Slovenija

Pogovarjajo se s pokojnimi dušami

Ljubljana, 21. 10. 2018 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Tjaša Petrič
Komentarji
62

Vas zanima, kaj se dogaja s preminulimi? Pri tem vam pomoč obljubljajo mediji, ki lahko stopijo v duhovni svet in komunicirajo z dušami. Tjaša Petrič je v tokratni rubriki Na robu poskušala preko medija stopiti v stik s svojimi pokojnimi sorodniki.

Nihče ne more z gotovostjo reči, kaj se zgodi, ko odidemo, zagotovo pa ostane toliko vprašanj, ko izgubimo nekoga. Ko nas zanima, kje je, kaj počne naš prijatelj, mama, sestra ...  vzamemo v roke telefon in jo/ga pokličemo. In obratno.

Ko bi lahko odgovore na svoja vprašanja dobili tudi pri preminulih. Kaj pa, če lahko? Zagotovo ste za medije že slišali, če ne osebno, pa preko medijev, kot na primer televizije – iz oddaj kot je Medij z Long Islanda, ali pa Hollywoodski medij – 20-letnik, ki ima medijstva z zares znanimi imeni. Obstajajo tudi mediji, ki v polni dvorani ljudi pošiljajo sporočila iz duhovnega sveta posameznikom v občinstvu. Duhovna in zares intimna izkušnja je postala šov, ampak hočeš nočeš tudi skeptiki se verjetno spogledujejo z vprašanjem, kaj se zgodi, ko odidemo.

Se življenje res konča takrat, ko naše telo izgubi življenje?
Se življenje res konča takrat, ko naše telo izgubi življenje? FOTO: Kanal A

Poklicala sem Tejo Melinc, medija. Spoznala sem jo že pred petimi leti, ko se med poletjem 2013 sestavljala prispevke o nadnaravnem. Spomnim se, ko mi je razlagala, kako vstopi v duhovni svet, ampak mene je takrat predvsem zanimalo, ali v kakšnih starih, zapuščenih hišah zares straši in podobno.

Tokrat me je zanimala predvsem njena komunikacija z dušami, ki jo ona doživlja predvsem telepatsko, "kot bi mi kdo pred moje tretje oko pokazal sliko, kot diapozitiv". Pove mi, da je ponavadi kar v zadregi, ko vidi, ali pa celo sliši za podobe, simbole, ki se njej zdijo nepomembne, ampak duhovni svet vztraja z informacijo. In znak, kot na primer beli zajec, lahko nekomu veliko pove.

"Povedala mi je za prstan, ki mi ga je dal, opisala ga je in tako sem vedela, da se nama je pridružil moj pokojni oče," mi pove sogovornica nekaj minut za tem, ko je izstopila iz Tejinih prostorov in mi opisala, kako ji je predstavila, od koga prihajajo sporočila.

"Jaz medijstva ne delam na tak način," mi je rekla Teja, ko me je zanimalo, če bi lahko tudi za naše kamere pokazala, kako to deluje. Pravi, da iz tega noče narediti predstavo.

Priznam, tudi osebno me je zanimalo, ali se mi bo kdo oglasil, ali bi mi rada moja stara mama, ki je pokojna že 15 let, kaj sporočila.

"Duhovni svet se ne dokazuje," mi je med intervjujem tudi povedala Teja, ko sem jo vprašala, kako pogosto k njej pridejo skeptiki. Pove mi za zgodbo očeta in mame, ki sta prišla k njej pred leti zaradi sina. Nisem spraševala, ampak kakor mi je pripovedovala, je najverjetneje šlo za samomor. Pravi, da je imel oče v sebi še vedno veliko jeze, mama pa je bila očitno tista, ki si je res želela, da Teja stopi v stik z njegovo dušo. "V medijstvu slišim tudi misli." (Ko mi je to povedala, sem hotela misliti na čim manj stvari in o, kako je to težko). In ta oče je zares motil njeno medijstvo. Prosila ga je, da odide, in čim je zapustil sobo, je začel sin komunicirati s svojo mamo. Bila so konkretna sporočila in bila je lepa izkušnja zanjo, mi pove.

"Lahko ti pa povem, kaj so mi takoj povedali zate," mi reče Teja in me dobi popolnoma nepripravljeno. "OK," je bila edina stvar, ki sem jo lahko izustila. "Ampak bodo osebne stvari," se že ustavi pri prvi besedi, ker se je verjetno spomnila na kamere, ki naju snemajo. "OK," je spet prišlo iz mojih ust.

In verjetno me razumete, če se o teh osebnih stvareh ne razpišem tu, gre pa za konkreten opis osebe iz mojega življenja in kako vpliva name in na bližnje.

"Povsod lahko najdeš povezave," mi je rekel snemalec, ko smo se kasneje pogovarjali o izkušnji na kavi, še skeptičen glede tega, kar je slišal. In s tem se popolnoma strinjam, kot na primer, če preberete katerikoli horoskop poleg svojega znamenja, si lahko na primer rečete "ampak res se mi zdi, da je ta teden čas za nove izzive", ampak nekako se mi je zdelo, kot da je takrat res Teja prebrala vse moje ozadje. Bil je prijeten in neprijeten občutek hkrati.

In s ponedeljkovim prispevkom rubrike Na robu in s tem komentarjem ne gre za promoviranje medijstva, gre za iskanje odgovorov na vprašanja o tem, ali se res vse konča s tem, ko naše telo izgubi življenje. In zavedala sem se, da tudi jaz ne bom prišla do tega odgovora. Pa vseeno, rada bi verjela, da so tisti, ki so odšli, res odšli na lepše.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bahattee
21. 10. 2018 19.51
-3
Žalostno je da ljudje zelo malo vedo o duhovnem svetu ki je veliko intenzivnejši kot materialni.Zelo malo vidimo naš spekter vida od 0.2 do 0.4 mikrometra.ne vidimo niti navadnega telefonskega ali televizijskega signala,moramo ga konvertirati skozi anteno na televizijski sprejemnik da bi videli sliko.se pravi zelo malo vidimo ker naši možgani nebi bili zmožni tega vsega..če bi lahko bi videli dobre in zelo slabe stvari..ampak kaj bi se zgodilo potem?Veliki Bog nam je dal slobodno voljo in nič noče na silo..ko bi mi videli kaj se dogaja v duhovnem svetu bi se nekateri pod prisilo menjali nazaj v ljubezen,to pa ni Božji plan.Dal ti je razum,čustva,vest slobodno voljo in besedo.na tebi je..ta gospa se pa povezuje z demoni ki vedo vse o nas in o naših prednikih.manipulacija temnih sil.
borut_p
21. 10. 2018 20.09
+3
bahattee
21. 10. 2018 20.17
+11
Večini ko bodo odvrgli svoja telesa in vstopila v resničnost,ne bo do smeha.Široka je cesta lagodja,užitka,samoljublja,preverznosti,ljubezni do denarja...ki vodi v propast..odnesel boš samo karakter ki ga gradiš tu v svojem telesu.Bolje ga zgradiš,v večji stopnji ljubezni boš do bližnjega tvojega,večja blaženstva boš užival v večnosti prijatelj.
borut_p
21. 10. 2018 20.21
-2
bahattee
21. 10. 2018 20.26
+14
Moj nasvet borut.ljubi in ne sebično daj ne da pričakuješ kaj za vzvrat.vse dobro ti želim
Neža001
21. 10. 2018 20.47
+5
Bahattee, ne meči biserov svinjam... ni vredno...
borut_p
21. 10. 2018 21.24
-1
gecogeco
21. 10. 2018 19.11
-7
daj daj daj... kdo še lahko komu proda tako sranje? ne moreš verjeti kake ovce so ljudje!
grevid
21. 10. 2018 18.26
+34
Kdor misli da smo sami in da se s smrtjo vse konča je omejen, dobesedno.
kolbek460
21. 10. 2018 20.23
-3
Sem slišal da je tvoj bog en vredu gospod daj ga pozdravi ko ga srečaš samo ne bodi takrat zadet ,,
vertex
21. 10. 2018 20.24
-2
omejen si tudi če verjameš da se ne konča...če imaš kakšen dokaz pa povej
devlon
21. 10. 2018 18.12
+19
Če si omejen, verjameš le v steber, v katerega se zaletiš. Če nisi neumen kot noč, dopuščaš možnost za obstoj subtilnega sveta.
MrKritik77 .
21. 10. 2018 18.06
-8
Preminuli trohnijo v zemlji, mediji pa služijo na račun bedakov.
Chavez2
21. 10. 2018 17.54
+11
Ni se za hecat s temi zadevami. Sicer pa je že Kristus imel uvide v dušo človeka. SN Lazarev, ruski karmični diagnostičar jih ima tudi.
kolbek460
21. 10. 2018 20.24
+3
Z petimi ribami je nakrmil rajo 5000 množico ,,
borut_p
21. 10. 2018 20.40
+2
Ramzess
21. 10. 2018 21.14
+1
Vostro
21. 10. 2018 17.51
+34
To sem doživel tudi jaz... bila je sobota zjutraj, ko sem šel iz službe domov. Med motjo mi je nekaj govorilo obvezno se ustavi v cvetličarni in kupi paket sveč. Nikoli prej niti sedaj jih ne grem kupit več pa naj si bo to 1. november ali navaden dan. Končno popustim in se ustavim v cvetličarni in kupim sveče cel paket. Vmes mi vedno nekaj govori ustavi se prej pri starem očetu, kar sem tudi storil. Pop. dobim klic, da je umrl stari ata. Tako da, jaz verjamem v kaj takega!!! Naslednji dogodek ki se mi je zgodil po smrti starega očeta je bil, da mi zopet celo noč ko sem bil v službi nekaj znotraj govori, oglasi se pri stari mami in poglej v peč. Prav posebno se pripravim na to in se direktno odpeljem do stare mame. Nisem vedel kako naj pogledam v peč, ko je bila vedno zraven, tako da sem ji rekel, da sem lačen samo da se umakne iz kuhinje v shrambo. In res ona se umakne jaz pa odprem peč. V peči je bil cel kup papirjev, katere je imela stara mama pripravljeno da zakuri, pred tem mi pa reče, da nikakor noče peč povlečt. Vzamem ven iz peči en papir in ga pogledam, ter ugotovim, da je bil to papir na katerega je stari ata napisal oporoko in kateri je bil ožgan samo po robovih kakor kak stari dokument izpred starih časov. To mi bo ostalo za vedno v spominu!!!
Orlaya
21. 10. 2018 18.01
+5
Je nov forum na internetu... to zgodbo bi lahko še tam napisal, bi bilo zanimivo... misteriji.eu
dr.Megla
21. 10. 2018 19.00
-8
Mr , tebi se je to dogajalo, ket si bil vezan na njihove penzije. . . delat se spravi pa lahko noč
dr.Megla
21. 10. 2018 19.01
-1
Vostro
21. 10. 2018 21.10
+5
To se je dogajalo, mogoče si tut ti vpleten v to zgodbo, ker je sin pretepal svoje starše v tem primeru je tut blo to da si ali pa je sin dobil z tepežem delež ki ga po očetovem pisanju nikoli nebi!!! Dokaz obstaja, ker ga nisem nikomur pokazal!!! Se je pa vse pokazalo par mesecev po smrti starega očeta, ko zadeva nikakor ni hotela zgoreti v peči!!!
Ramzess
21. 10. 2018 17.24
+10
Komentarji veliko povedo kako malo ljudje vedo o tem. Medij oz. spiritualni medij komunicira z umrlimi, dušami in drugimi eteričnimi entitetami, ki niso nujno vse dobrohotne. Mediji prav tako pomagajo dušam, ki so ostale ujete tukaj, ker z nekega razloga ne morejo naprej. Stik s pokojnim, z dušo lahko medij vzpostavi šele ko je ta pripravljena in po določenem času po telesni smrti. Nekateri mediji so vešči tudi astralnih potovanj. Pokojni, duše tudi sami iščejo pomoč pri njih. Stik se izvaja v okviru seans, ni pa pričakovati, da bo duša odgovorila na vsa vprašanja, saj ni tega dolžna ali pa ne sme, zakoni narave pač, nevpletanje v življenja živih. Včasih je na seansah bil znan pojav z ektoplazmo, mediji pa lahko pokojne ali druge entitete tudi kanalizirajo. Zelo vešči se poslužujejo Uija plošče, ki pa vsekakor ni za nevešče osebe, saj lahko prikličejo napačne, slabe entitete.
Ramzess
21. 10. 2018 17.27
+5
Morda bi prebrali knjige Pavla Mateja Raka, Prehod Duš ...
Orlaya
21. 10. 2018 18.38
-3
Ramzsell.... enega takšnega komentatorja, forumaša bi potrebovali na misteriji.eu
srebrnibreg
21. 10. 2018 16.58
+0
V te pogovore z mrtvimi sicer ne verjamem vendar verjamem pa, da ostajajo osebe katere vidijo preteklost človeka in tudi prihodnost saj sem to tudi sam doživel.
borut_p
21. 10. 2018 17.07
+8
srebrnibreg
21. 10. 2018 19.31
+1
METKA102
21. 10. 2018 16.46
+5
sre?a3
21. 10. 2018 16.30
+20
Moja prijateljica je šla in isto rekla, da je vedela osebne stvari...jaz sicer nimam osebne izkušnje in zato ne morem trditi, da vem, zakaj točno se tukaj....lahko samo predvidevam...tokrat bom razlago o tem zadržala zase, ker se še meni zdi ideja nora : )....ne zdi se mi pa, da so ljudje, ki pridejo tja, nori....v dosti primerih se družinski člani niso uspeli posloviti od svojih najdražjih in to boli....hudo....zato privoščim vsakemu, ki je kdajkoli v življenju koga zgubil, da bi prišel do nekega zaključka in da mu bi bilo od tam naprej lažje....smo pa ljudje različni in vsak ima svoj ciklus žalovanja in zaključka in prav je tako...zato naj bi bilo vsakemu dano toliko časa, kolikor ga rabi, da poišče svoj način in pozdravi svoje rane...to bi bilo iz moje strani vse in lep dan še naprej....
tedoVV2HCmedo
21. 10. 2018 15.35
-10
Človek se od vedno sprašuje, kaj se zgodi po smrti. Dosti lepše je slišati, da obstaja življenje po smrti, kot da se več nikoli ne zbudiš. Zato si so neki ljudje izmislili bogove. Eni drugi so si izmislili reinkarnacijo, nekateri še kaj tretjega. Vsi si te stvari izmišljajo, da dobijo pozornost, pokornost ljudi in, kar je najbolj važno, njihov denar. Kako se počutimo, ko spimo? Ne bi se sekirali, če se ne bi nikoli več zbudili.
tedoVV2HCmedo
21. 10. 2018 15.39
+10
Lahko greste k tem vedeževalcem in boste hitro videli, da lažejo. Vprašajte enega medija, da naj vpraša vašega mrtvega znanca, da naj pove, kdaj se je rodil. Noben medij ne bo tega povedal, duša, če bi obstajala, bi pa lahko to povedala.
ArseneLupin
21. 10. 2018 15.01
+7
Tako je Savel na hitro zveklel Samuela in drugi dan umrl. To niso heci. Nikoli in nikdar!
Hasan
21. 10. 2018 14.56
-6
Ja,če ljudje verjamejo v Janševo poštenost,potem ni nič čudno,če verjamejo tudi temu.
SlovenskiDomoljub
21. 10. 2018 14.37
+27
Naj ta ženska pove natančne podatke o nekom, ki je mrtev a ga poznam jaz ona pa ne. Samo potem bom verjel.
borut_p
21. 10. 2018 14.18
+30
Z drugimi besedami - vlecejo denar iz ljudi bolj ko uni k te zdravijo prek telefona
murinar
21. 10. 2018 14.08
+42
Zadnje čase je čuda jasnovidcev ,zdravilcev medijev in raznih šlogaric v Sloveniji. Po večini so to južni prevaranti !
MKII
21. 10. 2018 13.58
+21
Hahaha 😂 eni so res zblojeni
Apostol1
21. 10. 2018 13.57
-15
No tudi svečkarji vlečejo na dan , že zdavnaj pokojne duše in in potem tole kar tule beremo sploh ni nemogoče , verjetno je v paralelnem svetu Jovan že sestavu vlado in prosim kakšno pokojno dušo za odgovor pač sam prašam.
Modrijas
21. 10. 2018 13.40
+38
pogovarjajo se oni z vaso denarnico hahahah naivni ljudje