Slovenija
Oglas

Platinasti Decanter za Radgonske gorice

Ljubljana, 03. 08. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zlata radgonska penina rose nagrajena z Decanterjevo platinasto medaljo

V začetku meseca julija so bili razglašeni rezultati letošnjega Decanterja, največjega in najvplivnejšega mednarodnega ocenjevanja vin, ki so v Radgonske gorice prinesli posebno veselje. Zlata radgonska penina rose letnika 2017 je namreč osvojila PLATINASTO MEDALJO. Gre za prestižno priznanje omenjenega tekmovanja, saj do platinastih medalj dospejo le vina, ki so že prej osvojila zlata priznanja in so tako prešla še v drugi krog ocenjevanja, v katerem so izbrani najboljši med že tako najbolje ocenjenimi izdelki.

Med na Decanterju nagrajenimi vini Radgonskih goric pa se je znašla tudi njihova najnovejša penina, prvo peneče vino na svetu pridelano v popolni temi – Untouched by Light. Prejela je srebrno medaljo, ki predstavlja še dodaten kamenček v mozaiku njenih preteklih uspehov, saj je od lansiranja v oktobru 2020 že prejela nekaj odmevnih mednarodno priznanih nagrad, med katerimi velja posebej izpostaviti Red Dot, Art Directors Club New York – Best of Discipline in nedavno pridobljenega kanskega bronastega leva!

Zlata radgonska penina Millésime 2008, peneče vino, za katero je  značilen vsaj pet- ali večletni stik s kvasovko in nekoliko odstopa od vsega običajnega v asortimanu Radgonskih goric, je prejela bronasto medaljo, s katero se lahko pohvali tudi Zlata radgonska penina Selection brut, ki spada med sveža in mlajša aperitivna peneča vina.

»Vesela sem novice, da je naša Zlata radgonska penina rose prejela najvišje priznanje – platinasto medaljo – na tako prestižnem tekmovanju. Na nagrado sem neizmerno ponosna. Je potrditev trdega in kvalitetnega dela, ki ga opravljamo jaz in celotna ekipa družbe Radgonske gorice. Znanje, ki smo ga pridobili od generacije, ki nam je zaupala tako zahtevno in odgovorno nalogo – šolanje Zlate radgonske penine – smo skozi leta še nadgrajevali. Danes obiramo sadove, ki se odražajo z nagrado najvišjega ranga. Seveda ne smem pozabiti še na ostala priznanja, ki smo jih osvojili. Še posebej bi izpostavila penino Untouched by Light, ki je novost na trgu, saj je le-ta v prvem letu svojega obstoja prejela srebrno medaljo.« je svoje navdušenje ob prejemu dobrih rezultatov ubesedila Klavdija Topolovec Špur, enologinja Radgonskih goric.

»Ponosen sem na ekipo, ki je ustvarila te penine, in na penine, ki so osvojile Decanterjeve nagrade. Kot najstarejša slovenska hiša penin na osnovi tradicije in znanja še vedno zagotavljamo najvišjo kvaliteto svojih izdelkov in z zadovoljstvom vidim, da je platinasto medaljo osvojil izdelek, ki je pravzaprav Slovencem na dosegu roke na trgovskih policah celotne države.« je povedal direktor podjetja Radgonske gorice, Borut Cvetkovič. 

Decanter World Wine Awards (DWWA) je največje in najvplivnejše ocenjevanje vin na svetu, z neprimerljivim globalnim dosegom. Vina ocenjujejo največji vinski strokovnjaki s celega sveta, in samo ocenjevanje je znano po rigoroznem sistemu podeljevanja do 100 točk.

 

Naročnik oglasa so Radgonske gorice.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1