Slovenija

Petrič: Slovenija pripravlja konvoje pomoči za begunce s Kosova

Ljubljana, 08. 04. 1999 18.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve Ernest Petrič je na današnji seji parlamentarnega odbora za mednarodne odnose (OMO) v zvezi s kosovsko krizo dejal, da za zdaj ni nobenih znakov, ki bi kazali na skorajšnji konec napadov zveze NATO na ZRJ, prej nasprotno.

Ljubljana je trenutno zelo dejavna na področju begunske problematike. Petrič je povedal, da Slovenija prav danes pripravlja konvoj s humanitarno pomočjo za begunce, ki naj bi konec tedna prispel v Makedonijo, kmalu pa bosta podobna konvoja odpotovala tudi v Črno goro in Albanijo.

Zunanji minister Boris Frlec je danes na srečanju s kolegi iz Evropske unije in drugih zainteresiranih držav Luksemburgu. Slovenija s partnerkami oblikuje skupno evropsko politiko do begunskega vprašanja. Skupno stališče je, kot je pojasnil Petrič, da bi moralo čimveč beguncev ostati na območju, saj bi razseljevanje po vsej Evropi pomenilo sprijaznjenje z mislijo, da se begunci ne bodo mogli vrniti na domove.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.