Slovenija

Pirc Musarjeva zapela za hrabre Ukrajince: 'Želijo živeti in ljubiti'

Ljubljana, 24. 02. 2024 14.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je ob drugi obletnici vojne v Ukrajini vnovič ostro obsodila rusko agresijo in dodala, da Slovenija še naprej ostaja solidarna z Ukrajino. V poklon hrabrim ljudem Ukrajine pa je skupaj s pevko Kristino Oberžan zapela ukrajinsko ljudsko pesem.

"Pesnik Henry Wadsworth Longfellow je glasbo opisal kot univerzalni jezik človeštva. Razumemo jo vsi, če le odpremo svoje srce in prisluhnemo, kaj nam sporoča. Globoko v sebi verjamem, da nam prinaša sporočila miru, ljubezni in sožitja," je zapisala na Instagramu.

Ob tem je poudarila, da Slovenija strogo obsoja rusko agresijo in še naprej ostaja solidarna z Ukrajino in milijoni ljudi, ne samo na ukrajinski strani, ki si te vojne niso nikoli želeli. "Tako kot pravi pesem, želijo živeti in ljubiti," je še dodala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Danes minevata natanko dve leti, odkar je ruski predsednik Vladimir Putin sprožil invazijo na Ukrajino z besedami, da gre za posebno vojaško operacijo "za demilitarizacijo in denacifikacijo" Ukrajine. Gre za najhujši konflikt v Evropi po drugi svetovni vojni.

Vojna je terjala že več deset tisoč smrtnih žrtev in povzročila begunsko krizo. Ob obletnici pa so v številnih mestih po Evropi, vključno z Ljubljano, napovedani shodi v podporo Ukrajini.