Slovenija
Oglas

Piščanci so radi zunaj!

Ljubljana, 14. 06. 2024 12.27 | Posodobljeno pred 31 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Perutnina Ptuj je z uvedbo certificirane Piščancem prijazne reje (PPR), že leta 2015 zagotovila višjo kakovost svojega piščančjega mesa Natur Premium.

Na posebnih terasah, ki so jih rejci dodali hlevom, je piščancem tako na voljo bivanje zunaj, z veliko več naravne svetlobe in prostora za gibanje na svežem zraku, kar je ključnega pomena za dobro počutje živali. Te "terase" so urejene z nadstreški in nasipi, ki živali ščitijo pred vremenskimi nevšečnostmi in preprečujejo dostop divjim pticam ter glodalcem, s čimer se zmanjšuje tveganje za prenos bolezni.

ZGLED JE ŠVICARSKA REJA

Perutnina Ptuj sledi zgledu švicarskih rej in nenehno izboljšuje svoje prakse, da rejno okolje čim bolj približajo naravnemu okolju piščancev. Brigita Selinšek, vodja blagovne znamke, poudarja pomen naravne svetlobe, gibanja in kakovostnega nastilja: "Pristop smo že pred 10 leti prevzeli po zgledu švicarskih rej, vsa ta leta pa ga pri naših rejcih skrbno spremljamo in nadgrajujemo. Z veliko naravne svetlobe, več gibanja po zaščitenih terasah in s kakovostnim nastiljem posnemamo okolje piščancev in kokoši s kmečkih dvorišč."

S "ČVEKOM" DO ZANESLJIVIH INFORMACIJ

Sledljivo poreklo izdelkov in skrben nadzor postopka pridelave sta osrednji prioriteti podjetja. Do sedaj smo poznali aplikacijo Izvor, kjer smo se že lahko prepričali o tem, da prihaja pakirano meso Natur Premium iz rok domačih kmetov in ni prepotovalo na tisoče kilometrov. Sedaj pa so aplikacijo s pomočjo podjetja OriginTrail preimenovali in nadgradili v KURJI ČVEK, ki je tako postal veliko bolj atraktivna in zanimiva alternativa. 

Kurji čvek
Kurji čvek FOTO: Arhiv ponudnika

Kurji čvek prinaša rešitev, ki združuje zanesljive in preverljive informacije z umetno inteligenco. Kupcem pomaga izvedeti več o tem, kaj kupujejo, in sprejemati boljše odločitve. S preprostim skeniranjem QR kode na pakiranem piščančjem mesu Natur Premium lahko potrošniki preverijo izvor mesa, poleg tega pa klepetalnemu robotu, ki temelji na UI, zastavijo tudi lastna vprašanja in na interaktiven način pridobijo odgovore nanje, ter različne in zanimive predloge receptov za popestritev jedilnika.

 

Naročnik oglasne vsebine je Perutnina Ptuj.