Slovenija

Pločevina se kopiči na cestah

Ljubljana, 27. 07. 2007 14.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.K./M.K.
Komentarji
0

Promet se pred vikendom že gosti. Slovenske in hrvaške ceste bo preplavila tudi pločevina iz Italije in Avstrije.

Za Italijane se začenjajo počitnice, zato bodo naše ceste v smeri proti morju še bolj nabite s pločevino
Za Italijane se začenjajo počitnice, zato bodo naše ceste v smeri proti morju še bolj nabite s pločevino FOTO: Promet.si
Družba za avtoceste v RS (Dars) je v torek z Novo Ljubljansko banko (NLB) sklenila pogodbo o najemu 245 milijonov evrov kredita za financiranje izgradnje avtocestnih odsekov iz nacionalnega programa izgradnje avtocest.

Kredit, zavarovan z državnim poroštvom, je Dars najel za 20 let in bo namenjen financiranju avtocestnih odsekov Hrastje-Lešnica, Hajdina-Ptuj, Razdrto-Vipava: 2. etapa Rebrnice, Lendava-Pince, Lenart-Sp. Senarska in Beltinci-Lendava.

Na slovenskih cestah se pred poletno vročim koncem tedna promet že gosti. Gneča se bo po pričakovanjih še povečevala, saj se v Italiji in Avstriji začenjajo počitnice. Na primorski avtocesti bo zaradi gostega prometa in kršitev prometnih predpisov v preteklih dneh več policijskih patrulj poostreno nadziralo voznike, ki bodo prehitevali po odstavnem pasu.

Močno je povečan promet na relaciji Ljubljana-Jesenice v obe smeri. Zastoji nastajajo pred koncem avtoceste v Vrbi proti Kranju, pred koncem avtoceste v Podtaboru v smeri Radovljice ter pred koncem avtoceste v Ljubljani. Zastoj je na zahodni ljubljanski obvoznici pred izvozom na Celovško cesto iz smeri Kozarij.

Gost promet z občasnimi zastoji je na hitri cesti skozi Maribor pred krožiščem in na cestninski postaji Pesnica proti Šentilju, na glavni cesti Gornja Radgona-most čez Muro ter na Dolenjskem na cesti od Trebnjega proti Novemu mestu, so sporočili s Prometno-informacijskega centra.

Ponoči lahko na zahodni ljubljanski obvoznici pričakujemo občasne popolne zapore zaradi montaže portalov na naslednjih odsekih: Savlje-Celovška in Celovška cesta-Podutik.

Z mejnih prehodov ne poročajo o večjih zastojih za osebna vozila. Vozniki zaenkrat najdlje čakajo pri vstopu v Slovenijo na mejnem prehodu Gruškovje, kjer je čakalna doba 15 minut. Na Gruškovju, Središču ob Dravi, Obrežju in Zavrču pa je povečan tudi promet tovornih vozil pri izstopu iz Slovenije.

Gneča tudi na Hrvaškem

Pred cestninsko postajo Lučko na avtocesti zagreb-Split nastajajo dolge kolone.
Pred cestninsko postajo Lučko na avtocesti zagreb-Split nastajajo dolge kolone. FOTO:

Ceste so polne pločevine tudi na Hrvaškem. Na avtocesti Zagreb-Split je promet povečan v obe smeri. Na cestninski postaji Lučko je nastala štiri kilometre dolga kolona. Zastoji zaradi povečanega prometa nastajajo tudi na cestah v Istri in ob jadranski obali.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.