Slovenija

Palestinci prosili Kitajsko za pomoč

Betlehem, 15. 04. 2000 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Palestinski predsednik Jaser Arafat je danes zaprosil kitajskega predsednika Jianga Zemina, ki se mudi na obisku v Palestini, da imenuje stalnega odposlanca, ki bo pomagal pri pogajanjih o mirovnem procesu na Bližnjem vzhodu. Kitajski odposlanec naj bi imel podobno vlogo kot stalni odposlanec Združenih narodov Terje Larsen in odposlanec Evropske unije Miguel Moratinos.

Zemin je prvi kitajski predsednik, ki je obiskal Izrael in palestinsko ozemlje. Na šestdnevnem obisku si bo prizadeval za okrepitev odnosov z Izraelom, ki so bili vzpostavljeni s prodajo več deset milijonov vredne vojaške opreme Pekingu.

Kitajski predsednik je zagotovil, da si bo njegova država kljub geografski razdalji prizadevala za oživitev mirovnega procesa na osnovi resolucije ZN ter na principu >>zemlja za mir<<.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.