Slovenija

Pobuda za volitve ni uspela

Beograd, 15. 04. 2000 18.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

Srbski minister za informiranje Aleksandar Vučić je danes zavrnil pobudo opozicije za predčasne splošne volitve, ki so jo včeraj oblikovali na množičnih protestih v središču Beograda. Vučić je povedal, da srbska vlada, parlament ali katero koli državno telo ni >>radijska postaja, ki vrti glasbo po željah<<, pobuda za predčasne volitve pa je le >>kaprica posameznikov<<.

Šestnajst opozicijskih voditeljev se je januarja združilo za boj za svobodne in pravične predčasne parlamentarne in predsedniške volitve, ki naj bi praviloma bile leta 2001 oziroma 2002. Opozicija je namreč prepričana, da bi le volitve pospešile konec vladavine sedanjega predsednika Slobodana Miloševića.

Kljub temu pa so opozicijski voditelji zadovoljni z včerajšnjim protestnim zborovanjem, danes poročajo srbski neodvisni mediji. Vodja Demokratske stranke Zoran Djindjić je v pogovoru za Danas opozoril, da množična udeležba na zborovanju opozicijo obvezuje k enotnosti in izvedbi sprememb. Djindjić je za prihodnji teden napovedal začetek ''državljanske kampanje'' po vsej Srbiji. Njen cilj so predčasne volitve na vseh ravneh, podrobnosti kampanje pa ni pojasnil.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.