Slovenija

OMO in odbor za notranjo politiko o strategiji za EU

Ljubljana, 05. 02. 1998 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odbor državnega zbora za mednarodne odnose je danes na skupni seji z odborom za notranjo politiko in pravosodje obravnaval Strategijo Slovenije za vključitev v Evropsko unijo. OMO se je z dokumentom, ki ima status akta vlade, seznanil, hkrati pa je vlado pozval, naj dokument metodološko dopolni ter natančneje opredeli stališča do odprtih vprašanj v delu, ki se nanaša na skupno zunanjo in varnostno politiko.

Pogajanja o polnopravnem članstvu v EU se bodo uradno začela 31. marca. Letos se bo izvajal predvsem t.i. >>screening<<, to je pregledovanje skladnosti slovenske zakonodaje z evropskim pravnim redom, zajetim v t.i. >>acquis communautairu<<. Visoki predstavnik Evropske komisije Guenther Burghardt bo danes v Ljubljano prinesel osnutek pridružitvenega partnerstva, ki ga bo Slovenija sklenila z EU, v njem pa so opredeljeni kratko in srednjeročni cilji, ki jih mora Slovenija izpolniti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.