Slovenija

Ostre besede in obtoževanja: Je stranka SMC res enotna?

Ljubljana, 12. 03. 2021 19.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Veronika Lavrenčič, Mirko Vorkapić
Komentarji
342

Na sestanku sveta Počivalškove SMC, kjer naj bi konsolidirali stranko, so po naših podatkih padale tudi ostre besede in obtoževanja. Seja se je zavlekla pozno v noč, predčasno pa sta jo – brez komentarja – zapustila podpredsednik stranke Igor Zorčič in vodja poslanske skupine Janja Sluga. Zdravko Počivalšek je po koncu sicer zatrdil, da je stranka enotna in da je dobil zeleno luč za njeno prenovo.

Na svetu stranke je bilo, kot smo izvedeli, kar nekaj verbalnih obračunov. Predvsem med Zdravkom Počivalškom in tistimi, ki so kritični do nekaterih njegovih potez. Po naših informacijah je del članov sveta predlagalo, naj se kot stranka opredelijo glede Slovenske tiskovne agencije in imenovanja tožilcev in to tudi potrdijo s sklepi, pa tudi, da bi izrecno podprli vodjo poslanske skupine, Janjo Sluga. A tega Počivalšek ni želel narediti. 

Danes je molk vseh iz SMC precej zgovoren, v stranki vsekakor niso poenoteni, oziroma so se sinoči poenotili zgolj Počivalškovi. Sklepov, ki jih je denimo sprejel svet, torej da nadaljujejo z delom v vladi in se pripravijo na prenovitev stranke, vsaj štirje vidni člani stranke niso podprli - med drugim tudi Igor Zorčič in Janja Sluga. Ob tem naj bi stranka prejemala tudi vedno več nezadovoljnih pisem s terena. Prihodnji teden naj bi se razprava nadaljevala, predvidoma spet na svetu stranke.  

Po seji sveta je Počivalšek dejal, da so sicer "imeli smo zelo dolgo, odkrito in temeljito razpravo," in pojasnil, da so iskali rešitve ter "znova dokazali, da se znajo v SMC poenotiti v ključnih zadevah". Sprejeli so dva sklepa, in sicer, da bodo s ciljem realizacije podpisane koalicijske pogodbe nadaljevali z delom v obstoječi vladi ter da je svet stranke Počivalška, kot predsednika stranke, zadolžil za prenovo stranke, ki jo bodo kot tako pripeljali na naslednje volitve. Predsednik stranke in gospodarski minister kritik podrobneje ni želel komentirati.

Razprava o položaju Počivalška v vrhu stranke naj bi bila posledica nezadovoljstva nekaterih lokalnih odborov stranke z vlogo SMC v koaliciji, kritični naj bi bili tudi do predsednika stranke. Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi si Počivalškove zamenjave na vrhu SMC želel tudi predsednik DZ in podpredsednik SMC Igor Zorčič.

Koronavirus pasica november


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (342)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Walter Pravicek
14. 03. 2021 09.21
+0
POČIVALŠEK JE MED KREGANJEM KONSUMIRAL VODO!ON NE POVE:PIL SEM,AMPAK KONSUMIRAL!MISLI,DA JE TA BOLJ UČENO!
polno3006
13. 03. 2021 16.31
+2
Prenova potopljene ladnje...brez smisla...Počivalšek lahko zažene vse golfe, pa te ladje ne spravi več na poršje.
rdeča petokraka
13. 03. 2021 11.55
+7
Ko je odšel Cerar sem vedel da bo poden. Da vidimo ali so vsi izdajalci volilcev, počakajmo
zibertmi
13. 03. 2021 11.33
+10
enoten je edino počivalšek.slaba banka je odkupila vse delnice term olimie.kot sem že enkrat zapisal ,se je zgodba tudi nekako tako začela sukat.olimie se bodo prodale,pod ceno.kot se pri nas za znanega kupca dela,lastnik je verjetno znan ali pa vsaj boter vsega.tudi agencija za varstvo konkurence je seveda za tak manever dala zeleno luč.janez je pokadroval kar hočeš.vse je v njegovem primežu.nekaj javno za ostalo ga pa malo briga,tudi če vsi vedo.neka južna pesem gre takole ,noben nam nič ne more,v prevodu
silva-d
13. 03. 2021 11.30
-4
pa res kako je prepovedano medijem širiti laži
silva-d
13. 03. 2021 11.30
-5
pa res kako je prepovedano medijem širiti laži
sinhron
13. 03. 2021 10.35
+8
Od sveta stranke SMC sem pričakoval več razsodnosti in odločnosti in ne , da podprejo predsednika stranke , ki je naredil stranki zelo veliko škodo , že s tem , ko je zapeljal stranko v naročje SDS , v obdobju prvega navala korone je pokazal , kako je koruptiven in zato je pod preiskavo pravosodnih mlinov , da je zelo aroganten ni potrebno posebej govoriti .Da se on dobro počuti v povezavi z SDS je razumljivo , saj ga ti ščitijo tako pred interpelacijami , kot pred pregonom ! Da pa o ostalih ministrih in ministricah iz vrst SMC ni vredno izgubljati besed , ker jih niso vredni , ker niso sposobni . Parlamentarci pa se sigurno dobro počutijo , pri dobrih plačah in privilegijih , ki jih uživajo za kimanje in pritrjevanje SDS- ovi rušilni politiki , ki vodi v avtoritarnost in diktaturo in ti so več ali manj nemi opazovalci , razen vodje poslanske skupine Janje Sluga in v zadnjem času tudi predsednik DZ Zorčič , ki se oglašata ob kršitvah ustave , uničevanju medijev in pravne države in zato sta v nemilosti pri Janši , ki zahteva njuno zamenjavo . Stranke SMC na naslednjem sestavu DZ ne bo več ! Počivalšek noče priznati sebi in javnosti , da je uničil stranko in vnesel razdor , zaradi tega , ker se on " dobro počuti " v koaliciji z SDS , ki ga ščiti pred pregonom . Zaveda pa se , vsaj upam . da ga po volitvah ne bo več na političnem parketu in da bo plačal za vse nazaj !
kaktusar1
13. 03. 2021 11.17
+7
sam po naslednjih volitvah ga maršal twitko ne bo mogel več varovat..verjetno se bo kr na hrvaško preselu, sej ma menda tm eno...
01xxy
13. 03. 2021 10.25
+7
Izdajalci in prevaranti!
amedeo
13. 03. 2021 10.20
+7
SMC je samo še karikatura stranke...vsi volivci so ji obrnili hrbet!
motorist_mb
13. 03. 2021 09.58
+3
Janja Jani te bo vzel v svojo deseto stranko že!
martinov
13. 03. 2021 09.55
+7
Po DESUSu je na vrsti SMC, da razpade na prafaktorje ! Janša očitno misli, da bo vladala samo SDS, oz. miselna klika Butalcev !
pepi bolcev
13. 03. 2021 09.49
+6
provni. Stranka, ki bo sprejela te izdajalce bo na volitvah propadla.
fafajonka
13. 03. 2021 09.47
-4
Najboljši portal v Sloveniji je --- osmrtnice --- kjer ni dovoljeno komentiranje. :-)))))))))))))))))
provni
13. 03. 2021 09.43
+10
SMC je bila ustanovljena kot antipod JJ-jeve SDS. Torej SMC ne more biti enotna. Večina članov, ki se ne strinja s politiko Počivalška, se bo preselila k drugim strankam leve sredine.
Jaka Jack
13. 03. 2021 09.12
-11
V demokraciji nobena stranka ni enotna. To je samo na Kitajskem in v naši Levici.
oježeš
13. 03. 2021 09.43
+6
Si pa pozabil, da ste v SDS vsi enotni. Kat twitko reče ali ukaže, ste vsi za! Torej, vprašaj se, kje ni demokracije. Na lastnem dvorišču jo nimate pa kažete na druge, sramota.
šlogar
13. 03. 2021 09.00
+10
Marela kuku? Mogoče pa je dobila korono in jo zdeluje, da niti na internet ne more več. Lahko pa je spremenila nik in se bo vsa sijoča, novih moči prikazala čez nekaj dni. Ali pa čaka rezultat ponovnega srečanja svojih nadrejenih. Plačo je pač treba prigarati tako ali drugače, a ne marela. Kar pa se tiče Zorčiča in Slugove jima jaz še vedno verjamem, da nista na stolčkih samo zaradi denarja in da se bosta pravilno odločila.
malaraja
13. 03. 2021 09.16
+9
Marela je trenutno z vsemi nicki pod drugim člankom, nevrotično brani lik in delo JJ in je že precej razkurjena. Opazujte, kako bodo vsi hkrati pritrolali sem. Ne, niso skupaj v kleti tovarne zlobe, samo vse svoje lažne nicke naenkrat pritrola pod drug članek in misli, da ne bomo opazili.
+13
Zorčič hitro spakiri iz te stranke, al pa zamenjaj počivavo, ker bo ti kaplar kmau zagrozu z arestom, tako kot direktorju STA!
prašek
13. 03. 2021 08.35
+6
Dopisnik TVS iz Washingtona Andrej Stopar zaradi ljubega miru v hiši verjetno noče spregovoriti, kako neugodno je v ZDA mnenje o Sloveniji, kajti priklicati si je treba v spomin dopisnika Dela iz Avstrije v času prve Janševe vlade Matijo Graha, ki ni hotel o slovenski manjšini pisati po nareku takratnega zunanjega ministra dr. Dimitrija Rupla in veleposlanika na Dunaju dr. Ernesta Petriča, zato je bil nemudoma odpoklican. Raboto je izvedel takratni vladi povsem ustrežljiv urednik, pokojni Danilo Slivnik. Jasno je, da nova demokratska administracija v ZDA niti slučajno ne podpira sedanje slovenske vlade, zato se že nakazuje, da bo novi ameriški veleposlanik prišel v Slovenijo šele, ko se bo menjal politični veter. Specialne službe tujih držav, ki delujejo v Ljubljani, zaznavajo vedno več mednarodno povezanih kriminalnih afer, za katere jim pri naši oblasti ni niti malo mar. Zato je na dlani, kdo je sprožil mednarodno afero Snežič. Treba pa je obenem kaznovati tudi nonstop slovensko podporo Orbanu in Madžarski, izpostavi Rusije v Evropski uniji. Rusija in njeni podporniki so namreč zaradi zaprtega Alekseja Navalnega tudi na hudo črni listi tako ZDA kot EU.
prašek
13. 03. 2021 08.36
+7
Nič bolje ni na sedežu EU v Bruslju, kjer naš informator sedi blizu zaupnim pogovorom med »velikimi« v EU, ki se že brez zadrege pogovarjajo, da bi potegnili zasilno zavoro še pred slovenskim predsedovanjem Svetu Evrope. Prva ideja je, da bi ob Janezu Janši umestili »dobrohotne« svetovalce, da se ne bi še bolj osmešil. Bolj odločno razpoloženi celo zahtevajo zamrznitev slovenskega predsedovanja do nadaljnjega. Zanimivo pa je, da istočasno dobivajo iz Ljubljane sporočila, naj ne hitijo z odločitvami, saj je možna nagla sprememba na vrhu slovenske vlade.
malaraja
13. 03. 2021 09.20
+5
prešek, takšen potek dogodkov je povsem logičen. Tak človek ni sposoben voditi stranke, Slovenije, kaj šele EU. Tuji novinarji so opazili čuden blesk v njegovih pogledih in v tujini ni skrivnost, da ima JJ mentalne težave. Če je dober za svečke, še ne pomeni, da je primeren za preostali svet. Jaz pravim, da naj vodenje EU počaka na primernejšega kandidata, da se sramota ne nadaljuje.
Jožica55
13. 03. 2021 09.24
+4
Prašek. Iz tvojih ust v božja ušesa, ker resnično mora priti do spremembe in to takoj.
najvsivedo
13. 03. 2021 10.08
-1
vidva nimata samo mentalnih težav imata tudi močno zblojene.
Viktor Rosta
13. 03. 2021 08.17
+13
SMC- najvecji izdajalci podn od podna,shame on you!🤮 ,se malo🤏,pa boste odfrceli🪰
dr.Megla
13. 03. 2021 08.12
-13
Če nam date Zdravkota, vam mi damo Tanjo, Korla in še Nitko... pa smo kvit.. 🥀
oježeš
13. 03. 2021 09.48
+2
Kdo pa po vsem tem kar se je in se dogaja, še želi imeti Zdravka v svojih vrstah?