Slovenija

Ohladitev odnosov z Rusijo

Ljubljana/Moskva, 27. 07. 2007 21.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.P./M.B./J.B./D.K.
Komentarji
34

15 let po vzpostavitvi diplomatskih odnosov se Slovenija in Rusija oddaljujeta. So krivi vladni politični zdrsi?


  • 20
  • 19
  • 18
  • 17
  • 16
  • 15
  • 14
  • 13
  • 12
  • 11
  • 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

proletariat@email.si
18. 11. 2007 06.42
Ne morem verjet da smo se osamosvojili samo zato da smo lahko zlezli v rit ameriki in EU... Kaj mi sploh se sprejemamo svoje odlocitve in sklepamo svoja zaveznistva. Evropa itak sprejema vse odlocitve za nas. In zakaj sploh ZDA? Kaj je amerika sploh kdaj naredila kaj za nas?
Prvo Bore
29. 07. 2007 14.28
Zaradi takih postov je 92 procentov Slovencev zadovoljnih z EU in ostalim Dol s klerikalci !!
ekvinokcij@gmail.com
29. 07. 2007 13.08
pika.poka, vsaj napiši tisto, kar pove elektronski naslov. Usmerjena si v tuje pravedene medije. Kako živijo ljudje v sloveniji te ne zanima. Imaš samo še 39 procentni pogled, ker močno podpiraš stranko. Če si zaljubljena vanje se predaj. Bolj pomembno je kaj človek hoče v taki državi: -ali podpirati stranko -ali živeti kot človek
Prvo Bore
29. 07. 2007 10.26
kosir_maks zakaj si tako enostranski !! Saj je povedal po resnici. Zgradili smo VOZILA,LITOSTROJ,HIDROMONTAŽO,METALNO,EMO CELJE in to je samo en del, kar je uničil Lojze Peterle in tedanja vlada. Saj živimo v temi, če pa imamo strankarske TV.
kosir_maks
29. 07. 2007 10.14
Hinko : Vse zgrajeno, da je uničeno in narod potisnen v temo ??? Pa tep se meša !!!!!
radeqster@gmail.com
29. 07. 2007 09.58
Jao ste strokovnjaki vsi, z vlado in opozicijo skup. Vsi zamegljeni od svojih prepričanj. Smeh je brat tale agitprop leve pa desne na 24 ur. Razn tistih par osebkov k se jim da kregat se tko noben ne briga za vaše komentarje.
ekvinokcij@gmail.com
28. 07. 2007 19.48
Silno dober komentar velja samo za veliko britanijo, za lizalce, nikdar. Kaj nam je rusija. Pred nekaj desetletji je živela 20x večjo državo na balkanu. Krepitev 20x manjših odnosov je nesmisel. ALGEBRA BILMAN | 28.07.2007 | 13:25 "Dajo nam žaljiv nasvet, naj spremenimo svojo ustavo; njihova miselnost se mora spremeniti, ne naša ustava," je povedal ruski predsednik Vladimir Putin in dodal, da so "pozabili, da Britanija ni več kolonialna velesila in da Rusija ni bila nikoli njihova kolonija".
hinko.murovec@siol.net
28. 07. 2007 14.27
Imamo fantastično vlado z idejami pokojnega velikega vodje, počasi bomo brez poštenih odnosov na vseh koncih in ne bo dolgo, ko se nam bodo vsi samo še privoščljivo smejali . Res iskrena zahvala SDS in velikemu JJ, ustvarili so nekaj kar bo Slovenija občutila in " plačevala kot skupni greh " še zelo dolgo. Enostavno se človek vpraša zakaj je na vsake toliko let potreben nekdo, ki vse prej zgrajeno uniči in porine narod v temo. Žalostno in bedno. LP
Uroš S.
28. 07. 2007 13.23
Prispevek o Putinu kot diktatorju in krsenju cl. pravic v Rusiji pa nima smisla komentirati.
Uroš S.
28. 07. 2007 13.06
USA druzba je ad hoc druzba, skupek narodov ki jih veze ugodna ekonomska klima. Medtem ko so Evropske drzave, drzave v obstojnem pomenu besede.
Prvo Bore
28. 07. 2007 12.15
samec19 Ali desnica ne vlada s trdo roko. Že zdavnaj bi morala pasti, če bi bilo po moje. Čečenijo primerjaš ali pa nekaj ljudi, ki hočejo izrabiti položaj, ki je bil v Rusiji. Aja, nisem komunist, pa tudi Kristjan nisem, sploh nisem veren, ampak verjamem v ljudi. Dobre in slabe. Če bi bilo ljudstvo za svoje osvoboditelje, potem bi bila že zdavnaj Čečenija svobodna. Ker pa ljudje niso s svojimi ljudmi, potem ne morajo zmagati, tako kakor tudi Sloveniaj ali slovenski narod ne podpira JJ. saj vem da sovražiš Ruse, ker na Dolenjskem je bil cel bataljon Kozakov. Moje pravilo je : Samo eden naj vlada in potem bomo videli, kako boš vladal. No JJ je dobil šanso in pogrnil, ko ga šljivi. Naslednjo vlado prosim in nikoli več JJJ.
samec19@email.si
28. 07. 2007 12.03
Sej prvo borec pravim ti pojdi v Rusijo živet, ker tam ti bo boljše. Aja sem ne se ustraši če boš šel v gledališče in te bodo Čečeni zasegli, ker oni se bodo borili samo za svoje pravice. V takšnih situacijah se bolj moraš bati tvojega naroda Ruse, ki bodo vdrli in spustili strupene pline. Pa ne se čudit če te bodo pustili, da se zadušiš. Ker njim bo primarna naloga Čečene pobit in jih utišat. Kot utišajo vse ljudi, ki se ne strinjajo s njihovo politiko. Pa še nekaj ti priporočam, da ne pljuvaš preveč proti njihovi vladi, ker boš videl kakšne metode poznajo v Rusiji. Mislim, da boš kar tukaj vstal, ker tukaj je prva Demokracija. Kjer se opozicija laže, pljuva in govori kako ima koalcija vse medije pod nadzorom. A ko gledam TV vidim Pahorja kako že pravi, da bo mandatar od leta 2008. Ma Vas propsim se vidi, da pojma nimaš kaj je trda roka. Seveda nimaš sej si levi, in levi so to počeli ves čas. Danes, ko pa imajo desni oblast pa pihate in pravite kako Vas maltretiramo. Seveda mislite tako sej niste znali drugega početi kot držati oblast na trdo roko.Ko pa desni prevzamejo pa jamrate, pojdite v Rusijo pa boste videli kaj je trda roka. Niti pisniti se ne boste upali. Kaj šele ostalo.
Prvo Bore
28. 07. 2007 11.46
samec19 in mojemnenje Vidim, da še nista zrela za zunanjo politiko. VB je toliko v EU, samo zaradi kmetijskih skladov. Dokler ne po spremenila svojega funta v €, ne bo nič. Dokler bo kmet od ZDA, tudi ne bo nič. Največja VB ja če zraven šteješ še Falklande. Sedaj bo izgubila še Škotsko, pa bo tolk velika kot Srbija. Samec kaj je za tebe večina ? Ali zaradi ščita ? Ma ne seri !!! Voditi takšno državo, je zelo težka stvar. Na tistega šahista se pa poserjem, čeprav je dober šahist in sam ga tudi igram in je zame navaden pravokator. kaj je Putin dobil od Gorbačova, Jelcina ? Samo živo sranje in veliko tajkunov, ter siromašno ljudstvo. Jebite se vsi skupaj s to demokracijo, ki uničuje ljudi. ČE bi delali za Ruse, bi bili trikrat boljši kot pa Švica. Denarja kot peška. Ampak JJ sili na zahod, to se ve in tudi v Vatikan.
svar
28. 07. 2007 11.37
Prvo Borec: ''Daj Tomi bodi pošten do nas, če že nisi do nas.'' :).
makajjezvami
28. 07. 2007 11.23
@Prvo Borec Ja VB je ena največjih držav v EU!!! Sicer gre pa po mojev v tale Svet vse kar zaradi "nepristranskosti" ne sme v 24ur.
samec19@email.si
28. 07. 2007 10.56
ce niste opazili večina zahodni držav ima slabši odnos z Rusijo. Prav tako Amerika in Britanija. Britanija celo bo izgnala Ruske diplomate. Seveda, pa mi niso več v komunizmu katerega je vladala Rusija. Sedaj smo zahodnjaki, in če komu ni vseč naj gre kar v Rusijo. Pa boste videli kaj počenja Putin v tisti državi.Kaj dela z opozicijo. Pa boste vsi levi premislili o tem kaj dela naša vlada tukaj. Pojdite si kar pogledat kako ves sistem tam funkcionira. Sem bil in so mi povedali in pokazali, na bruhanje Vam bo šlo.
Prvo Bore
28. 07. 2007 10.22
tomi.passion kaj misliš na SIJ, ki je prodan po preveč nizki ceni, ampak vprašanje je zakaj prodajati kokoš, ki nese zlata jajca. Manegerji so tako dobro plačani, da najdejo delo za svoje delavce in ne za to, da premikajo proizvodnjo drugam. Daj Tomi bodi pošten do nas, če že nisi do nas.
tomi.passion@gmail.com
28. 07. 2007 10.15
grega83. Veze nimajo nobenega pomena. Konkretni posli pa vse. Medtem, ko ste eni in isti glasni, ko vlada pripelje tuje partnerje, češ prodala bo domače gospodarstvo, ste isti paradajzarji glasni, ko ni tujih partnerjev. Vidiš, to je tisto kar vam najbolj očitam paradajzarjem. Načelnost. Delujete kot veter pihne. Potem se pa čudite, da ste izgubili oblast. Če posel še ni sklenjen še ne pomeni, da ga ne bo. Sicer pa, če je domači ponudnik pripravljen ponuditi več, predvsem strateško, mi je še bolj prav. Popolnoma vseeno mi je, kdo je partner, dokler se podjetje uspešno razvija in širi, ter ponuja kvalitetna delovna mesta. Vse ostalo je paradajzerska politika drobtinic, ki jih pobirate iz mize, da bi diskreditirali vlado.
grega83@mail386.com
28. 07. 2007 10.04
naša vlada nam vse veze uničuje
Prvo Bore
28. 07. 2007 08.44
svar spomni se plinovoda , ki gre mimo Polske pod morjem. V VB je nova vlada - mulci/to lahko rečem,ker so mlajši od mene, in sedaj zunanji minister hoče dokazati svoj JAZ. Ko je Putin zahteval svoje tajkune nazaj, mu jih niso dali, ker veliko tajkunov iz Rusije je tam !! Če pomislimo, da je bil ruski car Romanov v sorodstvu z britansko krono in da je bil najbogatejši car na svetu in ko so zahtevali dediči njegoo zlato od VB, so Britanci rekel, da ga ni več. Ljudje ne pozabljajo in sedaj neizkušeni politiki, želijo pokazati svoj JAZ. Da pa sploh ne govorimo o Bushu. To je prava katastrofa okoli odnosov, kar se tiče ameriških baz okoli Kaspijeskega jezera, cca 7 komadov. Zakaj je žudovski amriški znanstvenik predal formulo za atomsko bombo Rusom ? Zato, ker je videl, kaj je naredila in zato, da je saj en enakovreden nasprotnik Američanom. Da pa sploh ne govorim o ameriški politiki, ki je živo diktatorska.kar se tiče svojih ljudi in sveta. Ampak to je za drug naslov.