Slovenija

Petrol: V lanskem letu 3,2 milijarde čistega dobička

Ljubljana, 12. 02. 1998 15.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Delniška družba Petrol je v lanskem letu za več kot desetino povečala prihodke od prodaje, ki so presegli 121 milijard tolarjev. Čisti dobiček, ki bo predvidoma znašal 3,2 milijarde tolarjev, je glede na leto 1996 višji skoraj za polovico. Uprava družbe bo skupščini delničarjev, ki bo predvidoma septembra, predlagala, da se izplačilu dividend nameni približno petina dobička, to je 360 tolarjev bruto na delnico.

Predsednik Petrolove uprave Janez Lotrič je med osrednjimi usmeritvami v letošnjem poslovanju izpostavil ohranjanje dosedanjega tržnega deleža na domačem trgu, začetek gradnje prvih črpalk na avtocestnem križu ter nadaljevanje izdelave strateškega poslovnega načrta do leta 2010. Pomembna bo tudi nadaljnja usmeritev družbe na tuje trge - pripravljajo se na izgradnjo maloprodajne mreže bencinskih servisov, do konca februarja pa naj bi skupaj z državo kot drugim lastnikom sprejeli dokončno odločitev glede nadaljnje sanacije Nafte Lendava.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.