Slovenija

Pivčevi hotel plačala izolska občina, račun večkrat 'popravljen'

Sežana / Izola, 30. 07. 2020 18.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Kmetijski ministrici Aleksandri Pivec in njenima sinovoma je prenočitev v hotelu na Obali plačala izolska občina, razkriva Televizija Slovenija. In tudi v tem primeru je s seboj vzela sinova, a Pivčeva trdi, da je bil njen obisk - vse tri dni - poslovne narave. Je pa vmes uspela na Instagramu objavljati fotografije z morja, ob katere je pripisala: "Čas za najdražje, čas za družino." Po izbruhu afere Vinakras pa naj bi se v Izoli zadnje dni dogajala prava drama s številnimi spremembami hotelskega računa.

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je 12. junija v Izoli skupaj s tamkajšnjim županom (in tudi strankarskim kolegom) Danilom Markočičem urejala projekt ribiškega muzeja, nato pa službeni obisk - skupaj s sinovoma - podaljšala čez vikend. Prenočitev v hotelu Marina pa je za vse tri plačala izolska občina, poroča Televizija Slovenija.

Občina Izola je v hotel predhodno poslala naročilo za dve sobi s pogledom na morje od 12. do 14. junija. Štiri dni pozneje je hotel občini izdal račun za plačilo 454 evrov. Z njega naj bi bilo razvidno, da gre za hotelske storitve za Pivčevo in njena dva sinova.

Ko so jo novinarski kolegi z RTV Slovenija v telefonskem pogovoru povprašali o njenem 'dopustovanju' na Obali, jih vprašala, zakaj je treba delati cirkus, in pojasnila, da je bil obisk Izole v celoti služben. Dodala naj bi, da ni nameravala ostali v Izoli, a da naj bi jo župan Markočič preprosil, da ostane zaradi ribiške problematike. Pivčeva je povedala še, da so v soboto ves dan pluli z ribiško barko in se z ribiči pogovarjali o koncesijah.

Je pa dan pozneje na družbenem omrežju Instagram objavila fotografijo z morja in pripisala: "Čas, ko pogled in zvok morja umirita misli in povežeta ljudi. Čas za najdražje, čas za družino."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V tem, da je račun plačala občina, Pivčeva ne vidi nič spornega, za sinova pa je pojasnila, da je bilo sprva res mišljeno, da bi prenočila v hotelu, na koncu pa da sta spala pri prijateljih. V njuno nesojeno sobo naj bi se nastanila varnostnika.

Prvoten hotelski račun po aferi Vinakras spremenjen?

Naj bi pa po izbruhu afere Vinakras v Izoli v preteklih dneh večkrat popravljali račune - prvotni hotelski račun je včeraj dobil novo podobo, s popravljenega pa sta izginili imeni sinov. Izginila je tudi ena soba, ostala je samo tista za Pivčevo s podvojeno ceno, da se je pod črto skladalo s ceno s prvega računa za dve sobi, še poroča omenjeni medij.

Na izolski občini so novinarjem odgovorili, da je logično, da so ministrici plačali tridnevno bivanje, saj da je prišla na občinsko povabilo.

Ministrica Aleksandra Pivec sprašuje, zakaj je "treba iz tega delati cirkus".
Ministrica Aleksandra Pivec sprašuje, zakaj je "treba iz tega delati cirkus". FOTO: Bobo

V kabinetu Pivčeve so medtem pojasnili, da je bila ministrica od 12. do 14. junija gostja Občine Izola. V petek, 12. junija, sta županom Izole Markočičem podpisala pismo o nameri za vzpostavitev interaktivnega muzeja ribiške industrije v Sloveniji. Na pobudo občine je ministrica ta dan opravila še več delovnih srečanj ter pogovorov, ki so trajali do večera.

Pravnik Rajko Pirnat ob tem svari, da lahko pride do konflikta interesov, če bi občina kandidirala na katerem od razpisov ministrstva. Morebitno plačilo za zasebne potrebe oziroma potrebe družinskih članov pa da v nobenem primeru ni dovoljeno in bi bilo kršitev zakona o integriteti.

V soboto popoldne se je obisk ministrice nadaljeval z delovnimi sestanki v zvezi z ureditvijo javne ribiške infrastrukture v Izoli ter ogledom terena in pogovori o možnostih prijave projekta ureditve javne ribiške infrastrukture na javni razpis ministrstva.

V nedeljo pa je ministrica opravila več pogovorov na temo vinarstva v Istri. Obiskala je tudi kmetijo Markovič, kjer je na terenu prisluhnila izzivom, s katerimi se soočajo vinarji slovenske Istre.

Občina Izola je poravnala stroške dveh noči bivanja v hotelu za predstavnike ministrstva, saj je bila pobudnica in gostiteljica obiska. Občina je plačala hotelske storitve v skladu z naročilom, "je pa ponudnik storitev obvestil plačnika, da je prišlo do napake pri obračunu turistične takse in naknadne izstavitve računa", so navedli v kabinetu. Izolska občina je v hotel predhodno poslala naročilo za dve sobi s pogledom na morje od 12. do 14. junija. Končni račun pa nosi datum 29. julij.

Nove težave za ministrico tako prihajajo le nekaj dni po razkritju njenega obiska na Krasu, kjer je nastal sporen 'promocijski' video. Ministrica je nato pojasnila, da je bil prvi dan njenega obiska zasebne narave in v zasebnem angažmaju, drugi dan pa je bila s službenim namenom gostja podjetja Vinakras."Nisem pa dolžna razlagati svojih zasebnih aktivnosti in aktivnosti svoje družine," je tedaj poudarila. Smo pa nato uspeli pridobiti elektronsko komunikacijo, iz katere je razvidno, da je izlet s službenega elektronskega naslova urejala podpredsednica stranke DeSUS in direktorica občinske uprave v Brdih Anita Manfreda. Tudi tisti del izleta, ki naj bi bil po navedbah Pivčeve zaseben.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1391)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Realistt
04. 08. 2020 14.13
+0
Lahko bi şls do Tovšakove, una že ve kako je treba na veliko krasti..ta večji lopovi ze imajo že za gospode!
Jenkec
04. 08. 2020 13.18
+2
Dekline na Igu se že pripravljajo na novo sostanovalko
najbrž
04. 08. 2020 12.46
+2
Najbolj, žalostno je pa to, da so v eni stranki levi in desni.
lustracija
04. 08. 2020 11.53
+0
Novinarji bi lahko kaj napisali o finančnem bankrotu LMŠ. To ni hec.
Realistt
04. 08. 2020 11.26
+2
V Sloveniji so najbolj pokvarjeni kao politiki daleč naokoli. Še na hrvašlem so zaprli Sanaderja za par let, v Bosni je tudi bil.priprt ptedsednik ene vlade, pri nas je največja gnojnica dalec naokoli. Sl9venija po morali politik sodi v Afriko ne pa v Evropo. Sramota, vodi nas krdelo.norcev
mpslo3004
31. 07. 2020 14.49
+6
Vse je to okay.. Saj je pod perutko JJ in tam je potem vse dovoljeno
masni
31. 07. 2020 13.06
-26
Tardeči pljuvajo po Pivčevi vsakodnevno ,da je še pes ne bi povohal,ampak če bi prestopila na levico, bi postala najbolj poštena ženska Slovenije,predlagana bi bila od kulturnikov za osebo leta itd
tito73
31. 07. 2020 13.08
+25
meni je že vedno antipatična. Preveč "pocukrano" deluje
zennn
31. 07. 2020 13.00
+15
Prozorne laži.
User300173
31. 07. 2020 12.47
+21
Zakaj Pivec kot ministrica in podpredsednica vlade ima dva varnostnika non-stop? Račun iz hotela to potrjuje. Kdor ima danes tako varovanje, ne more biti pri zdravi pameti. Koliko stane varovanje vseh treh podpredsednikov vlade, ki so "življensko" ogroženi? Taki ukrepi so dostojni psihopata. Janša hoče kontrolirati vsak njihov korak. Še tega se ne zavedajo, da so dejansko v Ivekovi lasti in tudi odhod na WC se zapisuje. Da jim še telefone in ostalo korespondenco kontrolira, bi bil v danih okoliščinah logičen ukrep.
sinhron
31. 07. 2020 13.03
+25
TO NISTA VARNOSTNIKA , TO STA BILA NJENA SINOVA , KI SO JIH NA PRIREJENIH RAČUNIH ČUDEŽNO PREIMENOVALI V VARNOSTNIKE !
RdecaZvezda
01. 08. 2020 08.28
+1
Naši politiki zmečejo ogromne vsote denarja za svojo varnost,lepo vas prosim,kdo jim bo pa naredil kaj hudega tako vodenje države lahko vodijo navadni hlapčki.
+0
Zakaj pa mora državljan plačevat nastanitev sinov? Plačujemo njeno delo, ne življenje družine. Naučte se razlikovat, kaj je delovni strošek in kaj osebni. Če rata potuje po obveznostnih z družino, naj račune plača sama, ne pa država. A teb država kej plača? Najbrž, če jo tukaj braniš.
User300173
31. 07. 2020 12.39
+19
Tu kakšen odstop sploh ni za omenjati. Primer "ministranta" Hojsa je več kot poučen. Ta vlada je skupek hinavcev, pridigajo eno, delajo drugo. Janša si je za trajanja vladavine "janšizma" sposodil Slovenijo z državljani vred. Drobtinice padajo, na zadnjih vratih pa kamion.
maršal Broz
31. 07. 2020 12.23
+18
Janša je stari pokvarjeni lisjak. Ni dvakrat za reči, da ji je on to vse skupaj zakuhal. Njemu pač trenutno odgovarja čim bolj oslabljeni in osovraženi DESUS, prav tako SMC, saj se ga tako še bolj oklepajo, vedoč, da bojo na naslednjih volitvah pogoreli. Ko pa bo ocenil, da je čas za predčasne volitve in razpust vlade, jim bo pa zadal smrtonosni udarec. In to se bo verjetno zgodilo letos v jeseni.
masni
31. 07. 2020 13.02
-14
tito73
31. 07. 2020 13.10
+14
Messia
31. 07. 2020 14.07
-4
V bitvu maš prav. Samo JJ ni za tem. To je samo še en strel v levo koleno. Mimogrede kak je s Šaretom? A je sploh še živ?
RdecaZvezda
01. 08. 2020 08.30
-1
Lotil se je kmetistva,baje mu bolj leži,žanje uspehe.
IS58
31. 07. 2020 12.23
+12
Enostavno je ne razumem. Dobro ve, da je vsak trenutek pod drobnogledom. Verjetno je imela potni nalog in upam, da ji ministrstvo ni izplačalo tudi spanja, ki ga je v bistvu poravnala občina Izola. Še več vprašanj je, kako je bil rešen prevoz zanjo in oba otroka? Kdo je plačal kosila, večerje in vse ostalo za otroka?
KrTakoNeki
31. 07. 2020 12.02
+17
...škoda, da si takole po nepotrebnem sama koplje jamo...babnca mi je všeč, je zelo dober retorik, mal spremembe na sceni...sam tile problemi pa popolnoma nepotrebni...pri vsem denarju, ki ga pokasira, pa če je tri dni delovno z doma, sigurno bi z dodatkom , ki ji "pripada" z lahkoto pokrila mini stroške za svoja poba... pa bi bila stvar rešena in roka pošteno umita... tako pa se mi zdi prav, da razčistijo in da odgovarja, če ni vse ok...
maršal Broz
31. 07. 2020 12.01
+24
Da ji je Šarec šef, danes sploh ne bi več vedela, da je bila kdaj ministrica.
resslovenka
31. 07. 2020 11.56
+6
😄 Me vem zakaj raje ni vzela s seboj v Izolo svojega lepega moža. Tko, da bi bila tam cela družina. Pa častimo... Z veseljem 😁😎
maršal Broz
31. 07. 2020 11.53
+16
Pivka je gotova !
prašek
31. 07. 2020 11.47
+9
"Ob tem opozarjamo tudi na določbe ZIntPK v zvezi s sprejemanjem daril. V 30. členu ZIntPK tako določa, da funkcionar ne sme sprejemati daril ali drugih koristi v zvezi z opravljanjem funkcije, razen protokolarnih daril in priložnostnih daril manjše vrednosti, pri čemer prepovedi in omejitve veljajo tudi za družinske člane," so še v pojasnilih na naša vprašanja dodali v KPK.
01xxy
31. 07. 2020 12.46
+8
mlenn
31. 07. 2020 11.42
+20
Bi pa bilo potrebno preveriti kdo so varnostniki...???? Moškega ali ženskega spola? Ljudje, ki to delo opravljajo ali nekateri iz vrst Desusa???? Res me zanima. Zgodba je polna LAŽI. TEŽKO BI SE POGLEDAL V OGLEDALO na njenem mestu. Težko je po vsem tem ljudem zagotavljati, da si prizadevaš za njihovo boljšo prihodnost.
Realistt
31. 07. 2020 11.31
+18
Pripadniki sekte so res taki butci da jim tudi Jezus ne more pomagati. Oni še najbolj preprostih reči nikakor ne morejo dojeti! LOPOV je za večino ljudi samo LOPOV inne vaš ne naš.! Če ja Jankovič kaj pospravil ga je tudi treba preganjati, kdo pravi da ga levičarji podpirajo! Ljudje so proti lopovom , beli..rdečim..črnim. Ali ja tako teško razumeti
tito73
31. 07. 2020 13.12
+8
ho?emVšolo
31. 07. 2020 11.31
+13
Komaj čakam, da se Pivčeva vrne iz dopusta v tujini.