Slovenija
Oglas

Optimalna skrb za suho in občutljivo kožo

Ljubljana, 25. 02. 2024 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Suha in občutljiva koža se pojavlja pri številnih osebah v vseh starostnih obdobjih. Lahko je posledica staranja ali kožnih stanj kot so dermatitis, luskavica, rdečica, ali se pojavi pozimi zaradi hladnega vremena, vetra in ogrevanih prostorov.

Suha koža prizadane vse dele telesa, še posebej obraz, komolce, kolena in roke.
Suha koža prizadane vse dele telesa, še posebej obraz, komolce, kolena in roke. FOTO: Arhiv ponudnika

Pozimi je koža videti veliko manj sijoča kot običajno – ne samo obraz, ampak tudi hrbtišče rok, členki, komolci in drugi izpostavljeni deli kože. Koža postane groba, se lušči in je razpokana. Z neustrezno nego, z agresivnimi mili, drgnjenjem, praskanjem, lahko koža postane tudi vneta, pordela, rdeča ter podvržena okužbam in zapletom.

Kaj je vzrok?

V vrhnjih plasteh kože so med celicami posebne vrste maščob, ki preprečujejo izhlapevanje vode, zato ima večina ljudi kožo mehko, voljno in gladko. Pri osebah s suho in občutljivo kožo teh maščob ni dovolj, zato se poveča izhlapevanje vode skozi vrhnjo plast kože. Vsakodnevno umivanje še dodatno odstranjuje maščobe z naše povrhnjice in jo tanjša, kar pripelje do izsušitve kože, občutka zategovanja in hrapavosti. 

Nega kože v zimskem času

Za zmanjšanje težav s suho kožo, je potrebno ujeti vodo v vrhnjo plast kože z negovalnimi mazili in takoj po kopeli preprečiti, da ne izhlapi. Izdelki naj vsebujejo dragocene sestavine, ki koži nudijo ustrezno nego in zaščito. Učinkovine, kot so hialuronska kislina in Aloe vera, kožo navlažijo, rastlinska olja pa poskrbijo za mehčanje in tvorbo zaščitnega filma na površini kože. Izogibati se je potrebno dražečim snovem ter zmanjšati uporabo alkalnih mil in detergentov, konzervansov, dišav in oblačil iz volne.

Učinkovita pomoč je OXILVER z aktivnim kisikom

Linija izdelkov OXILVER Skin je slovenska inovacija, ki je namenjena negi ter lajšanju in preprečevanju težav s kožo. Inovativnost in neprimerljivost izdelkov sta zapisana v njihovi sestavi, ki temelji na delovanju aktivnih kisikovih spojin v kombinaciji z ustreznimi in visoko kvalitetnimi sestavinami. Aktivne kisikove spojine so pridobljene s posebnim tehnološkim postopkom, ki je zelo zahteven in ga je magistra farmacije Dominika Tompa Majcen razvijala več let. Poleg linije za kožo, so na trgu že več let uspešno prisotni tudi izdelki za nohte OXILVER Nail ter medicinski pripomočki za ustno votlino OROXID.

Dominika Tompa Majcen, magistra farmacije
Dominika Tompa Majcen, magistra farmacije FOTO: Arhiv ponudnika

Kako OXILVER Skin deluje?

Ob stiku raztopine ali gela s prizadeto površino pride do uničenja škodljivih mikrobov, istočasno nastane voda in aktivna oblika kisika. Sproščeni kisik pospešuje naravne procese celjenja in obnove kože, medtem ko molekule vode poskrbijo za vlaženje površine in hidracijo celic

OXILVER Skin je primeren tako za nego zdrave kot tudi kot pomoč pri negi suhe, hrapave in občutljive kože, ki je nagnjena k atopiji. S takojšnjim učinkom osvežuje ter pomiri razdraženo kožo. Aktivni kisik krepi naravno zaščito kože in ji povrne občutek udobja. Ionsko srebro okrepi njegov protimikrobni učinek, Aloe Vera in hialuronska kisline pa pripomoreta k intenzivnemu vlaženju ter večji prožnosti, napetosti in gladkosti kože. Izdelki z aktivnim kisikom se vedno uporabljajo kot osnova, druge sestavine kot so olja, emulzije, kreme se nanašajo naknadno, da pripomorejo k elastičnosti kože.

OXILVER Skin je na voljo v obliki raztopine in gela. Raztopina je namenjen uporabi na večjih površinah kože ter pri zelo suhih, poroženelih površinah po telesu. Gel je primeren za uporabo na manjših predelih kože, ki potrebujejo daljši čas delovanja. Kombinacija raztopine in gela se priporoča v primerih, ki zahtevajo čiščenje z raztopino in tretiranje z gelom ali mehčanje zadebelljene, poroženele kože (trde, razpokane pete in kurja očesa).

OXILVER® Skin gel in raztopina z aktivnim kisikom
OXILVER® Skin gel in raztopina z aktivnim kisikom FOTO: Arhiv ponudnika

OXILVER Skin:

- varen za vse generacije,

- lahko se uporablja daljše časovno obdobje,

- kože ne masti, temveč vlaži in neguje,

- način uporabe je enostaven – v obliki pršila in gela brez vtiranja,

- primeren tudi za občutljivo, rdečo, suho in problematično kožo,

- lahko se kombinira z vsemi kozmetičnimi ali zdravilnimi izdelki .

POSEBNA PONUDBA ZA BRALCE 24ur

 

Izkoristite 10 % popust na izdelke OXILVER Skin raztopino in gel ter 20 % popust na komplet obeh izdelkov – Set za popolno nego kože na spletni strani Enikam. Znižane izdelke lahko naročite tudi po telefonu 040 530 663. 

Izdelki so na voljo tudi v lekarnah, trgovinah Sanolabor in Tosama ter izbranih kozmetičnih salonih.

 

Naročnik oglasne vsebine je Enikam d.o.o.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0