Slovenija

Po odstopu direktorja zaradi spornih izjav v SB Slovenj Gradec še nimajo novega

Slovenj Gradec, 17. 06. 2020 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Neža Pušnik
Komentarji
9

Aprila je z mesta direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec odstopil Janez Lavre. Odstop je sledil neprimerni komunikaciji na družbenih omrežjih, za katero se je Lavre opravičil in jo pripisal preobremenitvi v času epidemije koronavirusa. Svet zavoda je včeraj v koroški bolnišnici odločil, da ponovno objavo razpisa za direktorja odložijo, začasni mandat pa so podaljšali v. d. direktorici Alenki Jezernik Skudnik.

Nekdanji direktor SB Slovenj Gradec Janez Lavre.
Nekdanji direktor SB Slovenj Gradec Janez Lavre. FOTO: Bobo

Spomnimo, v mesecu aprilu je direktor koroške splošne bolnišnice v Slovenj Gradcu ponudil svoj odstop. To dejanje je sledilo neprimernim zapisom na družbenem omrežju Twitter, ki jih je obsodil Odbor za zdravstvo, pa tudi Odbor za pravno-etična vprašanja pri Zdravniški zbornici Slovenije. 

Svet zavoda je včeraj odločal o ponovni objavi razpisa za novega direktorja, po tem, ko po prejšnjem niso imenovali nikogar s polnimi pooblastili, piše Večer. Odločili so se, da bodo novi razpis pripravili konec poletja, ko bo po njihovem mnenju tudi več možnosti, da se nanj prijavi primeren kandidat. Zdaj bodo začasni mandat, ki se sicer izteče 22. julija, podaljšali vršilki dolžnosti direktorja Alenki Jezernik Skudnik. Predsednik sveta zavoda Simon Jevšinek sicer dvomi, da bo jeseni zanimanje za položaj veliko večje, saj to ni "najbolj zaželeno ali mamljivo delovno mesto"

Kot še piše Večer, sta se na razpis prijavila Tomaž Pliberšek s Ptuja, ki je bil državni sekretar pri prejšnjem ministru za zdravje Alešu Šabedru, in Irena Nunčič, sicer zaposlena v celjskem zdravstvenem domu in je bila dva mandata direktorica ZD Šmarje. Po neuradnih virih časnika so preigravali tudi možnost, da bi na mesto v. d. direktorja znova imenovali Lavreta, a ker je z njegovim odstopom aprila soglašal tudi zdravstveni minister Tomaž Gantar, te točke niso obravnavali na seji sveta. Lavre ima sicer možnost, da se jeseni prijavi na ponovljeni razpis. 

Ponovno dovoljeni obiski, a z omejitvami 

Ob umirjanju epidemiološke situacije od 16. junija 2020 v SB Slovenj Gradec ponovno omogočajo obiske pacientom, ki so v bolnišnici več dni. Obiski so omejeni na eno zdravo odraslo osebo na dan za pol ure. "Ker želimo preprečiti možnosti prenosa okužbe COVID-19, obiskovalce prosimo, da na oddelku pred obiskom oddajo temu namenjen vprašalnik, dosledno pa naj upoštevajo tudi ostala navodila osebja," so še zapisali na spletni strani bolnišnice. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

reket
17. 06. 2020 20.14
+2
Iz prve roke vem, da to tudi za njega drzi.
ni_mi_vse_eno
17. 06. 2020 19.44
+4
Evo zate ne bo respiratorja, evo zate tudi ne, hehe.
ina5785
17. 06. 2020 19.38
+5
Nič se sekirat slovenjgrajčani, boste dobili novega SDSovca, pa boste ZOPET na istem!!!!
son?ek11
17. 06. 2020 19.18
+5
Ja o tem ,da pa niso izglasovali Andraža Teršaka za ustavnega sodnika, pa 24 ur nič ne piše. Izglasovali ga pa niso , ker je SMC in Desus s pivčevko, glasoval tako , kot kot je naročil janez. Zdaj pa bo prišla janezova zobčevka na ustavno sodišče in se je potem 9 let ne bo dalo odstavit. Janez ima na ustavnem sodišču same svoje. ko bodo volitve se pa spomnite na pivčevko(desus) in počivlaška(smc). Pokvarjenci prodani Upam da so jim šteti dnevi
endva
17. 06. 2020 19.15
-4
Najprej so ga "odstopili", zdaj pa cvilijo...
Helix Nebula
17. 06. 2020 18.48
-1
Kaj pa uni "liberalni" zdravnik, ki bi Kristjane odklopo z ventilatorjev. Še ma licenco ?
MSM fake news
17. 06. 2020 18.29
-2
Večer, da piše ... potem je treba to preverit ali je sploh res!
Podborsky
17. 06. 2020 19.17
+3
Ne ni res, Lavre je sam priznal, da je pisal neprimerne twite in se opravicil, samo za tebe to ni dovolj, ker je med drugim pisal Vecer, seveda ta tebe to ni resnica. Za tebe je Nora 24, Ognjisce, pa Jansev Twiter, to je za tebe sveta resnica.
jakec1575
17. 06. 2020 18.22
-4
Meni je zanimivo, da mu je janšizem tako udaril ven v karanteni. Ker drugace se mi je zdel kar umirjen človek. Za direktorja je impulzivnost zelo slaba lastnost. Škoda. Ker baje je imel neke rezultate. Janšizem je težka bolezen. Ko si enkrat okužen zelo težko ozdraviš. Eni pravijo da je kot HIV oz. natančneje Aids. Težka kronična bolezen, s katero pa se da živeti, če redno jemlješ zdravila do konca življenja.