Slovenija

Pogrešajo dva češka alpinista

Mojstrana, 01. 02. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti skupaj s pripadniki GRS Mojstrana iščejo dva državljana Češke, stara okoli 25 let, ki sta pred dnevi odšla z doline Vrat na Triglav.

Načelnik GRS Mojstrana je 31. januarja obvestil operativno-komunikacijski center PU Kranj, da ga je poklical znanec iz Češke ter ga obvestil, da pogreša omenjena prijatelja. Nazadnje sta se mu javila oziroma mu poslala SMS sporočilo 28. januarja, od takrat dalje pa nista bila več dosegljiva na mobilni telefon.

Alpinist
Alpinist FOTO: POP TV

Na podlagi zbranih obvestil je bilo ugotovljeno, da naj bi bila pogrešana oblečena v modra oblačila, dobra alpinista. Policisti tudi danes s pripadniki GRS nadaljujejo z iskanjem, so sporočili iz PU Kranj.

Operativno-komunikacijski center PU Kranj je takoj organiziral iskanje navedenih in pri tem angažiral tudi pripadnike GRS Mojstrana ter policijski helikopter. Policijska patrulja je v dolini Vrat našla parkiran osebni avto znamke škoda čeških registrskih oznak. Gorski reševalci so v zimski sobi v Vratih dobili v knjigi vpisna Čeha, ki sta napisala, da sta odšla v smeri Doliča.

Policist je s helikopterjem nato pregledal pot iz Vrat čez Luknjo do Tržaške koče na Doliču. V knjigi v zimski sobi Tržaške koče na Doliču je ugotovil, da sta se Čeha vanjo vpisala 29. januarja in napisala, da se zaradi slabega vremena vračata proti Aljaževem domu v Vratih. Nato je pregledal celotno območje triglavskega pogorja, zimske sobe koč ter poti, vendar za navedenima ni našel nobenih sledi več.