Slovenija

Zdravko Počivalšek po maratonski seji ostaja na ministrskem stolčku

Ljubljana, 11. 06. 2020 06.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki se je moral pred poslanci zagovarjati zaradi domnevnih nepravilnosti pri nabavi zaščitne opreme v času epidemije covid-19, po maratonski seji ostaja na ministrskem stolčku. Interpelacijo, ki so jo predlagali v opozicijskih LMŠ, SD, Levici in SAB, je podprlo 37 poslank in poslancev, proti jih je glasovalo 51. "Zdaj sem miren in pripravljen na nove izzive, ki jih na gospodarskem področju ne manjka," je po prestani interpelaciji dejal Počivalšek. Prvopodpisani pod interpelacijo pa pravi, da so kljub neuspehu pri glasovanju dokazali, kar so želeli.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Interpelacija Počivalška: minister ima dovolj glasov koalicije
    03:32
    Iz 24UR ZVEČER: Interpelacija Počivalška: minister ima dovolj glasov koalicije
  • Iz 24UR ZVEČER: Politična analitika o interpelaciji Počivalška
    08:45
    Iz 24UR ZVEČER: Politična analitika o interpelaciji Počivalška
  • Iz 24UR: Prva interpelacija
    03:10
    Iz 24UR: Prva interpelacija
  • Iz 24UR: Počivalšek najverjetneje ostaja minister
    01:32
    Iz 24UR: Počivalšek najverjetneje ostaja minister
  • Iz 24UR: Še ena interpelacija?
    03:49
    Iz 24UR: Še ena interpelacija?
  • Iz SVETA: Interpelacija ministra Počivalška
    04:53
    Iz SVETA: Interpelacija ministra Počivalška
  • Zagovor Zdravka Počivalška
    09:29
    Zagovor Zdravka Počivalška

Interpelacijo so podprli vsi poslanci iz vrst predlagateljev, z izjemo poslanca SAB Franca Kramarja, ki ga v DZ ni bilo, in poslanca SD Gregorja Židana, ki se je vzdržal. Židan je sicer iz vrst SMC med poslance SD prestopil potem, ko je bila interpelacija že vložena. Proti pa so glasovali vsi poslanci koalicije in SNS, pa tudi oba manjšinska poslanca. 

Skoraj 15-urna maratonska seja je postregla z vsebinsko bolj ali manj znanimi očitki opozicijskih predlagateljev in protiargumenti koalicijskih poslancev. Iz opozicijskih vrst, z izjemo SNS, je bilo slišati očitke o nepreglednem sistemu naročanja, zavajanju z navedbami o zakonsko nedopustnih neposrednih poslih s tujimi podjetji ali državami.  Iz koalicijskih vrst pa je bilo slišati predvsem, da je interpelacija neupravičena in neutemeljena.

Po prestani interpelaciji se je Počivalšek zahvalil vsem, ki so glasovali proti interpelaciji, ter dodal, da verjame, da so jih "o tem prepričala dejstva, ki sem jih predstavil". "Zdaj sem miren in pripravljen na nove izzive, ki jih na gospodarskem področju ne manjka." Verjame, da imajo dobre temelje, da bodo gospodarske kazalce po krizi, ki je nastala zaradi epidemije, znova obrnili navzgor, kot so zastavili v treh zakonodajnih svežnjih za blažitev posledic epidemije. Dodal je še, da je bila seja dolga in naporna, "a tako je vedno, ko je televizijski prenos".

Počivalšek: Ne drži, da je šlo nekaj deset teh milijonov v moj žep

Počivalšek je že v uvodnem odgovoru na interpelacijo zavrnil očitke o neetičnem, klientelističnem in koruptivnem sodelovanju pri favoriziranju podjetij. Zagotovil je, da se niso vnaprej dogovorili za posle, stran od oči javnosti, in si kriznih razmer niso izmislili. Obtožbe so po njegovih trditvah neresnične, pretirane in zlonamerne. "Tisti, ki boste iskali moje prstne odtise pri poslih z državo ali iskali koruptivne in za državo škodljive dogovore, izgubljate čas."

"Govoriti o tem, da smo na tem izpitu padli po dolgem in počez, je veliko pretiravanje. Toliko laži, kot sem jih danes v uvodu slišal, jih nisem že dolgo," je v odgovoru na interpelacijo dejal Počivalšek. Zavrnil je navedbe, da je država za nakup zaščitne opreme porabila 200 milijonov evrov. Do danes je plačala 62 milijonov evrov (brez DDV), če bodo realizirane vse pogodbe, pa končna številka ne bo presegala 80 milijonov, je pojasnil. "Kot tudi ne drži, da je šlo nekaj deset teh milijonov v moj žep, tudi ne v žep predsednika vlade in tudi ne v žepe vseh znanih imen, ki so se znašla na različnih dokumentih," je zatrdil.

V sklepnem nastopu je minister še dodal, da je šlo za najzahtevnejše nabave v zgodovini samostojne Slovenije, za katere so izbrali verjetno edini možen način. Neposredni nakupi bi bili tvegano početje, enostavnih poti do mask in ventilatorjev pa v takratnih razmerah ni bilo. Glede števila ventilatorjev, primernih za zdravljenje covid-19, na začetku epidemije pa je povedal, da je podatek dobil od ministra za zdravje.

Počivalšek ostaja minister.
Počivalšek ostaja minister. FOTO: Aljoša Kravanja

Pavšič po neuspešni interpelaciji Počivalška: Dokazali smo, kar smo želeli

Po interpelaciji je poslanec LMŠ Robert Pavšič, prvopodpisani pod interpelacijo, ocenil, da so kljub neuspehu pri glasovanju dokazali, kar so želeli. Kot pravi, so uspešno pokazali na zavajanje pri številu ventilatorjev in na zavajanje pri pravni podlagi meddržavnih poslov. "Uspešno smo dokazali ponavljanje tega zavajanja vsaj do 25. maja, čeprav je bilo jasno, da so pravo številko poznali že prej," je dejal v izjavi za medije po koncu seje in dodal, da jim je uspelo dokazati tudi zavajanje pri sklicevanju na pravno podlago ob odločitvi, da ne gredo v meddržavne, neposredne posle, oz. odločitvi za slovenske posrednike.

Na vprašanje, ali pričakuje, da bo rezultat glasovanja ob interpelaciji notranjega ministra Aleša Hojsa drugačen, je Pavšič odgovoril, da ne ve. "Verjetno bi glede na odzive v predhodnem dogajanju lahko pričakovali tudi drugačen rezultat. Čeprav, če povem iskreno, o tem dvomim, ker so jasno pokazali, da je bolj kot resnica pomembna politična funkcija," je navedel. Nivo razprave je ocenil kot pričakovan, "tako kot vedno v DZ".

Posebej oster je bil denimo poslanec Levice Miha Kordiš, ki je glede nabave opreme ocenil, da gre za organiziran kriminal, ki ga je neposredno omogočal politično zadolženi operativec vlade, minister Počivalšek. Pavšič je na vprašanje glede take retorike odgovoril, da gre za jezik ekstremnih političnih usmeritev. "Vseeno je, ali prihaja iz desne ali leve smeri. Je pa treba biti pri teh zadevah vseeno malce bolj umirjen," je dodal.

Ministru so očitali tudi, da ali ni vedel, koliko ventilatorjev je v državi, ali je vlada namerno zavajala s številkami.
Ministru so očitali tudi, da ali ni vedel, koliko ventilatorjev je v državi, ali je vlada namerno zavajala s številkami. FOTO: Aljoša Kravanja

Opozicija, z izjemo SNS, o vojnem dobičkarstvu in preplačilu opreme

Prvak LMŠ in poslanec Marjan Šarec je med sejo ocenil, da koalicija očitno živi v vzporednem svetu, da se zateka v ideologijo in zamegljevanje dejstev. Zmotilo ga je, da se država ni odločila za neposredne nabave z meddržavnim dogovorom, kot so to denimo storili na Hrvaškem in v Nemčiji. Tako je južna soseda za opremo do zdaj plačala 52 milijonov evrov, medtem ko bo Slovenija zanjo očitno plačala 80 milijonov evrov, pa ima Hrvaška več kot štiri milijone prebivalcev.

Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović pa je izpostavil zavajanje glede števila ventilatorjev ter vzpostavitev nepreglednega in s korupcijskimi tveganji prepletenega modela izbire posredniških podjetij, "s čimer ste izbrancem omogočili vojno dobičkarstvo". Posledice so bile visoke marže za "prijateljska" podjetja in skupno preplačilo opreme, po ocenah nekaterih medijev vsaj za 30 milijonov evrov, je dejal Golubović. Ob tem pa je ponovil, da ni bilo zakonske ovire, ki bi onemogočala neposredne nakupe države od kitajskih proizvajalcev opreme. Po besedah vodje poslancev LMŠ pa odgovornost ni le Počivalškova, ampak so odgovorni tudi obrambni in zdravstveni minister Matej Tonin in Tomaž Gantar ter premier Janez Janša. Pri ventilatorjih je šlo po Golubovićevih besedah za premišljeno igro, pri kateri je bil Počivalšek le statist.

Poslanec Miha Kordiš je v imenu poslanske skupine Levice dejal, da cilj nabav opreme ni bila hitra in ekonomična oskrba prebivalstva z zaščitno opremo, ampak provizije. "Zato so ponudbe, ki so omogočale neposredne nabave in urejeno logistiko, takoj pospravili v predal," je dejal. Nasploh so v Levici kritično do celotne aktualne vlade, ki ji boj proti epidemiji in reševanje problemov, s katerimi so se soočali ljudje, očitno ni bil nikoli na vrhu prioritet. "Rokave je zavihala le za popoln prevzem oblasti, očitno koruptivni posli za povezana omrežja SDS in drugih koalicijskih strank so del te zgodbe," je ocenil Kordiš.

Kot je poudarila Bojana Muršič iz vrst SD, se zavedajo dolžine vladnega mandata in razmer, v katerih sta bila svet in Slovenija v kritičnih trenutkih, ko je bilo treba nabaviti zaščitno opremo. Vladi je očitala, da se je fotografirala z najboljšimi maskami, ki jih je drugim krvavo primanjkovalo. Cilje o količini opreme je vlada morda dosegla, je dejala poslanka, a pri tem opozorila na način doseganja ciljev. "Minister se je interpeliral sam s svojimi dnevnimi odzivi na utemeljene očitke," je prepričana Muršičeva.

Prvak SNS Zmago Jelinčič je interpelacijo označil za sramotno in ocenil, da je bil vzrok zanjo bolečina po izgubi oblasti.

Koalicija v bran Počivalšku: Interpelacija je neutemeljena

Koalicijski poslanci so pričakovano stopili v bran gospodarskemu ministru. Danes je bilo tako slišati, da je interpelacija neupravičena in neutemeljena ter da gre izključno za politični boj proti ministru in vladi. Tako uvodni kot končni odgovor Počivalška so pospremili z aplavzom. 

V največji poslanski skupini, SDS so menili, da je minister na očitke iz predloga interpelacije podal "prepričljive odgovore, ki so utemeljeni s preverjenimi podatki", in da so nabave opreme potekale v skladu z veljavno zakonodajo, ki omogoča tudi skrajšane postopke v primeru epidemije ali izrednih razmer. Poslanec Marko Pogačnik je spomnil, da je vlada pogodbe javno objavila in tudi sama pozvala računsko sodišče, da prouči nabavo opreme. Po njegovih navedbah so imeli najvišje marže pri opremi "standardni dobavitelji slovenskega zdravstva", zato je prepričan, da so se napadi na ministra in vlado začeli, ko ti dobavitelji niso prišli zraven.

Pogačnik je ob tem omenil, da je prejšnja vlada pustila prazna skladišča in da je bilo opremo v tistem času nemogoče kupiti neposredno iz Kitajske. Trg se je zapiral, šlo je za popoln kaos in nastanek izrednih razmer, ki so se spreminjale iz ure v uro, je dejal. Poudaril je, da se je Slovenija izkazala kot zgodba o uspehu, na kar so opozorili tuji mediji in tudi Evropska komisija, za kar velik del zaslug nosi tudi gospodarski minister. Vladi Marjana Šarca pa je poslanec očital, da je podcenjevala epidemijo. Spomnil je na Šarčeve izjave, da je zapiranje meje pretiran ukrep in da zdravim ljudem po vrnitvi iz tujine, čeprav z ogroženih območij, ni treba ostati doma.

Predsednik vlade in SDS Janez Janša je na Twitterju zapisal, da "osnovnošolsko branje interpelacije zoper Počivalška, napisane z veliko muko kot prosti spis, razgalja vso intelektualno in moralno bedo leve politike, ki je zaradi neukrepanja kriva za večino smrti zaradi koronavirusa".

Tudi v SMC so stopili v bran strankinemu predsedniku. Vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga je dejala, da spremljajo še en poskus prevrednotenja vsega, kar je država naredila v boju proti epidemiji. "Bili smo ujetniki trga zaščitne opreme, ki se je pod težo pandemije zlomil. Razmere, ki so vladale na trgu, so se tako zelo spreminjale, da je postal vsak posel neobvladljivo tveganje," je poudarila.

Poslanec NSi Jožef Horvat pa je opozoril je, da so zdravstvene institucije v času epidemije krvavo potrebovale zaščitno opremo. V NSi sicer nimajo težav s tem, da je interpelacija priletela že 52. dan od prisega te vlade. "Problem je, da se laži in obsodbe ministrov in koalicijskih poslancev, da smo kriminalci in lopovi, širi iz parlamenta na ulice. Stanje duha je danes tako nizko, kot ni bilo v 30 letih," je ocenil. Horvat upa, da bo Počivalšek še minister in bo to delal tako dolgo, dokler bo uspešen in bo to delo opravljal z veseljem.

V poslanski skupini DeSUS pa so prepričani, da za obtožbe iz interpelacije ni pravo orodje interpelacija, ampak naj to raziščejo pristojni organi, kot so policija, računsko sodišče, preiskovalna komisija. Po mnenju Franca Jurše je interpelacija zgolj farsa in predstava, s katero predlagatelji želijo spodkopati prizadevanja celotne vladne ekipe pri soočanju z epidemijo. Meni tudi, da je interpelacija "slabo napisana zgodba v lokalnem časopisu, ki je polna slovničnih napak in protislovnih zapisov".

Prvi minister Janševe vlade prestal interpelacijo, ta čaka tudi Hojsa

Počivalšek sicer ni edini minister aktualne Janševe vlade, ki se je moral zagovarjati pred poslanci in poslankami. Opozicijski SD, LMŠ, Levica in SAB so pred dnevi namreč vložili interpelacijo zoper notranjega ministra Aleša Hojsa, in sicer po sporni odpravi prepovedi koncerta kontroverznega hrvaškega pevca Thompsona. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1894)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
20. 06. 2020 10.26
+2
Vrana vrani ne iskljuje oči,pa tut denarja ne ukrade
iga_biba
12. 06. 2020 21.01
+2
Počivalšek rekel, da je sedaj miren. Ne vem, no? IJJu še ni uspelo zamenjati vseh, ki preiskujejo nečedne posle v tej vladi. Malo ga še muči.
Rafael Kramar
12. 06. 2020 20.17
-2
Bravo Počivalšek!?
Majerca
12. 06. 2020 20.00
-3
Zasluženo, Zdravko Počivavšek, zasluženo. Ta vlada bi morala strožje ukrepati proti takim izpadom Levice.
korintos25
12. 06. 2020 21.08
+3
Ti imaš tudi masko iz wc papirja po Počivalškovem modelu?
mr.poper
12. 06. 2020 18.24
+14
Podprla se je korupcija načinposlovanja ki ga pozna mafija 80 mil. za zaščitno opremo Sosedje so porabili 50 pa jih je enkrat več Ne rabiš biti strokovnjak da je poniknilo 50 mil. Na vse možne načine se bodo vračali šefu Alarm 1 stopnje da večina koalicijskih poslancev sprejema to kot nekaj normalnega oz. pojasnil še huje pa da to podpirajo šefi strank ki jo bodo zveseljem podpirali do konca Saj bo zgleda bogato finančno nagrajena Saj se drugače ne moreš delat bebavega neumnega in še kaj Ker je praksa s strani jj nešteto krat potrjena saj razgalja vso intelektualno in moralno bedo jjpolitike
borkov64
12. 06. 2020 18.20
+11
Interpelacije so zguba časa in denarja. G Počivalšek bi po vsem kar je storil namesto da laže že davno odstopil Če bi le politiki imeli nekaj moralnih vrednost, pa žal nimajo. Vsaj k temu je pripomogel, da noben več ne bo volil SMS, kar je pa dovolj velika kazen za stranko, ki je z vstopom v koalicijo z Ivanom izigrala svojo celotno volilno bazo. Ko pa pogledaš kdo vse sedi v parlamentu se pa moramo resno zamislit. Skrbet, zelo skrbet bi nas moralo.
patria
12. 06. 2020 17.59
+16
To, da interpelacija ne bo uspela je bilo vsakemu razumnemu človeku jasno. Koalicija deluje kot vojska. Vsakomur, ki kdaj pogleda prenos kakšne seje, odbora in na koncu koncev tudi včerajšnje interpelacije je jasno, da delujejo kot eden. Kot vojaki. Evidentno je, da so se odločili ne polemizirati z opozicijo, jo ignorirati kolikor se le da in na ta način zmanjšati pomen in vlogo opozicije. S svojo neprisotnostjo na sejah, odborih, s svojo ignoranco opozicije, načrtnem izogibanju izmenjave mnenj, z brezmejno podporo koaliciji, z vojaško disciplino, poslušnostjo bodo, v to sem prepričan preživeli do rednih volitev. Nič jih ne bo ustavilo. Nobena interpelacija, nikakršen škandal, nobena kršitev. Nič. Še posebej ena stranka je imela veliko izkušenj in časa, da se je temeljito pripravila na ponovno priložnost vladati. In to ne bodo izpustili iz rok.
vinogradnik33
12. 06. 2020 17.28
+15
Stranke brezhrbteničarjev ( smc , desus , sns ) in satelit SDS Nsi so v tej interpelaciji pokazali in dokazali , da jim ne gre za drugega kot za stolčke , kajti sprejeli so igro SDS , igro laži , potvarjanja in korupcije ter podprli Počivalška , ki bi moral že davno sam odstopiti , če bi imel količkaj vesti in morale !
Gorazd Petek
12. 06. 2020 17.25
-4
KWA zdej po levi špuri vozeči? A jePončo še minister? Pa tolk žlobudarlii ste ,kako bo padel in kako vam je Rajko Načelni (fajn zaračunal zanič interpelacijo,ki jo je spisal) ,da to je to. Pa se je izkazalo ,DA je PUŠIONA NA PUNO do DASKE. No kot sem vam že včeraj Tavarišči povedal ,da set levi garant zato ,če če nekdo hoče da 1000% peropade ali bankrotira ali izgine za večno u nepovrat. vas mora samo zraven pustit in VOILA. No kmalu vaš čaka PUŠIONA NA UNO še pri Hojsu,kjer bi kar čez zakone in še pri Tonimu če boste vztrajali,vsakič VEČJA PUŠIPNA. Hja Tavrši-PUUUUUUUUUUUUUUUUšiona na puno in ŠE je BO. Skratka kot sem že dejalo Vollecu in Srebrnem srečo imasta ,da nista gasilca njima bi še kamenje in voda pogorela. Kakor koli že česar se levi dotaknejo,spomnejo vse propade-lep dokaz so tudi propadle in zbankrotirane države ,i ostanejo za njimi ali jih celo več ni npr njim tako ljuba propadla ječa narodv SFRJ. Skratka Tavariši,šele malce preje sem vstal feštali smo celo noč,kako ste nemarno popušili res se je splačalo prositi,kolega da je šel na furo,da je danes dostavil po lekanah z tovornjakom dovolj pomirjeval in drugih tablet za vas,jutri pa moram spet, so že poslali da je že vsega zmanjkalo in moram jutri zelo zgodaj na pot baje je STISK huda.
patria
12. 06. 2020 18.02
+3
Glede na tolikšno število pravopisnih napak.......
friderikdrugi
12. 06. 2020 18.26
+11
Dobro si napisal...razgledan možak...v čast tistim, ki jim pripadaš (tepec...!)
drejca1
12. 06. 2020 16.21
+5
Bom napisala nekaj, čeprav bom verjetno zbrisana!! Tako nizko, res nizko kot smo padli v tem času, nismo še nikoli. Okej, razumem Kordiša, tip je za mene moten oziroma mu črtice v glavo sekajo. Ampak...na isti strani so politiki, ki jih vseeno imam za inteligentne in predvsem za razsodne. Kako lahko oni sedaj sedijo v opoziciji skupaj s Kordišem? Kako jih ni sram ? Han...kako lahko ti to poslušaš, Samo Bevk ...kako lahko ti to prenašaš ? Res , da je politika ena velika ku*ba, ampak ne toliko velika, da se nekateri poslanci , ki ste sedaj v opoziciji spajdašite z modeli ala Kordiš. Pa ne govort, kdo je kdo...ta trenutek ste vsi na isti strani. In to stran si bomo volivci zapomnili kot ene, ki ste po zaslugi vašega zafiksanega kolega sramota slovenskega političnega prostora ! Naredite že red v svojih vrstah! Vsaka vlada rabi močno, dobro opozicijo in ne takšen sek*ret kot je ta trenutek v državnem zboru!
+3
Imaš prav res je sekret, tako na levi, kot na desni. Smrdi pa tudi iz Gregorčičeve. Tam so itak toliko sranja naredili, da ga še naslednjih 20 let ne bomo mogli odpeljati.
zibertmi
12. 06. 2020 15.59
-6
cin cin.počasi se boste zopet morali poskrit z varnostniki vred.glede na informacije da se vodni top že pelje ga mate že polne hlače
Pal?ek Smuk
12. 06. 2020 15.22
+2
Klovnu Sarcu se bo zmesalo taksno fobijo ima na SDS! Klovn!
+4
Lepo, da si omenil klovna. Kaj pa vladni cirkus. A ti primati so pa ql?
Brabus
12. 06. 2020 15.09
+7
Ampa, tale Kurdeš je pa velik psihopat. Z kakšnimi izrazi je napadal ministra. Smrkavec ni še nič v življenju skupaj spravil, bi pa najraje vse podržavil. Res je bolan in za k doktorju Kreku.
+7
Tako kot noben politik v svojem življenju.
riss
12. 06. 2020 15.03
+6
Berem bolečino levih komentatorjev in vas poskušam razumeti. Sam sem nevtralen, res pa bi bil moj program podoben vašemu z lepotno napako v edini točki, čeprav nisem podpornik JJ. Vaš se glasi: SAMO, DA NI JANŠA. Moj pa: SAMO DA NI LEVICA. Ampak jaz še nimam svoje opcije, zaenkrat pa je tako v redu, ker ni alternative, razen anarhije.
+4
Težava je v tem, da so levi zdej.desni in desni preveč levi, da bi ugotovili da so "levi". Razumeš? Karikiram če si volil za SMC in so bili na levi, kaj sem potem jaz zdaj ko so na desni? #LevoDesnoKonfuzno
bovin
12. 06. 2020 15.02
+3
Levaki napihnjeni interpelacija vam ni uspela nauk te zgodbe je ne se praskat kjer vas ne srbi , danes pa en krog več s kolesom seveda kateri boste zmogli . prašek in alkohol zaužite po kolesarjenju pa na KORDIŠA pazite tip je sam sebi nevaren loči samo med rdečo in belo barvo.
+5
Levak? Ja kolk lepo. A to se te starši naučili? Morajo biti pa zelo ponosni nate.
friderikdrugi
12. 06. 2020 18.32
+7
Ti butl..kaj nisi razumel, da so tudi iz tvojega žepa pokradli nekaj deset milionov šlo se je za denar..ne covid in ne za domove ostarelih !!!!!!razumeš ??? če je le možno bi rad prebral tvoj resen komentar, napiši kaj bolj pametnega in za razumneža resnicoljubno...prosim, res prosim....l.p.
korintos25
12. 06. 2020 14.58
+4
Pivčeva in Počivalšek po anketah fkup ne spravita niti 3% volilnega telesa, in še huje bo.
Common_sense
12. 06. 2020 15.01
+0
Ne sekiraj se ti za to. Raje se ukvarjaj z vnučki,Kori.
+4
Sekirali se boste vi ko Johnny še za burek ne bo imel pri naslednjih volitvah brez sidekickov.
riss
12. 06. 2020 14.55
+6
Kako je z današnjo kolesarsko etapo? Levica pa menda ja niste kolesa vrgli v koruzo!
korintos25
12. 06. 2020 14.57
+6
Common_sense
12. 06. 2020 15.01
+4
Antoniozmaj
12. 06. 2020 14.29
+9
A ima počivalšek😇 na sliki že od sekte sds značko pripeto?
korintos25
12. 06. 2020 14.52
+8
Transformerji
12. 06. 2020 14.22
+11
Jasno, tudi to je demokracija v želji po stolčkih . Tako je vedno bilo - SDS s koalicijo je vlagal interpelacije, zgodilo se pa ni nič. Ne glede na to, kateri pokvarjenec ali bedak, nesposobnež, je bil deležen interpelacije. Zakaj bi se sedaj to spremenilo? Bi morali počistiti ves parlament in začeti vse znova?
korintos25
12. 06. 2020 14.11
+12
Gledal Desus in SMC, sramota kaj so naredili s svojimi volivci, zato pa imajo eni še komaj 1% podpore.
Common_sense
12. 06. 2020 15.02
+5