Slovenija

Podjetnik Hot kazensko preganja Popoviča zaradi očitkov o napadu

Ljubljana, 24. 02. 2020 14.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
V.Š. / STA
Komentarji
2

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je stekla glavna obravnava v zasebni tožbi, s katero podpornik nekdanjega piranskega župana z lokalnih volitev 2014 Vejsil Hot kazensko preganja nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča. Očita mu žaljivo obdolžitev in razžalitev zaradi izjav po incidentu na soočenju v Hotelu Slovenija septembra 2014.

Portoroški podjetnik Vejsil Hot nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča kazensko preganja zaradi njegovih izjav, da ga je Hot po soočenju primorskih županskih kandidatov v omenjenem hotelu fizično napadel ter Popovičevih poznejših izjav na televizijah POP TV in Planet TV. V njih je Popovič med drugim dejal, da je Hot znan član podzemlja ter da mu na Obali pripisujejo krivdo za dva neraziskana umora.

Portoroški podjetnik Hot nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča kazensko preganja zaradi očitkov o fizičnem napadu po soočenju leta 2014.
Portoroški podjetnik Hot nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča kazensko preganja zaradi očitkov o fizičnem napadu po soočenju leta 2014. FOTO: POP TV

Na današnjem začetku glavne obravnave je bil Hot zaslišan kot priča. Med drugim je povedal, da se je soočenja v Hotelu Slovenija udeležil kot podpornik takratnega piranskega župana Petra Bossmana, a zanikal, da bi Popoviča napadel. Kot je dejal, so mu županove neresnične navedbe v medijih povzročile veliko težav, saj da je zaradi njih obveljal za mafijo. Imel naj bi precejšnje težave tako poslovno - je namreč lastnik enega od gostinskih lokalov - kot zasebno.

Popovičeva obramba je na drugi strani v zvezi z dogodkom v hotelu danes v spis vložila plačilni nalog, ki ga je zaradi motenja javnega redu in miru po soočenju prejel Hot, prav tako je opozorila, da je bil Hot že kaznovan vsaj zaradi enega nasilnega dejanja. Med drugim ga je soočila s pravnomočno obsodilno sodbo, s katero je bil obsojen zaradi grdega ravnanja z eno od oseb.

V nadaljevanju sojenja namerava sodišče zaslišati številne priče. Že na naslednjem naroku, ki bo 3. marca, bo zaslišana Hotova nečakinja Meira Hot, sicer poslanka SD in nekdanja piranska podžupanja.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
24. 02. 2020 17.36
+6
samo to pa je hitrost. Leta 2014 je rekel nekaj in leta 2020 se začne sodba za besede iz leta 2014. Če smo optimistični, lahko pričakujemo končanje sodbe leta 2030. Verjamem, da bo zadeva zaključena do takrat. :)
JApajaDAja
24. 02. 2020 15.31
+4
vejsil hot-vis a vis boris popović....zanimiva sodna kombinacija!