Slovenija

Podobnik ne bo kandidiral

Ljubljana, 14. 04. 2000 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Za zaprtimi vrati sta se sinoči ločeno sestala izvršilna odbora SLS in SKD, ki sta med drugim govorila tudi o kandidatih za predsednika združene stranke. SKD je kot kandidate za zdaj evidentiral Ivana Omana, Lojzeta Peterleta in Izidora Rejca, pri SLS pa naj bi soglasje že dali Ivan Oman, Franc Zagožen, Franci But in Ludvik Toplak, medtem ko prvak SLS Marjan Podobnik za predsednika združene stranke ne namerava kandidirati. Prvak SKD Lojze Peterle je sinoči povedal, da še preverjajo, ali je Ivan Oman res dal soglasje obema strankama, ''kar je malce nenavadno, ampak Oman uživa veliko spoštovanje''.

Kot je za STA povedal tiskovni predstavnik SKD Valentin Hajdinjak, je IO SKD na seji potrdil kandidacijske liste za volitve polovico organov združene stranke, medtem ko ostaja seznam kandidatov za predsednika s strani SKD odprt. SKD želi, da bi z SLS dosegli dogovor o skupnem kandidatu, zato niso želeli končati kandidacijskega postopka. Pred kongresom SKD se bo IO v petek sicer še enkrat sestal.

IO SLS pa je po navedbah virov iz stranke potrdil osnovne programske in statutarne zadeve, ki zadevajo združitvene akte. Kot je povedal Marjan Podobnik, so govorili tudi o kandidaturah za predsednika združene stranke, vendar evidentiranje še ni končano.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.