Slovenija

Podarili več kot 1500 parov tople obutve za družine v stiski

Ljubljana, 16. 11. 2018 15.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K. / STA
Komentarji
2

Alpina je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije že tretje leto zapored pripravila akcijo Podari svoj par, s katero zagotavlja toplo obutev slovenskim družinam v socialni stiski. Akcija je iz leta v leto uspešnejša in letos so v njej zbrali že 1550 parov obutve, ki so jih v Alpini v Žireh predali ZPMS.

V akciji so zbrali 1250 parov rabljene, a lepo ohranjene jesenske in zimske ženske, moške ter otroške obutve.
V akciji so zbrali 1250 parov rabljene, a lepo ohranjene jesenske in zimske ženske, moške ter otroške obutve. FOTO: POP TV

Kot so sporočili iz Alpine, jih je presenetil izjemen odziv ljudi, ki so podarili svojo obutev, saj se je količina zbrane obutve od prve do tretje akcije skoraj podvojila. 

V tovarni Alpina so čevlje zbrali, jih pregledali, očistili in vsak par zapakirali v novo embalažo.
V tovarni Alpina so čevlje zbrali, jih pregledali, očistili in vsak par zapakirali v novo embalažo. FOTO: POP TV

Čevlje zbrali, očistili in zapakirali v novo embalažo

Dobrodelna akcija, ki je potekala pod sloganom S čevlji, ki jih ne potrebujem, tebe obujem, je trajala ves oktober. Družine in posamezniki, ki so imeli doma kašen par tople jesenske ali zimske obutve, ki ga ne potrebujejo ali jim je premajhen, so imeli priložnost, da čevlje oddajo v katerikoli prodajalni Alpine v Sloveniji.

Alpina je zraven prispevala še 300 parov obutve iz svojega prodajnega programa. Skupaj so tako zbrali 1550 parov tople obutve.
Alpina je zraven prispevala še 300 parov obutve iz svojega prodajnega programa. Skupaj so tako zbrali 1550 parov tople obutve. FOTO: POP TV

V tovarni Alpina so čevlje zbrali, jih pregledali, očistili in vsak par zapakirali v novo embalažo. V akciji so zbrali 1250 parov rabljene, a lepo ohranjene jesenske in zimske ženske, moške ter otroške obutve. Alpina je zraven prispevala še 300 parov obutve iz svojega prodajnega programa. Skupaj so tako zbrali 1550 parov tople obutve.

Letos za pomoč zaprosilo več društev kot lani

Ob zaključku akcije Podari svoj par so predstavniki Alpine danes na sedežu podjetja v Žireh vso zbrano obutev predali ZPMS, ki bo poskrbela, da bo obutev še pred zimo prišla do družin po celi Sloveniji.

"Glede na to, da akcija poteka že tretje leto, smo pričakovali, da stiska družin ni več tako velika, a žal se je izkazalo, da ni tako. Letos je namreč za pomoč zaprosilo kar 19 naših društev, kar je še več kot lani," je pojasnila generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna in dodala, da je največ povpraševanja po otroških topli obutvi.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nightrider
16. 11. 2018 18.50
+0
Bravo 👍👍👍
kajpavzdevek
16. 11. 2018 18.29
+8
Bravo vsaka čast tistemu ki kakorkoli pomaga tistemu ki nima ! Ti dobri ljudje so navadno tisti ki niti sami nimajo nevem kaj.