Slovenija

Podprt predlog zakona o privatizaciji SŽ

Ljubljana, 18. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odbor DZ za infrastrukturo in okolje je nadaljeval z obravnavo predloga zakona o preoblikovanju in privatizaciji Slovenskih železnic, saj je sejo minulo sredo prekinil, ker niso bili izpolnjeni pogoji za dokončno obravnavo.

Člani odbora so predlog zakona danes podprli, potem ko so sprejeli tudi vsa dopolnila, ki so jih predlagale poslanske skupine LDS, ZLSD, SLS in DeSUS. Na drugi današnji seji pa so člani odbora potrdili različico poteka avtoceste na odseku Lenart-Cogetinci in se seznanili s poročilom o realizaciji programov ukrepov plazov velikega obsega, s poročilom o izvajanju programa zaprtja Rudnika urana Žirovski vrh za lani ter poslovnim načrtom rudnika za letos.

Člani odbora so šele po začetku prve seje dobili dopolnila štirih poslanskih skupin k predlogu zakona o privatizaciji SŽ, zato so sejo najprej prekinili, da bi se seznanili z njihovo vsebino. Kot kaže, so bila dopolnila sprejemljiva, saj so vsa sprejeli. Niso pa sprejeli dopolnil poslanca SDS Branka Kelemine, ki je predlagal črtanje vseh členov predloga zakona, ker naj bi ta bil v nasprotju z evropsko direktivo za področje železnic.