Slovenija

PGD Gotovlje: Ker tokrat nam pomagate vi

Gotovlje, 21. 08. 2020 14.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Maja Korošec
Komentarji
8

'Ker tokrat nam pomagate vi' je slogan prve gasilske veselice v Sloveniji, ki bo potekala preko spleta. Člani PGD Gotovlje bodo predvajali koncert Pera Lovšina in Ansambla Dar ter se na ta način pridružili tisočerim po svetu, ki v času covid-19 s svojimi nastopi nasmeh in dobro voljo v domove pripeljejo preko spleta. Gasilske veselice so eden glavnih virov sredstev prostovoljnih gasilcev za nakup opreme. V PGD Gotovlje potrebujejo novo gasilsko vozilo.

V Prostovoljnem gasilskem društvu (PGD) Gotovlje bodo v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje jutri, 22. avgusta, organizirali nekoliko drugačno gasilsko veselico – preko Facebook in Youtube kanala bodo predvajali koncert Pera Lovšina in Ansambla Dar. "Tradicionalno gasilsko veselico bomo tokrat malce drugače preživeli skupaj, saj si v PGD Gotovlje želimo, da si med njo vsi gledalci vzamejo čas zase: morda pripravijo dobrote na žaru, popijejo pijačo s prijatelji in se sprostijo od vsakdanjih skrbi ob dobri glasbi. Seveda pa bodo vsi, ki bodo veselico spremljali, tudi vključeni v dogajanje. Vsak bo lahko poslal svoje fotografije in komentarje – najboljše bomo na koncu tudi nagradili z bogatimi nagradami. Vsi podatki o veselici v živo so dostopni na Facebook strani našega društva," so pojasnili v PGD Gotovlje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

PGD Gotovlje ima 40 let staro gasilsko vozilo, zbirajo za novega

Gasilske veselice so poleg druženja in zabave za prostovoljne gasilce eden glavnih virov sredstev za nakup opreme za zaščito in varovanje ljudi. V PGD Gotovlje, v katerem deluje 110 gasilcev in kjer letno opravijo več deset intervencij, potrebujejo novo gasilsko vozilo. Staro je namreč močno dotrajano, saj šteje že skoraj 40 let. Sredstva za nakup novega jim sicer pomaga zbirati tudi občina. "Zbiranje sredstev je zaradi covid-19 in nemogoče organizacije običajnih gasilskih veselic tako za naše kot za vsa ostala društva zelo oteženo. Zato želimo sredstva za nakup vozila pridobiti z organizacijo veselice v živo s pomočjo donacij gledalcev," so povedali gasilci PGD Gotovlje.

V PGD Gotovlje deluje 110 gasilcev in kjer letno opravijo več deset intervencij.
V PGD Gotovlje deluje 110 gasilcev in kjer letno opravijo več deset intervencij. FOTO: PGD Gotovlje

Donirate lahko z SMS sporočilom ali s pomočjo platforme

Donacije zbirajo na več načinov in s tem tudi omogočajo udeležencem, da pomagajo na način, ki jim najbolj ustreza: ali s poslanim SMS sporočilom GOTO5 na 1919 ali pa z elektronsko donacijo brez lastnega vložka preko spleta s pomočjo platforme Kovanček Group, so pojasnili gasilci PGD Gotovlje.

"Upamo, da se bo s prvo slovensko veselico v živo povezalo in uživalo čim več Slovencev, pa čeprav preko spleta. Obenem želimo z dogodkom spodbuditi tudi ostala gasilska društva k organizaciji tovrstnih dogodkov ter ponovno pozvati vse, ki so jim vrednote in delovanje gasilskih organizacij blizu, da nas podprejo z donacijami," so strnili gasilci PGD Gotovlje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bojan12375
21. 08. 2020 18.48
-18
Jaz bom doniral 0eur ker sem predaleč in lp
ziggi1
21. 08. 2020 18.50
+10
ziher si ljubljančan ampak tudi vam tik takajo zadnje minute
bojan12375
21. 08. 2020 18.55
-3
ziggi1
21. 08. 2020 19.10
+3
agibej
24. 08. 2020 13.07
+1
če si bedak si pač bedak. Si tak kot država- gasilci so ta zadnji, čeprav so vedno prvi. Če doniraš doniraš gasilcem, pa ni važno od kod so. SO GASILCI!!!! moli boga, da jih nikoli ne boš potreboval.
real....
21. 08. 2020 18.41
+17
Ni problema...otrokom v stiski in vsem dobrim ljudem pomagamo...ravnokar doniral preko sms...
ziggi1
21. 08. 2020 18.35
+18
ljudje na vasi vemo kaj nam predstavljajo gasilci. takoj brez kompromisno priskočijo na pomoc. v vsaki stiski so gasilci prvi na dvorišču. zato pozivam vse naj v svojem domačem kraju donirajo gasilcem in jih tako podprejo.
ziggi1
21. 08. 2020 18.32
+14
vsi ljudje bi morali donirati v svojih domacih koncih gasilcem. kajti vsi ki zivimo na vasi vemo kaj pomenijo gasilci in zmeraj ko je kaj narobe so prvi pri hisi in pomagajo