SLOVENIJA

Pahor posredoval predlog za viceguvernerja Banke Slovenije

Ljubljana, 25.11.2022, 15:26 | Posodobljeno pred 12 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je predsednici Državnega zbora Republike Slovenije Urški Klakočar Zupančič posredoval predlog za imenovanje člana Sveta Banke Slovenije – viceguvernerja. Za imenovanje je predlagal prof. dr. Marka Pahorja.

Sedanjemu viceguvernerju Jožefu Bradešku februarja 2023 namreč poteče mandat, je sporočil guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle.

Pahor se je po presoji kandidatur, prispelih na javni poziv, in po opravljenih posvetovanjih z vodji poslanskih skupin v državnem svetu odločil, da za mesto člana Sveta Banke Slovenije, viceguvernerja, predlaga kandidata Marka Pahorja, rednega profesorja na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Marko Pahor
Marko PahorFOTO: POP TV

Predsednik republike ocenjuje, da je kandidat zaradi svojega strokovnega znanja in dolgoletnih izkušenj, tako v domačem kot mednarodnem okolju, primeren kandidat za predlagano mesto, užival pa naj bi tudi zadostno podporo za izvolitev v državnem zboru.

Kandidat za mesto  člana Sveta Banke Slovenija – viceguvernerja se bo še pred odločanjem v državnem zboru predstavil javnosti na javni predstavitvi v Predsedniški palači predvidoma v ponedeljek, 5. decembra 2022.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.