Slovenija

Odziv v soboto zelo dober

Ljubljana, 09. 05. 2007 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na upravnih enotah je bilo prvo delovno soboto skupaj več kot 6000 storitev, kar je primerljivo z obiskom ob petkih.

V soboto so imeli nekateri javni uslužbenci polne roke dela
V soboto so imeli nekateri javni uslužbenci polne roke dela FOTO: POP TV

Minister za javno upravo Gregor Virant je danes dejal, da je bil "odziv strank na uradne ure v soboto nad pričakovanji". Med uradnimi urami je minulo soboto za okenca uradov v državni upravi prišlo skupno približno 6000 strank.

Najpogosteje obravnavane zadeve so bile potne listine, osebne izkaznice, overitve, podaljšanje vozniškega dovoljenja, prijava stalnega bivališča in prometna dovoljenja.

Zaposleni in prijazni uradniki

"Strank je bilo veliko, vsi zaposleni so bili polno zasedeni in na okencih prijazni in stranke zadovoljne," je dejal minister, ki je v soboto osebno obiskal upravni enoti Ljubljana in Domžale.

V teh dneh na ministrstvu pripravljajo temeljitejšo analizo. Ponekod, denimo na davčni upravi, naj bi delalo celo preveč ljudi. Kjer se bo izkazalo, da uradne ure v soboto niso smiselne, jih ne bodo obdržali oziroma bo dežurnih manj. "Ukinili bi jih v primeru, ko niti en uslužbenec ne bi bil polno zaseden," je povedal Virant. Kjer se bo pokazalo, da je delo v soboto neracionalno, bo minister že zdaj lahko dal soglasje k izjemam.

Se bodo zgledovale mestne občine in sodišča?

Minister za javno upravo Gregor Virant
Minister za javno upravo Gregor Virant FOTO: POP TV

Virant pričakuje, da bodo tudi župani večjih, zlasti mestnih občin sledili potezi državne uprave in da bodo tudi mestne in občinske uprave odprle svoja vrata prvo soboto v mesecu.

Tudi minister za pravosodje Lovro Šturm je s sklepom vlade zavezan, da s spremembo sodnega reda zagotovi uradne ure vsako prvo soboto v mesecu tudi za zemljiško knjigo in sodni register. Virant pričakuje, da bi na zemljiški knjigi začeli vsako prvo soboto v mesecu delati najkasneje po letošnjih sodnih počitnicah.

SORODNI ČLANKI

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.