila zaradi pritiskov, ki presegajo njeno strokovno presojo. To se da enostavno ugotoviti, tudi s primerjavo vseh njenih dosedanjih zapisnikov in odločb...
vezuv_
25. 11. 2023 17.48
+1
A namiguješ, da je namerno naredila vse narobe?
Volja
25. 11. 2023 18.31
vezuv_ 25.11.2023, 17:48:57, Verjetno se obe strinjava, da veterinarska fakulteta ni nek nekajurni tečaj, ki se opravlja na delavski univerzi. Torej, je možnosti več, vendar vse se da preveriti, ker predvidevam da to ni njen prvi inšpekcijski pregled in se da ugotoviti znani vzorec, ki si ga je izoblikovala v vseh teh letih na položaju.
vezuv_
25. 11. 2023 20.18
+1
Kar se tiče fakultete - nobena ni prelahka, to ti lahko zagotovim iz lastne izkušnje. Tu nekaj mahajo z odločbo na sedmih straneh, pred dnevi je bilo objavljeno, da jo je spisala, a je ni podpisala in ne ožigosala. Njeno to dejanje je bilo skrajno nestrokovno, ne glede na to v kakšnih razmerah so živele živali. Ob sebi je imela za odvzem nepooblaščene osebe! Izjavila je, da so krave shirane - a na slikah so videti dobro rejene, torej poleg tega je tudi slabovidna in potrebuje nova očala. Shiranim kravam se vidijo kosti, hodijo le s težavo itd..... tem pa se kosti ne vidijo. Očitno je kar nekaj ur predavanj ali vaj tudi prešpricala. Sicer pa škoda besed. Kmet pa bi mogel najeti Pirnata za odvetnika.
Volja
25. 11. 2023 20.32
Se popolnoma strinjam z zapisanim. 🙌 Zdaj si naštela vse razloge za sum o PREGNANEM inšpekcijskem zasegu več kot 10 ton govedi, od tega naj bi bilo večino krav brejih po izpovedi lastnika. Skratka, zapisnik je napisan v stilu "lisice, ki s kuro v gobcu hitro beži nazaj v gozd"...., čeprav je lovljenje in nakladanje govedi trajalo skoraj 4 ure ...
Volja
26. 11. 2023 08.56
Mi je pa jasno, da si kmet ofvzetih živali zasluži ostro obsodbo, zaradi opuščanja dolžnosti dobrega gospodarja. Blatne bombete viseče s krave niso ogledalo dobrega gospodarja. Je pa ta primer odličen poduk vsem kmetom v Sloveniji v prevritev, če so naredili za žival vse dobro po lastnih zmožnostih. Vsekakor je ta zaseg dosegel svoj večpomenski namen v širši javnosti. Te krave nikakor niso bile SKRAHIRANE, nezmožne HOJE, ker potem bi jih z avtodvigali nakladali na kamion....To je ocena med 1 od možnih 5. Naj me kdo popravi, ker bom vesela tega.
Volja
26. 11. 2023 08.57
minnaema@yahoo.com
24. 11. 2023 20.59
+5
oprostite popravljati napake ZA NAZAJ NI mogoče, če RS živi v pravni državi. Bodimo pošteni do sebe in drugih in naj se zadeva postavi v začetno stanje in kmeta ZADNJIČ opozori in mu po točkah pismeno sporočiti zahteve če jih ne bo dosledno upošteval se zna kaj se zgodi !
vezuv_
25. 11. 2023 17.49
+1
2fast4
24. 11. 2023 20.37
+6
Se sprašujete zakaj je takšno stanje v slo?, ker lahko vsak dela kar mu paše, in to želi leva politika, to je njihov ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ...nevladne organizacije, društva, uradi za meglo mešat, itd...in to vi volite, to nas pelje v propad...
jutri_pa_res
24. 11. 2023 19.21
+10
Je pa kar močan tisti tip, ki je naložil 80 kilskega telička. Z levo roko okrog vratu, z desno za rep, pa ga je nesel na kamion in zabrisal noter preko polovice kamiona...
Darko32
24. 11. 2023 19.27
+12
Zraven pa je nadzirala pravilno delo VALERIJA in inšpketorica in niso izrekli kazenskih ukrepov zoper delavca. No vidiš, da s ene gre za zaščito živali. To je samo izgovor za osebne koristi.
vezuv_
25. 11. 2023 17.52
+2
to je bil po njunem mnenju HUMAN NAČIN NAKLADANJA živine. to ni bilo MUČENJE. za mene je bilo - kaznovat vse - iz slik se lahko prepozna vse sodelujoče, razen policistov.
zvoneti
24. 11. 2023 18.31
+13
Ali se zavedate kakšno čredo bivolov imamo v parlamentu, potrdili so zakon katerega je pripravila pravnica-vegetarijanka s pomočjo drugih vegetarijancev in ljubiteljev živali. Ali so pri zdravi pameti, pritrdili so temu skropucalu, kateremu je nasprotovala vsa stroka in kmetje? Postavili so volka, da čuva čredo ovac.
Darko32
24. 11. 2023 18.41
+4
Vem in vidim. Zato je potrebno na tej točki ostre proti ukrepe in uvesti reorganizacijo tega kobajagi za varno hrano. Ta oddelek predati neposredno pod jurisdikcijo ministrstva za zdravstvo in zdravniki bodo kontrolirali hrano za ljudi. Veterinarji pa hrano za živali in urejali prostor, da se bo kvalitetna hrana za živali pridelovala. Vsi se še dobro spominjamo afere z kostno moko, kjer še danes ne vedo kdo je bil odgovoren za kontrolo. Se špa popolnoma strinjam, da imamo sedaj, da nam luzerji skrbijo za varno hrano za ljudi, kar so pokazali z svojimi dejanji v tem nesrečnem primeru.
anamarija
24. 11. 2023 19.07
-6
To ni noben 'nesrečni primer', ampak primer kmeta, ki je zver (beri: kreten). Če ne zna skrbeti za svoje živali, naj jih nima. Pika!
Darko32
24. 11. 2023 19.16
+0
anamarija A bejž no. A res. Ali obvladaš splet vredu in iskanje. Potem pa pojdi in poišči iste slike terena pred tem in boš videla, da je posledica dežja in ne lenobe tega lastnika. Če ne znaš pa vsaj bodi toliko spoštliva do sebe, da si ne dovoli svojega imena blatiti in osramotiti. Jaz sem videl te slike tega terena pred tem in moram reči, da prikazuje lep teren in živali so srečne tam. Še več celo prišle so pogldat fotografa. Če bi bile zanemarjen in bi lastnik slabo ravnal nebi bile takšne reakcije krave. VALERIJA kje si gremo na koroško konje mirkat, ker ji napadajo.
anamarija
24. 11. 2023 19.21
-1
darko, ne bluzi. Teren je samo teren... tak ali drugačen, krava je pa živo bitje in če teren zalije voda, je pač na kmetu, da poskrbi za njeno dobrobit! Tudi ljudje ne gremo ob dežju pod kap, a ne?!
Darko32
24. 11. 2023 19.32
+5
anamarija A veš kaj. Nisem pričakoval od tebe tako nestrokovnega odgovora in blesavega. Če hočemo biti realni in objetivni moramo gledati celoto in ne samo kaj komu paše. POGLEJ društvo KONJ je zamočilo in naredilo sramoto vsem konjem v Sloveniji. Inšpketorica je z svojo udarniško in nepremišljeno potezo sesula celotni HASAB in sledljivost, saj je pljunila na celotni sistem in dokazala, da smo BALKANSKI kupleraj.
anamarija
24. 11. 2023 19.40
-3
Tebe moti politika, mene pa samo butasti ljudje, ki mislijo, da so kmetje. Kmeta spoštujem, če on spoštuje živali, katerih gospodar je. Omenjeni kmet je pa samo zver v človeški podobi. Naj se na stara leta cvre v peklu, do popka v dreku!
anamarija
24. 11. 2023 19.49
-3
no ja, je že tako, da se tukaj komentarji izbrišejo, če nisi po okusu moderatorja. Res nisem bila nežna.. niti nimam namena biti, ker so ljudje, ki delajo v škodo živali zame izme.čki najslabše vrste. Samo to še pripomnim... kdor napiše 'z svojo..' ima inteligenco na ravni kavnega mlinčka.. ni čudno, da zagovarjaš tega... hm hm...
optimist11
24. 11. 2023 20.50
+4
Tudi če imaš prav, je potrebno ljudi ki so izvedli odvzem odstraniti . Zaradi svoje nestrokovnosti so vznemirili celotno Slo. Lahko bi rekli, da gre za načrtno vznemirjanje ljudstva , kar pa je protizakonito. Zdaj bo svoje dodal še Matoz. Na kraju bomo plačali davkoplačevalci še odškodnino za psihične bolečine.
optimist11
24. 11. 2023 20.50
+0
Tudi če imaš prav, je potrebno ljudi ki so izvedli odvzem odstraniti . Zaradi svoje nestrokovnosti so vznemirili celotno Slo. Lahko bi rekli, da gre za načrtno vznemirjanje ljudstva , kar pa je protizakonito. Zdaj bo svoje dodal še Matoz. Na kraju bomo plačali davkoplačevalci še odškodnino za psihične bolečine.
optimist11
24. 11. 2023 20.50
+0
Tudi če imaš prav, je potrebno ljudi ki so izvedli odvzem odstraniti . Zaradi svoje nestrokovnosti so vznemirili celotno Slo. Lahko bi rekli, da gre za načrtno vznemirjanje ljudstva , kar pa je protizakonito. Zdaj bo svoje dodal še Matoz. Na kraju bomo plačali davkoplačevalci še odškodnino za psihične bolečine.
optimist11
24. 11. 2023 20.52
smuuki
24. 11. 2023 21.01
+0
Ideja za ime kmeta izhaja iz vas samih. Le svinja svinsko misli
vezuv_
25. 11. 2023 17.54
+1
Bi šla mu malo pomagat sanirat tisto blato.
Nebluzi
24. 11. 2023 18.12
-1
Sam sem oddaljen 500m od te kmetije in vem kaj se je dogajalo zadnjih 10 let. Krave so bile zadnjih 10 let skos v takem dreku. To blato je tam ze 10 let. Da ne govorim kravam je pozimi pokala koza, nebenega lezisca, strehe niso imele. Kar se pa tvojih stang tice za NEK ti pa lahko iz prve roke povem, da je ta kmet od drzave dobil mastne pare za 3 take stange. Govorimo od 150k € in gor... Imel je moznost, da bi šle štange drugje pa se je sam strinjal in pobral denar. Drugi smo se pa pod nosom obrisali. Kmeta poznam, na tvju se dela bogega itd... v resnici pa je vsem v vasi grenil zivljenje. (Se danes je polovica vasi brez interneta oz. opticnih vlaken.)... Uglavnem kdor podpira tega kmeta oz. se bol zalostno je, da ga podpirajo kmetje. Recem lahko samo to, da pridite sami pogledat kakšno je stanje pa presodite. Inspektorci pa vsaka cast, da mu je stopila na rep. Lahko bi cel roman napisal o kmetovanju tega kmeta. Lp
zvoneti
24. 11. 2023 18.16
+10
Ne nakladaj, samo zadnji mesec je imel tri veterinarske obiske, sinoči na Tarči so povedali, da njigov veterinar redno hodi na kmetijo, verjetno si aktivist ali sosed z neporavnanimi računi. Je pa tudi na facebooku zaslediti, da mu pomaga cela vas.
Nebluzi
24. 11. 2023 18.22
-2
Nisem aktivist niti nobenih racunov ne sklepam z njim. Hvala bogu mu nisem prvi sosed. Oni ko so pa prvi sosedje so si pa bogi. Vem pa kaj vse se je tam dogajalo.
zvoneti
24. 11. 2023 18.36
+7
Očitno lažete, ker nihče v tej državi ne more imeti rejne živali brez, da bi bil uveden v uradne evidence, kar posledično pomeni, da so obiski veterinarjev po zakonu obvezni in pridejo po službeni dolžnosti. Če bi bile živali 10 let tako hudo boge, bi to vsaj eden veterinar opazil, pa ni. V zadnjem mesecu je imel tri obiske veterinarjev in glej ga zlomka, ugotovili niso nič spornega. Na Tarči so povedali, da je imel gvakrat samo težave z hlevom.
Darko32
24. 11. 2023 18.44
+6
Nebluzi Daj povej nekaj o tem, če si sosed kako imate urejeno odvodnjavanje iz vaše strehe. Ali imate vso svinjarijo napeljano na ta travnik ali kaj. Zato bi bil opotrebno pregledati vse te sosede ali morda namerno napeljujejo meteorne vode na to kmetijo, katere je nižje ležeča. Bo potrebno malo tebe pretipati. Prijatu a veš, da sem pogledal slike zadnjih 10 let in celo več kot 10 let stare in oram reči, da si se skadil, da je veselje.
Zmaga Ukrajini.
24. 11. 2023 19.18
-4
@Nebluzi,... saj je vsakemu, ki ima vsaj malo soli v glavi jasno, da se inšpektorica ni kar 5 min nazaj izmislila za tako drastičen ukrep. Navadno traja in traja, da je sploh kakšen učinek od inšpekcij, zato je jasno, da je moralo biti pri tem kmetu res vse narobe že zelo dolgo časa. Kvečjemu bi bilo inšpektorici za očitati, zakaj je tako dolgo časa čakala, da se je takšno ravnanje z živalmi lahko dogajalo v nedogled.
Nebluzi
24. 11. 2023 19.26
+1
Pridi potipaj me, mogoce bos prijel za kaj trdega. ;) Zal ni tega travnika pod mano, da bi vsaj bil bi krave imele cistejso vodo za piti kot pa iz tiste banje.
avgust.
24. 11. 2023 18.11
+13
Če drži zapisano, da ni bilo zabeleženo, katere krave (ušesne številke) so bile odvzete, se je onemogočilo sledenje, kar je hujši prekršek. Prav tako je prekršek, če odvzameš lastnino brez da na zapisnik napišeš razlog oz. člen, po katerem je bila lastnina odvzeta. Prav tako mora biti odvzeta lastnina ovrednotena,.....potrebno bo uvesti inšpekcijski nadzor nad delom inšpektorice. Prav tako je vprašljiva prisotnost nepooblaščenih oseb,....skratka, popolnoma neprofesionalno.
Darko32
24. 11. 2023 19.25
+6
avgust. kako lahko pričakuješ kaj boljšega, če so navajeni ponarejati prirejati in potem še meglo prodajati. To ni bil ostorjeno zaradi neznanja ampak zaradi izdelanega koruptivnega sistema v RS, ki dela po takšni neustaljeni praksi mimo zakonov in norm. Potem pa stopimo na podatke in ali se lahko čudimo, da je v Slovenij isistemska korupcija že na 75% pristala. Tukaj vidmo vzorčni primer tega. Tista, k ije kravco domov odpeljala pa jo je inšpektorica poplačala z tujo kravo in celo ponaredili so sledenje. Tukaj te moram popraviti. To je prosefionalni kriminalni kupleraj. Še ALKAPONE se lahko skrije pred takšnimi DAŠA-mi, ker je za njih učenec.
kuncci1
24. 11. 2023 18.10
-4
Dokler ima SDS&NSI klika večino v tej kmetijsko-gozdarski mafiji, bi Matiz tožil in delala se bo galama in špetir iz te smeri. LAHKO PA GREDO VSI BRANILCI TEGA ŽIVALSKEGA OKRUTNEŽA V NJEGOVO PAŠO ZA TEDEN DNI….TAKO MALO KAMP VARIANTA, PA DA JIH VIDIMO! POKVARJENCI
Darko32
24. 11. 2023 19.19
-1
A greva mačke mirkat in pse lovit, ter jim odeje nosit.
G. Papež
24. 11. 2023 18.08
+2
Moja Tina pravi, da je ponosna name.
G. Papež
24. 11. 2023 18.06
+0
Kravice so rešene. Pustimo to, gremo na stvar. Zdaj nutrije zmrzujejo, ko je hladno. Bi mi prispevali kak evro za dekice iz Kika, da jih pol s tem negujemo? Sem pa že ločen, tak, da je to to, nič si ne bomo delili, vse za Sandija, pardon nutrije.
G. Papež
24. 11. 2023 18.14
+3
zvoneti
24. 11. 2023 18.06
+10
Odškodnisko, kazensko in upravno tožiti vse deležnike in jih slečti do spodnjih gat. Banda kradljiva skorumpirana.
bojer
24. 11. 2023 18.02
+6
To bo še zanimivo. Uskladiti se bosta morala dva nadzora inšpektorjev in ministrov. In kaj bo šele, če bo nadzor pokazal, da se je zalomilo na inšpekciji. Saj to ne bi moglo biti res.
Zmaga Ukrajini.
24. 11. 2023 19.22
-4
Mene pa bolj zanima kako boste potem jokali, ko upravna inšpekcija ne bo ugotovila nobenih nepravilnosti in je inšpektorica povsem pravilno odredila odvzem živali. A res mislite, da se inšpektor kar na hitro in "počez" odloči za tak ukrep, in to brez neke hudo resne podlage?
vezuv_
25. 11. 2023 18.28
+1
vezuv_
25. 11. 2023 18.29
to se pričakuje- ker je že najavljeno. ampak kmet lahko toži po kazenskem zakonu in po ZUP, tam pa ne bo šlo skozi to kvazi odvzem in nestrokovna odločba.
za bojši jutri
24. 11. 2023 17.57
+0
Pa komu tu ni jasno, da živali v takšnih pogojih pač ne morejo bivati?
Darko32
24. 11. 2023 18.50
+3
Imaš prav in sam tudi to pravim, venda je potrebno primer rešiti in ugotoviti od kje vs epriteče meorna voda in zadevo sanirati. Ker so električni dalnovodi pa je potrebno, d apo uradni dolžnosti sedaj država določi kdo bo in kako umaknil dalnovode in na tem mestu naredili streho za te živali in ležišča za letno rezidenco za živali in vs ekar zraven spada. Zato ne moremo kriviti lastnika, d ani hotel ampk vse, kateri so mu zavezali roke. Kdor pa je to nesreč zlorabil pa ga čaka čorka.
Zmaga Ukrajini.
24. 11. 2023 19.33
-2
Dej darko, nehaj že s temi meteornimi vodami... Te so prav povsod. In prav v ničemer ne opravičujejo nemarnosti tega kmeta. Tudi sadil in sejal ne bo na neprimernih površinah, a ne? Torej zakaj je potem silil svoje krave, da so stale v blatu? Ker mu ni bilo dovoljeno postaviti nadstreška, ipd.???? Daj zresni se. Čeprav je tole kmetič prve klase, je gotovo moral vedeti, da v takih razmerah hitro pride do bolezni. On si je zamislil imeti živali, in on je dolžan poskrbeti zanje. Pika. Vse ostalo je nakladanje v tri krasne.
smuuki
24. 11. 2023 21.07
+3
Krave in nadstrešek. Kaj želite zdaj povedati? Iz prve roke vam povem. Imam pokrito in zaprto stajo z visečimi trakovi z možnostjo prostega prehoda ven. In kje je živina ko pada dež in sneg? Zunaj na dežju in snegu. Njih vprašajte zakaj.
vezuv_
25. 11. 2023 18.38
krave so zbolele po odvzemu, za mastitis, ker telički niso pili materino mleko, imajo parazite - huh če bi vedel koliko jih ima tudi človek, bi bil glede tega tiho. Šepajo - na videnem videoposnetku nobena ni šepala - tore mukice so bile zdrave. A upravičuješ metanje teleta na tovorno vozilo in lomljenje repa?
G. Papež
24. 11. 2023 17.53
+9
Danuša ne more biti več inšpektorica, ker ne zna opravljati svojega dela.
Darko32
24. 11. 2023 18.50
+3
IN je primerna za zaprti oddelek starega piskra
zvoneti
24. 11. 2023 17.31
+10
Meira, Robi in Tina skupaj na večerji proslavljajo sprejetje zakona (prikazano na Tarči), po katerem bodo zblojeni osebki kradli živali kmetom in se šli biznis , ker bodo dobili 17€/dan plačila iz državnega proračuna za vsako žival, ki jo bodo imeli v oskrbi. Ali vam je to normalno, pa kaj nam vse hodi po parlamentu in odloča o državnem proračunu? Tole ni več država, mi smo banana republika
Sixten Malmerfelt
24. 11. 2023 17.35
+0
kuncci1
24. 11. 2023 18.13
+0
Ja, drugi pa na jahti in se baje sploh ne poznajo….
smuuki
24. 11. 2023 21.12
+3
Kdo Tini dploh dovoli sodelovati. Ni izvoljena, ni imenovana. Kaj sploh je? Kdo ji to omogoča in kdo ne opravlja svoje dolžnosti, da ji tega ne prepreči. Kje je varovanje. Kje je napis nezaposlenim vstop prepovedan. Mar se na vladi tega ne spoštuje? Je vlada ugrabljena?
zvoneti
24. 11. 2023 21.45
+1
Sixten:Žal ste se zmotili, če bi se mene vprašalo, so vsi, ki gnezdijo v parlamentu že 30 let, zreli samo še za na smetišče zgodovine.
lokson
24. 11. 2023 17.25
+6
Sem si natančno pogledal mrežo vpletenih v tem postopku. Točno tako je, kot je Požar zapisal par dni nazaj in bil ob tem deležen pogroma. Miss "PV" ima veliko pri tem, čeprav so iz kabineta PV to odločno zanikali.
lokson
24. 11. 2023 17.32
+2