Slovenija

Po sončnih dneh nam začetek tedna prinaša manjšo spremembo vremena

Ljubljana, 06. 09. 2020 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Rok Nosan
Komentarji
8

Večji del nedelje bo še sončen in topel, proti večeru pa bodo severno polovico Slovenije zajele krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Ponedeljek bo v večjem delu Slovenije oblačen in za dobrih pet stopinj Celzija manj topel, v nadaljevanju tedna pa lahko spet pričakujemo več sonca in postopno višje temperature.

Območje visokega zračnega tlaka, ki nam je v preteklih dneh prinašalo sončno in ob popoldnevih poletno toplo vreme, je oslabelo, saj je severno stran Alp dosegla hladna fronta, ki bo danes vse bolj vplivala tudi na vreme pri nas. V večjem delu Srednje in Zahodne Evrope, ki ju je fronta že prešla, bodo današnje najvišje dnevne temperature le malo nad 15 stopinj Celzija. Povsem drugače bo v krajih južno od nas, kjer se bo marsikje še ogrelo nad 30 stopinj Celzija. 

Pravo poletno vročino imajo v teh dneh onstran Atlantika, v Združenih državah Amerike, ampak že čez nekaj dni bo slika tu popolnoma drugačna. V Denverju, glavnem mestu zvezne države Kolorado, so včeraj izmerili kar 36 stopinj Celzija. Podobno vroče bo tudi še danes in jutri, nato pa bo v noči na torek to območje preplavila mrzla arktična zračna masa in v torek čez dan bo snežilo ob temperaturi le malo nad ničlo.

Nedelja bo v južni Sloveniji sončna od jutra do večera, drugod bo sprva še prevladovala jasnina, potem pa bo oblačnost od severa naraščala. Pozno popoldne se bodo v obmejnih krajih začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, zvečer pa lahko kakšna ploha ali manjša nevihta nastane tudi drugod. Ob vzhodnem vetru bo k nam že dotekal nekoliko manj topel zrak. V severni polovici Slovenije današnje najvišje dnevne temperature večinoma ne bodo segle nad 25 stopinj Celzija, medtem ko se bo v južni in osrednji Sloveniji še ogrelo do 27 ali 28 stopinj Celzija. 

Ponedeljkovo jutro bo oblačno. Predvsem v krajih na vzhodni strani alpsko-dinarske pregrade bodo nastajale manjše padavine. Popoldne bo več jasnine. V večjem delu Slovenije bodo temperature ob hladnem severovzhodnem vetru le malo nad 20 stopinj Celzija, precej topleje bo ob zmerni burji na Primorskem, kjer se bo ogrelo do 27 stopinj Celzija. 

Obeti za Slovenijo
Obeti za Slovenijo FOTO: Arso

Torek in sreda bosta sončna s svežim jutrom in prijetno toplim popoldnevom. V večjem delu Slovenije bomo v torek izmerili okoli 24, v sredo pa 26 stopinj Celzija. Še topleje bo na Primorskem, kjer se bo v sredo ogrelo vse do 30 stopinj Celzija. Visoke temperature bodo vztrajale tudi v drugi polovici tedna, se bo pa nekoliko povečala možnost za nastanek popoldanskih ploh in neviht. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kam Rineš
06. 09. 2020 12.42
-2
Najbolj blesavi komentarji so v vremenski rubriki.
macek_garfield
06. 09. 2020 11.41
-3
vreme bo,sonce bo, dez bo, sneg tudi baje pride, pa take
RdecaZvezda
06. 09. 2020 08.40
+4
Vreme je in bo.