-2°C

Po slovenskih tirih prvič zapeljal novi dvonadstropni vlak KISS

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
Tadeja Voščun / N. L. / STA /
KOMENTARJI
309
Prvo vožnjo je opravil na relaciji Ljubljana–Litija–Ljubljana. Slovenske železnice so se posodobile in nabavile deset vlakov KISS švicarskega proizvajalca Stadler, ki bodo vozili po vseh elektrificiranih progah. Pri SŽ so pojasnili, da ti vlaki potnikom, poleg večjega udobja, prinašajo še prostornost in funkcionalnost, pa tudi izkušnjo pogleda skozi panoramsko okno.

VEČ VIDEOVSEBIN

02:27

Iz 24UR: Sodobni vlaki v Sloveniji

02:29

Iz SVETA: Dvonadstropni vlaki tudi na slovenskih tirih

Nove posodobljene pridobitve Slovenskih železnic imajo hitrejše pospeševanje in potovalne hitrosti do 160 kilometrov na uro. Na otvoritveno vožnjo je vlak iz Ljubljane krenil ob 8.55.  V Litijo je prispel ob 9.24, nazaj v Ljubljano pa se je vrnil okoli 10. ure. Z vlakom sta se zapeljala tudi generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes in minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. 

Kot pravijo, gre za sodobne in prostorne vlake, ki omogočajo enostavnejši vstop in izstop tudi gibalno oviranim osebam, saj imajo vsi vlaki izvlečno stopnico in dodatno mobilno klančino za invalidski voziček. Prav tako nudi sodoben potniški informacijski sitem, ki je prilagojen tudi slepim in slabovidnim ter gluhim in naglušnim potnikom. "Sedeži so opremljeni z vtičnicami za polnjenje elektronskih naprav, na voljo je brezplačen Wi-Fi signal," so zapisali pri SŽ. 

Sodoben model vlaka nudi tudi več prostora za prevoz koles in ima prostorne toaletne prostore, ki so prav tako prilagojeni gibalno oviranim osebam. Poudarjajo, da je pomemben tudi okoljevarstveni vidik, saj so ti vlaki energetsko varčni. 

"Če želimo narediti železniški potniški promet bolj privlačen, moramo posodabljati železniško infrastrukturo in nabavljati nove vlake, ki potnikom prinašajo večjo udobnost. Imamo 10 novih takšnih vlakov, ki dosegajo hitrost do 160 kilometrov na uro, kar je za slovensko železniško infrastrukturo zelo dobro," je na simbolični prvi vožnji z dvopodnim vlakom izpostavil minister. Kot je izpostavil, so novi vlaki udobni za potnike, med drugim nudijo internetno povezavo, hkrati pa predstavljajo "pravo pisarno za nekoga, ki želi priti iz mesta v mesto".

Na ministrstvu za infrastrukturo so s potekom nabave novih vlakov zelo zadovoljni, po Vrtovčevih besedah pa se še niso ustavili. "Obljubljam, da bomo še v tem mandatu začeli z naročilom dodatnih vlakovnih kompozicij, ki bodo železniški potniški promet naredile ljudem še bolj privlačen," je poudaril. Ob tem je izpostavil tudi okoljski vidik obnavljanja voznega parka, saj se bo na račun povečanega potniškega prometa zmanjšal pritisk avtomobilov na mestna središča.

Slovenske železnice so po besedah generalnega direktorja Mesa doslej prevzele 29 vlakov - 10 dvopodnih, 13 električnih enopodnih, ostali pa so dizelski vlaki. "Do konca naslednjega leta bomo iz prvih dveh naročil prevzeli 52 vlakov, nekje do konca februarja ali sredine marca pa bomo naredili nov razpis za dodatnih 20 vlakov," je pojasnil.

V voznem parku SŽ bo tako do konca prihodnjega leta ali začetka leta 2024 po Mesovih besedah 72 novih vlakov v skupni vrednosti približno pol milijarde evrov. "To je ogromna investicija," je izpostavil.

Z nakupi bo, kot je dodal Mes, narejena velika preobrazba voznega parka, nato pa ga bo treba po njegovih besedah še dograjevati. "Potniki si zaslužijo, da so vlaki večino časa v življenjski dobi okoli 15-20 let, ne pa tako kot sedaj, ko so bili stari tudi po 40 let. Ključno je, da se flota obnavlja, da se proge dogradijo, da bo železniški potniški promet dosegel raven, ki si jo v Sloveniji želimo," je sklenil.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.