Slovenija
Oglas

Orca energija in Mitsubishi Electric z roko v roki!

Ljubljana, 05. 04. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovensko podjetje Orca energija d.o.o., ki je specializirano za proizvodnjo in prodajo energetsko učinkovitih toplotnih črpalk, je z mesecem aprilom postalo uradni ogrevalni partner Mitsubishi Electric v Sloveniji!

S strani svetovno priznanega proizvajalca zunanjih enot toplotnih črpalk so bili prepoznani kot strokovno in zaupanja vredno podjetje. Iz majhne Slovenije prihaja še ena velika, svetovno uspešna zgodba. Vodilni svetovni proizvajalec naprav za hlajenje in ogrevanje, Mitsubishi Electric, je podjetje Orca energija d.o.o., prepoznalo kot visokokakovostnega in zaupanja vrednega partnerja in ga v svojo družino povabilo kot uradnega ogrevalnega partnerja v Sloveniji!

Zunanje enote toplotne črpalke Mitsubishi Electric veljajo za ene najbolj kakovostnih in prodajanih, saj zagotavljajo tiho in energetsko učinkovito delovanje ter izredno dolgo življenjsko dobo. V podjetju Orca energija d.o.o. z njimi sodelujejo že vrsto let. Njihove notranje enote v kombinaciji z zunanjimi enotami Mitsubishi Electric uporabnikom prinašajo visoke prihranke in udobje na najvišji ravni. 

Toplotne črpalke Orca energija z zunanjimi enotami Mitsubishi Electric v naselju Drenovo, Drenov Grič
Toplotne črpalke Orca energija z zunanjimi enotami Mitsubishi Electric v naselju Drenovo, Drenov Grič FOTO: Arhiv ponudnika

Kot vsaka zgodba o uspehu je tudi ta prepletena s številnimi izzivi in preprekami, skozi katere pa so uspešno krmarili. Drži, pot do sodelovanja s svetovno znanim podjetjem, kar Mitsubishi Electric nedvomno je, je bila predvsem dolga in polna raznoraznih izzivov. Prvi pogoj, da smo se sploh lahko spogledovali s to idejo, je redno in večletno povečevanje prodaje in s tem tudi nakupa njihovih zunanjih enot. Morda bo kdo rekel, da to v času vzpona trga toplotnih črpalk ni težko, a ni tako. Brez zagotavljanja kakovostnih produktov in vrhunskih storitev do takšnega naziva ne bi nikoli prišli. Tudi to je bil namreč eden izmed pogojev – visoka kakovost naših notranjih enot in spoštovanje delovanja Mitsubishi Electric tudi, če nisi njihov distributer pravi Eva Kumrič, direktorica podjetja Orca energija d.o.o. in dodaja, da je za podjetje, kot je njihovo, kjer imajo lasten razvoj, krmiljenje in proizvodnjo toplotnih črpalk, to veliko priznanje in da so veseli, saj so se leta trdega dela in inovacij obrestovala na najboljši možen način. 

Podjetje Orca energija d.o.o. ima sedež v štajerski prestolnici, kjer vsako leto zaposluje več ljudi. V zadnjih petih letih je število zaposlenih povečalo za 100 %. Še v večjem procentualnem deležu je podjetje v zadnjih petih letih povečalo svoj prihodek od prodaje, zato se v tem trenutku srečujejo s pomanjkanjem prostora. Rešitev bodo dosegli s prenovo upravne stavbe in 100-odstotnim povečanjem skladiščnih ter proizvodnih prostorov v mesecu aprilu. 

Ekipa podjetja Orca energija d.o.o.
Ekipa podjetja Orca energija d.o.o. FOTO: Arhiv ponudnika

Zunanja enota Mitsubishi Electric s številnimi prednostmi

Zunanja enota Mitsubishi Electric je ena izmed redkih, ki v ločenih sistemih toplotnih črpalk (split sistemi toplotne črpalke) omogoča polno grelno moč tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah (do -15 stopinj Celzija) brez dodatne pomoči grelca. kar prinaša visoko učinkovitost in visok izkoristek tudi pri nizkih zunanjih temperaturah, medtem ko večina drugih toplotnih črpalk izgublja moč že pri temperaturah okoli 0 stopinj Celzija. To pomeni, da je pri nižjih temperaturah potrebna pomoč grelcev ali drugega vira ogrevanja. Brez tovrstne pomoči bi takšna toplotna črpalka vseskozi delala na polnih obratih, s tem pa bi tudi prihranek pri stroških energije skopnel, saj bi bili računi za elektriko zaradi nenehnega delovanja na polni moči precej višji, to pa pomeni, da toplotna črpalka v tem primeru ne bi upravičila svojih prednosti.  

Najnovejše enote toplotne črpalke Mitsubishi Electric sledijo zahtevam EU po zmanjševanju CO2 emisij, imajo slovenski uporabniški meni in najvišji možni razred učinkovitosti A+++. 

Ogrevanje s toplotno črpalko je najbolj učinkovito ogrevanje 

EU strategija predvideva, da se bo do leta 2030 s pomočjo električne energije ogrevalo približno 40 % stanovanjskih stavb. Glede na trenutne razpoložljive vire ogrevanja lahko sklepamo, da se jih bo večina odločila prav za sistem toplotne črpalke. Ogrevanje s toplotno črpalko Orca in zunanjo enoto Mitsubishi Electric prinaša številne koristi – znižanje stroškov ogrevanja do 75 %, visoka učinkovitost, udobje na najvišji ravni, ... Drži, da je začetna investicija višja, vendar na dolgi rok, sploh, če upoštevamo da je življenjska doba tudi do 30 let, ustvarjamo prihranke. Začetno investicijo pa pomagajo znižati finančne spodbude Eko sklada, ki omogočajo dostop do nepovratnih sredstev za nakup in možato toplotne črpalke ter posebna spomladanska akcija podjetja Orca energija NE ČAKAJ NA MAJ. Za več informacij preverite spletno stran.


Naročnik oglasa je Orca energija d.o.o.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3