Slovenija
Oglas

Podarite 1% dohodnine Društvu Viljem Julijan in pomagate malim borcem

Ljubljana, 20. 11. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Društvu Viljem Julijan - društvu za pomoč otrokom z redkimi boleznimi - vas srčno vabimo, da nam podarite 1% dohodnine, s čimer nimate prav nobenega stroška in je to za vas popolnoma brezplačno.

S tem boste podprli delovanje našega društva in naše srčne programe in projekte, s katerimi pomagamo otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam. 

Društvo Viljem Julijan
Društvo Viljem Julijan FOTO: Arhiv ponudnika

1% dohodnine lahko Društvu Viljem Julijan lahko podari prav vsak prebivalec Slovenije, ki prejema kakršenkoli osebni prejemek (plača, pokojnina, socialno nadomestilo itd.), ne glede na to, ali dohodnino doplača ali dobi vračilo. Torej donacija dela dohodnine ne vpliva na višino vašega vračila ali doplačila dohodnine. Se pravi, da z namenitvijo donacije od dohodnine niste v ničemer prikrajšani, saj gre drugače ta znesek avtomatično v državni proračun.

Postopek za donacijo 1% dohodnine društvu Viljem Julijan je zelo enostaven – potrebujete samo nekaj hitrih klikov oziroma izpolnitev preprostega obrazca:

- preko portala eDavki https://bit.ly/3bzTWtC Davčna številka Društva Viljem Julijan je 98136399

- preko pisnega izpolnjenega obrazca https://bit.ly/3uZWXet, ki nam ga pošljete na naš naslov. Poštnina je že plačana!

Dodatna navodila, kako nam lahko namenite 1% dohodnine: https://viljem-julijan.si/podarite-1-vase-dohodnine/

Društvo Viljem Julijan
Društvo Viljem Julijan FOTO: Arhiv ponudnika

Vaš prispevek bomo namenili za izvajanje naših brezplačnih programov, projektov in ostalih aktivnosti, s katerimi z vsem srcem pomagamo malim borcem in njihovim družinam. V kolikor ste del dohodnine že oddali, je še vedno možnost, da vašo izbiro tudi spremenite in jo namenite našemu društvu.

Poslanstvo Društva Viljem Julijan je širjenje ozaveščenosti o redkih boleznih, pomoč in podpora otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam, povezovanje družin otrok z redkimi boleznimi ter prizadevanje za izboljševanje stanja na področju redkih bolezni v Sloveniji. V ta namen izvajamo številne dejavnosti, s katerimi nudimo pomoč in podporo malim borcem in njihovim najbližjim. Z našim dobrodelnim Skladom Viljem Julijan jim podarjamo denarne donacije – do sedaj smo jih podarili že več kot 600.000 €, s projektom Srčne zgodbe in z velikim Dobrodelnim koncertom Viljem Julijan širimo osveščenost o redkih boleznih, v okviru naše Pisarne za redke bolezni staršem nudimo brezplačno pomoč, podporo, svetovanje in informiranje, s projektom Upanje za male borce za otroke iščemo možnosti zdravljenja v tujini, s projektom Božiček za male borce otrokom z redkimi boleznimi v božičnem času omogočimo posebno darilo, skozi naše zagovorniške aktivnosti rešujemo problematiko na področju redkih bolezni itd.

Društvo Viljem Julijan
Društvo Viljem Julijan FOTO: Arhiv ponudnika

Z našimi prizadevanji pomagamo malim borcem in njihovim družinam, da imajo lepše in bolj kvalitetno življenje, hkrati pa smo močno prispevali k večjemu zavedanju o redkih boleznih in njihovi problematiki. Izborili smo tudi povišanje nadomestila za izgubljen dohodek za starše težko bolnih otrok, ki morajo zaradi zdravstvenega stanja otroka ostati doma in ne morejo hoditi v službo, uspeli pa smo tudi, da se bo razširil program testiranja novorojenčkov za redke prirojene bolezni.


Naročnik oglasa je Društvo Viljem Julijan.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3