Slovenija

Po mnenju ministra Bergauerja dve možnosti glede zakona o bencinskem tolarju

Ljubljana, 10. 02. 1998 17.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predlog rebalansa nacionalnega programa izgradnje avtocest, ki ga je vlada nedavno poslala v parlamentarno obravnavo, spremlja tudi nov zakon o bencinskem tolarju. Vendar pa je v postopku obravnave tudi predlog zakona o bencinskem tolarju, ki sta ga že leta 1994 vložila poslanca Branko Janc (LDS) in Rafael Kužnik (SNS), ter trenutno čaka na drugo obravnavo. Kot je na predstavitvi brošure "Prometna politika za vsakogar" dejal minister za promet in zveze Anton Bergauer, sta dve možnosti: umik predloga zakona dveh poslancev ali pa njun predlog dopolniti z vladnim.

Zakonski predlog dveh poslancev naj bi po mnenju ministra Bergauerja dopolnili z zahtevami v vladnem predlogu zakona. Minister je pri tem omenil dokončanje avtocestnega križa z vidka njegove prevoznosti do leta 2004, povečanje deleža sredstev iz prodaje naftnih derivatov, namenjenih za gradnjo avtocest, s sedanjih 16 na 20 odstotkov. Vladna omejitev, po kateri bi iz naslova bencinskega tolarja za gradnjo avtocest letos namenili le 30 milijard tolarjev, ostalo pa bo ostalo v državnem proračunu, po njegovih trditvah v naslednjih letih ne bo več veljala. Ves denar bo namreč namenjen avtocestnemu programu. Bencinski tolar pa naj omogoči vračanje kreditov, ki so se za uresničevanje avtocestnega programa začeli najemati leta 1993, je glede dopolnitev še dodal Bergauer.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.