Slovenija

Otroški bazar z dobrodelno noto

Ljubljana, 15. 09. 2019 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Gospodarskem razstavišču že 14. leto poteka Otroški bazar, ki je pravo doživetje za družine. Na voljo so brezplačne delavnice za najmlajše, številne športne aktivnosti, glasbeni, plesni in gledališki nastopi in še marsikaj. V okviru sejma pa letos potekajo tudi tri dobrodelne akcije za otroke in zapuščene živali.

Na Gospodarskem razstavišču ta konec tedna že 14. leto poteka Otroški bazar, ki družinam ponuja ogromno možnosti za zabavo. Na voljo je bogata sejemska ponudba otroških igrač, odejic, oblačil, copatkov in šolskih potrebščin. Otroci lahko sodelujejo tudi v številnih športnih aktivnostih, ne bo pa manjkalo niti glasbenih, plesnih in gledaliških nastopov. 

V okviru bazarja letos poteka tudi festival hišnih ljubljenčkov. Ljubitelji mačk, psov, eksotičnih živali, akvaristike, glodalcev in ptic lahko na enem mestu pridobijo bistvene informacije za svoje ljubljenčke. Poleg informacij in izdelkov na razstavnih prostorih so na voljo tudi predavanja in nasveti o prehrani, vzgoji, prihodu novega hišnega ljubljenčka, izbiri prave živali glede na življenjski slog, aktivnosti, psihologiji živali, odpravljanju strahu pred živalmi in pravilnem spoznavanju otrok z živalmi.

V okviru srečanja nosečnic in mladih staršev pa potekajo strokovna predavanja za lažjo pripravo na nosečnost, porod in otrokovo prvo leto.

Pridite na OTO in Bibaleze.si stojnico, kjer boste lahko igrali Človek ne jezi se, sestavljali lego kocke in se stisnili k pravemu, velikemu in prijaznemu OTU!

Dobrodelno obarvan bazar

Otroški bazar v letošnjem letu podpira program Veriga dobrih ljudi, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Cilj programa je celostna pomoč družinam z mladoletnimi otroki iz vse Slovenije, ki se znajdejo v hudi socialni stiski.

Kotalkarski klub Zvezda bo dvajsetim otrokom iz socialno ogroženih družin prek Zveze prijateljev mladine Slovenija podaril dvomesečni tečaj kotalkanja (kotalke si bodo otroci lahko izposodili brezplačno). V sedmih poslovnih enotah DZS pa organizatorji izvajajo dobrodelno akcijo za otroke iz socialno ogroženih družin (BTC hala 8 in A, Celovška in MC Šiška v Ljubljani, v Domžalah in Logatcu). Vse obiskovalce vabijo, da z obiskom DZS pred pričetkom šol opravijo nakup tudi za v fond dobrodelne akcije. Vse kupljene potrebščine bodo podarili socialno šibkim družinam preko ZPM Slovenije. 

V sodelovanju z Društvom za zaščito živali Ljubljana pa na Bazarju zbirajo hrano, opremo, dekice, brisače, blazine in igrače brez polnila za vse zapuščene živali, ki na svoj novi topli dom še vedno čakajo v zavetiščih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.