Slovenija

Peti pesniški festival Trnovski terceti

Ljubljana, 03. 02. 1998 17.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V KUD France Prešeren bo jutri prvi od treh večerov v okviru letošnjega, že petega pesniškega festivala Trnovski terceti, ki bo tokrat posvečen predstavitvi manj uveljavljenih oziroma širši javnosti manj znanih slovenskih pesnikov. Nastopili bodo Jurij Hudolin, v Sloveniji živeči bosanski pisec Goran I. Janković ter Andrej Rozman Roza.

V četrtek, 5. februarja, bo najprej nastopil predstavnik najmlajše slovenske pesniške generacije Jaka Košir, sledila pa mu bosta še Barbara Korun in Zlatko Zajc.

Zadnji festivalski večer, 6. februarja, bo prva nastopila najmlajša med ženskimi pesnicami na festivalu Taja Kramberger, nato se bo predstavila Maja Vidmar, za njo pa še Matjaž Kocbek. Petkovemu večeru bo sledilo družabno srečanje, t.i. Dan slovenskega pesnika.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.