Slovenija

Pejovnik zaenkrat namesto Potočnikove

Ljubljana, 29. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svet ljubljanske LDS je za v.d. predsednika mestnega odbora LDS določil Staneta Pejovnika, enega izmed treh podpredsednikov ljubljanske LDS.

Kandidacijski postopek za izvolitev novega predsednika se bo po sklepu sveta začel ta petek, do 12. junija pa naj bi oblikovali kandidatno listo. Člani mestnega odbora LDS bodo novega predsednika volili 26. junija, je po seji povedal Pejovnik, sicer mestni svetnik LDS in nekdanji državni sekretar na šolskem ministrstvu.

Po besedah Pejovnika so člani sveta med drugim sprejeli sklep, da ostanejo v Ljubljani v koaliciji z ZLSD, kar po njegovem mnenju ne pomeni, "da se ne bodo o vsaki posamezni točki pogajali, kadar bo potrebno". Prav tako so ocenili, da ni potreben kolektivni odstop članov izvršnega odbora ali mestnih svetnikov LDS.

Kot je znano, je nekdanja ljubljanska županja Vika Potočnik v torek odstopila z mesta predsednice ljubljanske LDS. V odstopni izjavi je zapisala, da želi s to odločitvijo ustvariti možnosti za odprt in neobremenjen dialog, "glede na dosedanjo stigmatiziranost pa je to še posebej v mojem interesu". Zahteve po odstopu Potočnikove, ki opravlja tudi funkcijo mestne svetnice, so se pojavile po izbruhu t.i. afere SIB banka.

SORODNI ČLANKI