3°C

Ljubljanska Waldorfska šola lahko pouk nadaljuje v šoli, žalska odpravlja nepravilnosti

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Maja Pavlin / STA /
KOMENTARJI
49
Inšpektorat za šolstvo in šport je po ponovnem nadzoru ugotovil, da je Waldorfska šola Ljubljana izvršila vse ukrepe, ki so ji bili naloženi, je sporočilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Kot so nam sporočili s šole, bodo s poukom na šoli tako začeli že jutri. Inšpektorji bodo sicer tudi v prihodnje nadaljevali nadzor in preverjanje izpolnjevanja ukrepov na področju šolstva in športa. Ugotovljene nepravilnosti v zvezi z nespoštovanjem odloka o samotestiranju otrok v šoli na novi koronavirus medtem odpravlja tudi žalska Waldorfska šola Savinja, ki upa, da se bodo lahko otroci v šolske klopi vrnili v ponedeljek.

Waldorfska šola v Ljubljani je izvršila vse naložene ukrepe.
Waldorfska šola v Ljubljani je izvršila vse naložene ukrepe.FOTO: Dare Čekeliš

Po tem, ko je Inšpektorat RS za šolstvo in šport zaradi zaznanih nepravilnosti pri samotestiranju v ponedeljek zaprl Waldorfsko osnovno šolo v Ljubljani, je danes po ponovnem nadzoru ugotovil, da je šola izvršila vse naložene ukrepe, zato bo lahko pouk spet potekal v šoli. "S poukom začnemo že jutri," so nam ob tem sporočili s šole.

"Ob tem inšpektorji Inšpektorata za šolstvo in šport poudarjajo, da bodo tudi v prihodnje nadaljevali nadzor in preverjanje izpolnjevanja ukrepov na področju šolstva in športa," so še sporočili z ministrstva za šolstvo.

PREBERI ŠE
Šolski inšpektorat zaprl še eno Waldorfsko šolo

Kot smo poročali v sredo, je sicer šolski inšpektorat zaradi nespoštovanja odredbe o samotestiranju učencev šolanje na daljavo odredil za še eno zasebno šolo in sicer Waldorfsko šolo Savinja. Ta že odpravlja ugotovljene nepravilnosti v zvezi z nespoštovanjem odloka o samotestiranju otrok v šoli na novi koronavirus in upa na skorajšnjo vrnitev otrok v šolo.

Na šoli, ki jo obiskuje 140 otrok, so še dodali, da jim je uspelo zbrati večino soglasij staršev za samotestiranje otrok v šoli, ta soglasja pa mora zdaj pregledati samo še Inšpektorat RS za šolstvo in šport. Šolo naj bi tako odprli v ponedeljek.

Inšpektorat je prejšnji teden izvedel 43 nadzorov in v petih primerih ugotovili večja odstopanja oz. nespoštovanje odloka. Te šole namreč niso uredile samotestiranja za otroke, niso pridobile ustreznih soglasij staršev in za otroke, ki niso imeli soglasij, niso ustrezno uredile izobraževanja na daljavo.