Slovenija

Po pravico na ustavno sodišče

Izola, 10. 01. 2007 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko je volilna komisija v Izoli za župana potrdila Klokočovnika, Pečanova že napoveduje novo pritožbo.

Pečanova se bo obrnila tudi na ustavno sodišče
Pečanova se bo obrnila tudi na ustavno sodišče FOTO: POP TV

Kandidatka socialnih demokratov za županjo Izole Breda Pečan bo predvidoma v četrtek na izolski občinski svet podala pritožbo glede torkovega sklepa izolske občinske volilne komisije (OVK) o volilnem izidu, ki je sklenila, da je 12 po pošti prispelih glasovnic, ki niso bile ožigosane z datumom, neveljavnih.

Zaradi tega se je posledično spremenil tudi volilni izid in zmagovalec županskih volitev je postal Tomislav Klokočovnik s šestimi glasovi prednosti.

Pritožbo pa bo najprej preučila občinska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja in poročilo predstavila občinskemu svetu, ki bo pritožbo sprejel ali zavrnil. V primeru zavrnitve pritožbe se bo Pečanova na odločitev občinskega sveta pritožila še na novogoriško upravno sodišče.

Na občini Izola so povedali, da je druga izredna seja občine Izola že sklicana za četrtek ob 16. uri, na dnevnem redu pa je zaenkrat samo ugotavljanje rezultatov drugega kroga županskih volitev v Izoli, in sicer na podlagi sklepa OVK o volilnem izidu.

Pečanova je še pojasnila, da bo v kratkem podala tudi ustavno pritožbo za varstvo človekovih pravic zaradi kršitve pasivne volilne pravice, in sicer zaradi spreminjanja volilnega rezultata.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Materi
10. 01. 2007 14.53
Super. Samo škoda da bo g. Klokočovnik zapustil svoje mesto v zdravstvu (ali se motim), saj je bil zelo sposoben in zelo ga hvalijo. Po drugi strani pa je prav, da se starine spravijo iz scene in že pustijo mlajšim živeti in delati, ne pa da se kar naprej gurajo na prosta delovna mesta, ki jih mladi še kako potrebujemo. Čestitke Klokočovniku, sem pa iz Ljubljane, da ne bi kdo mislil, da sem volil zanj.