Slovenija

Ovadili Goriška in Dolharja?

Kranj, 29. 03. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kranjski kriminalisti naj bi ovadili nekdanjega predsednika ŠD Planica ter nekdanjega sekretarja društva in dolgoletnega sekretarja organizacijskega komiteja Planica.

Ali za ''blagor'' planiške velikanke ''skrbijo'' kriminalci? (Foto: J.D.)
Ali za ''blagor'' planiške velikanke ''skrbijo'' kriminalci? (Foto: J.D.) FOTO: J.D.
Janez Gorišek
Janez Gorišek FOTO: POP TV

Kriminalisti so na okrožno državno tožilstvo v Kranju podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe zaupanja zoper 71-letnega Ljubljančana in 56-letnega Kranjskogorčana. Po neuradnih podatkih gre za nekdanjega predsednika športnega društva Planica Janeza Goriška ter nekdanjega sekretarja društva in dolgoletnega sekretarja organizacijskega komiteja Planica Branka Dolharja.

Branko Dolhar
Branko Dolhar FOTO: POP TV

Osumljenca naj bi v času od 6. maja do 28. julija 2004 oškodovala Športno društvo Planica, saj naj bi kot odgovorni osebi društva omogočili, da je štiričlanska delegacija na FIS Kongres v Miami na Florido v ZDA odpotovala z letalom s soprogami. Športno društvo naj bi za njihove soproge prevzelo obveznosti za plačilo stroškov za letalske vozovnice in plačilo stroškov bivanja v Miamiju.

Knjiženje lažnih potnih nalogov?

Športno društvo Planica naj bi osumljenca oškodovala za več kot dva milijona slovenskih tolarjev.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin so kriminalisti kazensko ovadili tudi 41-letno Kranjskogorčanko, ki naj bi v času od 28. maja lani do 28. februarja 2005 knjižila nepodpisane potne naloge. Osumljenka naj bi na podlagi nepodpisanih nalogov za službeno potovanje oziroma obračunov potnih stroškov za FIS kongres v Miamiju knjižila v poslovne knjige Športnega društva Planica obveznosti iz naslova obračunanih dnevnic in stroške za obračunane dnevnice za leto 2004, s čimer naj bi lažne poslovne listine uporabila kot resnične. Naloge naj bi Kranjčanki dostavili šele februarja letos.

Na podlagi lažnih poslovnih listin naj bi ovadena v poslovne knjige društva v nasprotju s predpisi in slovenskimi računovodskimi standardi vpisala lažne podatke o obveznostih za izplačilo dnevnic in stroških bivanja v Miamiju.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja