Slovenija

Perić na listi Lipe

Kranj, 14. 08. 2008 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na listi stranke Lipa bo v Kamniku za poslanca kandidiral davčni inšpektor Đorđe Perić.

Vodstvo stranke Lipa je na današnji novinarski konferenci v Kranju predstavilo kandidate za prihajajoče državnozborske volitve v prvi volilni enoti. "Zagovarjamo politiko širine, zato vključujemo ljudi različnih profilov, pogledov in socialnih položajev," je v opisu Lipine kandidatne liste povedala poslanka stranke Barbara Žgajner Tavš.

Đorđe Perić je znan po sporu s sedaj že bivšim direktorjem Davčne uprave Ivanom Simičem. Ta naj bi Perića razrešil z mesta inšpektorja Dursa zaradi nepravilnosti v postopkih, ki jih je Perić vodil zoper poslovneža Domna Zavrla.
Đorđe Perić je znan po sporu s sedaj že bivšim direktorjem Davčne uprave Ivanom Simičem. Ta naj bi Perića razrešil z mesta inšpektorja Dursa zaradi nepravilnosti v postopkih, ki jih je Perić vodil zoper poslovneža Domna Zavrla. FOTO: POP TV

Na širšem območju Gorenjske se bo za poslanska mesta v enajstih volilnih okrajih prve volilne enote potegovalo 11 kandidatov Lipe. To so Monja Bolte, Edvard Pavlovčič, Dušan Jovanovič, Dejan Kaloh, Primož Krašna, Vida Knific, Andrej Kumar, Dušica Boštjančič, Đorđe Perić, Samo Dover in Masimilijan Mohorič.

Predsednik Lipe Sašo Peče je dejal, da so se pri izboru kandidatov osredotočili na tisto dimenzijo, ki je je bilo po njihovem mnenju v tem poslanskem in vladnem mandatu premalo. "Aktualna sestava državnega zbora in še posebej vlade je slaba za razvoj ne le parlamentarne demokracije, ampak, kar je še pomembnejše, za kvaliteten razvoj naše države," je ocenil Peče in zagotovil, da je nabor kandidatov Lipe drugačen od aktualne poslanske sestave.

Kot je pojasnil Peče, sedanji poslanci v veliki večini sploh ne predstavljajo svojega okolja in ne težijo k temu, da bi se izboljšala zakonodaja, temveč večji del gluho in nemo sledijo ukazom, ki prihajajo z vrha vlade. "Vsak od naših kandidatov zato nosi tisto noto, ki bo izpolnila primanjkljaj aktualnega mandata. Noto ne le humanosti, ampak tudi aktivnega dela in hiperaktivnosti," je poudaril Peče.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aljen
24. 08. 2008 12.49
+1
Perič, je zelo sposoben, zato je tudi imel spor v DURSU, ki je ena najbolj koruptiranih vej oblasti v naši državi. Lipa ima mojo polno podporo na volitvah. Dejmo LIPA
DeafGirl
21. 08. 2008 19.10
V Sloveniji je okrog 2000 gluhih, okvirno 200.000 pa je naglušnih. Koliko od njih uporablja slovenski znakovni jezik kot materni jezik, ni točnih številk. Koliko od njih ni na tekočem s političnim stanjem v republiki Sloveniji, ni znano. Mnogi od njih si želijo biti obveščeni o stanju v republiki Sloveniji na enak način kot polno slišeči. Glavni informacijski vir pa je televizija. Na RTV SLO kratijo te pravice informiranja gluhim. Res je, da je sedaj veliko podnaslovljenih oddaj, vendar je za gluhe še vedno premalo. Premalo bo sedaj v predvolilnem času, ko bo osrednja tema na RTV SLO volitve v DZ. RTV SLO se brani, da je nemogoče prevajati v živo v slovenski znakovni jezik vse predvolilne oddaje. Vendar noče niti poskusiti. Noče si vzeti izziva, da bi televizijo in vse oddaje v živo približala tudi gluhim. Vse uradne prošnje so naletela na gluha ušesa. Na gluha ušesa sicer slišečih odgovornih na RTV SLO. Branijo se z obljubami o podnaslovljenih ponovitvah predvolilnih oddaj. Vendar so tudi gluhi normalni ljudje, ki hodijo v službo in imajo toliko opravkov v vsakdanjem življenju kot polno slišeči. Zato gluhi in vsi naglušni, katerim je materni jezik slovenski znakovni jezik, zahtevamo tolmača oz. vsakega tolmača za vsako osebo, ki bo nastopila v teh predvolilnih oddajah. Ali je to nemogoče za RTV SLO?
hakihak
17. 08. 2008 11.29
res zelo pohvalno se vidi, da je lipa slovenska stranka ima kandidata ki ima vse pogoje za slovenca ima v imenu Đ in v priimku Ć. BRAVO SLOVENIJA
maverick@email.si
16. 08. 2008 21.38
prej stranka HRAST, kot lipa
Magdalena Mitrovic
16. 08. 2008 08.36
+1
lipa bo zagotovo v bližnji prihodnosti stranka ki bo krojila slo politiko
Buena Vita
14. 08. 2008 21.28
smeh,smeh,smeh ma jim gre zares slabo
Buena Vita
14. 08. 2008 21.03
HA JO ,,HA,HA
tisti
14. 08. 2008 19.58
+1
Brez dela ni nič in zavedanja,da je poslanec najprej človek v službi ljudi,da dela za dobrobit in da dela po svojih najboljših močeh za pravičnost,socialo,vrednote in poštenje.Lipa ima vse to in zato ima moj glas!!
fuksel
14. 08. 2008 19.40
-1
eje eje jej s tem čefotom ste brcnili v temo....