Slovenija

EU bi v tovornjake vgradila pametne tahografe, pa je to res rešitev za poklicne voznike?

Ljubljana, 09. 07. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Maja Račič
Komentarji
119

Evropski parlament je sprejel novo zakonodajo o cestnem prometu, ki ureja tudi delovne razmere poklicnih voznikov. Po novem bodo vozila opremljena s pametnimi tahografi, ki naj bi preprečevali zlorabe delodajalcev. Ne ureja pa, denimo, področja plač, večina tovornjakarjev je v praksi še vedno plačana na prevožen kilometer. Ker dobijo le minimalno plačo, tudi vozniki skušajo zaobiti zakon in vozijo več, kot je dovoljeno po predpisih. Nespočiti vozniki pa pomenijo grožnjo vsem udeležencem prometa, opozarjajo v sindikatu.

Delovne razmere poklicne voznike pogosto silijo v nezdrav življenjski slog.
Delovne razmere poklicne voznike pogosto silijo v nezdrav življenjski slog. FOTO: Dreamstime

"Včeraj zvečer mi je pisal Anže, da oživljajo voznika, ki ga je sesula slabost, in danes zjutraj sem v medijih prebrala, da je nesrečnik umrl. Bil je še toliko priseben, da je zapeljal na odstavni pas, da ga je ustavila ograja, da ni povzročil prometne nesreče, v kateri bi vzel še kakšno življenje s seboj v onostranstvo …" To je le ena od zgodb, ki jo najdemo na strani Sindikata poklicnih voznikov Slovenije (SPVS), kjer se dnevno srečujejo s konkretnimi primeri in so do potankosti seznanjeni, kakšnim – pogosto nevzdržnim delovnim razmeram so podvrženi zaposleni iz njihovega sektorja.

Na včerajšnjem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta so poslanci glasovali o svežnju o mobilnosti, ki ga je junija sprejel parlamentarni odbor za promet. Kot pravijo v Bruslju, je namen nove evropske zakonodaje o cestnem prometu "boj proti nelojalni konkurenci v sektorju cestnega prevoza blaga in hkrati izboljšanje pogojev za voznike". Novi predpisi naj bi povečali učinkovitost zakonodaje na treh ključnih področjih: napotitvi voznikov v mednarodnem prometu, kabotaži in času za počitek voznikov.

Voznik, denimo, na teden ne bo smel počivati več kot 45 ur v vozilu, temveč v ustrezni namestitvi, ki jo plača delodajalec. Delo bo moralo biti organizirano tako, da bodo vozniki več časa doma. Za zaznavanje kršitev bodo vgrajeni pametni tahografi, ki bodo zapisovali prečkanja meja in druge dejavnosti.

Novo je tudi pravilo o tako imenovanih napotenih delavcih. Nekateri prevozniki namreč zlorabljajo slamnata podjetja, kar izkrivlja konkurenco. "Za preprečevanje tega in za izboljševanje zaposlitvenih priložnosti za voznike bodo revidirani predpisi od cestnih prevoznikov zahtevali, da imajo znaten obseg dejavnosti v državi članici, kjer so registrirani," pojasnjujejo v Evropskem parlamentu.

Predpisi bodo vpeljali tudi obvezo, da se voznik vsakih osem tednov vrne v operativno središče podjetja. Predpisi bodo razširjeni tudi na prevoznike, ki uporabljajo lahka gospodarska vozila, težka nad 2,5 tone. Med drugim bodo kombije morali opremiti s tahografi.

"Vozniki ne hodijo k zdravnikom, zato v kartotekah niti nimajo zabeleženih hudih obolenj. Voznikov med tednom, ko ordinacije osebnih zdravnikov delajo, ni v Sloveniji – še za vsak vikend ne pridejo domov. Ogromno jih je po mesec, dva in več neprestano v kamionu, nekje v tujih državah. Gripe, prehlade, vnetje grla, manjše poškodbe (če ni ravno zlom), bolečine v ledvenih in vratnih hrbtenicah, driske, zobobole, tudi kakšno angino in pljučnico vozniki pretolčejo v kamionu. Bolni vozijo, delajo in se zdravijo, kot vejo in znajo. Goltajo lekadole, kupujejo ’arcnije’, nekaj na pamet, kar je na voljo po trgovinah in drogerijah v Nemčiji, Angliji, na Nizozemskem, v Belgiji ... V strahu pred vedno pogostejšimi infarkti, nekateri kar po lastni presoji ’preventivno’ vsak dan pogoltnejo aspirin. Če sta prehlad, gripa prehuda, si čez vikend namešajo kakšne energijske napitke z žganico, da jih ’flikne’ za sedeže na posteljo in utonejo v (ne)odrešilen spanec …"

povzeto iz zapisa članice Sindikata poklicnih voznikov Slovenije

Večina voznikov dobiva minimalno plačo, preostanek pa v 'dnevnicah'

"Novo evropsko zakonodajo seveda pozdravljamo," pravi Saška Kumer iz Sindikata prometa in zvez na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS). "Je pa še vedno veliko področij neurejenih," v isti sapi dodaja.

Kot najbolj pereč problem izpostavi to, da ima večina voznikov v Sloveniji v pogodbah za delo napisano minimalno plačo. V resnici pa so plačani po kilometru ali odstotku vrednosti prevoza. "Gre za ustni dogovor, ki pa ni nikjer zapisan," pojasni Kumerjeva.

Voznik tako zasluži toliko, kolikor kilometrov v mesecu prevozi, pomnoženo z dogovorjenim centom (za 10.000 kilometrov po 12 centov voznik dobi 1200 evrov). Na plačilnih listah prevoznik napiše 176 ur , ki jih plača po urni postavki minimalne plače, obračuna prispevke na minimalno plačo in preostanek zaslužka prikaže kot fiktivne dnevnice (1200 evrov = 630 evrov neto plače in 570 evrov dnevnic).  "S plačilom po kilometru, odstotku prevoznik goljufa voznika in državo," pove sogovornica. Voznik bo na osnovi takega plačila za delo imel zelo nizko pokojnino (tudi bolniški stalež, nadomestilo na borzi, invalidnino …), v zdravstveno, pokojninsko in davčno blagajno pa pride manj dajatev in prispevkov.  

"S plačilom po kilometru prevoznik tudi negativno stimulira voznika in ga spodbuja, da prevozi čim več, da bo več zaslužil. Posledice se kažejo v preutrujenih voznikih, prometnih nesrečah, mahinacijah s tahografi in voznikovimi karticami," pove Kumarjeva.

Spijo v razgretih kabinah, brez klime

Kot še opozarjajo na SPVS, klimatske naprave v tovornjakih delujejo samo ob prižganem motorju. Ko vozilo miruje in je motor ugasnjen, hlajenja ni. Vozniki morajo v vozilih opraviti redni dnevni počitek (od 9 do 11 ur) in večinoma tudi tedenski počitek (od 24 do 45 ur). 

"V poletni vročini je v kabinah tovornjakov nemogoče zadostno počivati. Temperature v kabini narastejo na 40, 50 in več stopinj Celzija. Nespočiti vozniki pomenijo grožnjo za varnost lastnega življenja in vseh ostalih udeležencev prometa. Sprašujem vas, zakaj EU komisija na evropski ravni ne izda uredbe, ki bi uzakonila, da je za tovorna vozila na špediciji obvezna vgradnja eksterne klimatske naprave, in določi standarda te naprave. Vozniku mora biti dana možnost vsakodnevnega kvalitetnega počitka," so še jasni na SPVS.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (119)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

botkaa
07. 11. 2020 11.01
delodajalci samo marija k sebi
to_mi_delaj
10. 07. 2020 09.25
+4
To je zacaran krog, ce bi sindikat, tudi furs in razne inspekcijske sluzbe opravljale svoje delo do krsitev ne bi prihajalo, delodajalci pa samo izkoriscajo njihovo nedelo. Venomer se izgovarjajo eden na drugega. Se pa nekaj govori da nekaj soferjev tozi delodajalca z dolenjske , zaradi neizplacanih nadur, 2 stebra itd....
RdecaZvezda
10. 07. 2020 08.22
+6
Lastnike tovornjakov je treba vzet v roke,ko enkrat zavohajo zaslužek jim je vseeno in ni jim mar kako vse to preživlja voznik,oziroma njegov delavec,vem iz lastnih izkušenj kaj znajo te barabe zahtevat od voznikov.
Hribc
09. 07. 2020 19.06
+14
@kleopatra-1, v vsem se strinjam s teboj, manjka pa še kar nekaj dejstev. Kot voznik ( bivši, 17 let je bilo dovolj :-) ) sem bil najbolj razočaran nad samimi vozniki, šele nato nad zgrešeno zakonodajo in šele na koncu nad delodajalci. Delodajalci delujejo samo tako, kot jim omogoča zakonodaja. Niso se oni spomnili luknjastih zakonov in niso oni ukinili kolektivne pogodbe, ki je pred leti zelo dobro urejala status voznika. To mora biti vsem jasno. Kar se tiče zakonodaje, ni vredno zgubljat besed. Zgrešena in nečloveška od začetka do konca. Sploh ure vožnje in predpisani počitki. Cel matast in neprespan sem bil samo in največkrat, ko sem se držal pravil. Pa kateri supermen lahko podnevi spi, ponoči pa vozi? Ne me basat. Podnevi se ne spočiješ pa če imaš 100 klim vgrajenih. Švica je to, kar bi moralo bit povsod. Čez noč zapora za vse in amen. Samo potem se ne, da več toliko kasirat za prekrške. Vozniki pa...( so izjeme, so tisti pravi šoferji, malo, ma so)....živa katastrofa. Sami so zbijali cene delu, sami so bili pametni, kako oni lahko več prevozijo kot kolega, sami so si pljunili v skledo. Ko ti nekdo od "kvazi kolegov" v obraz zabrusi, ti si moja konkurenca ne kolega, potem vemo koliko je ura. Naj ne jamrajo. Vem kaj govorim in kakšno delo je biti voznik. Prelepo, dinamično in z možgani na off, če veš kaj delaš. Če te pa samo pohlep žene po cesti, je tako kot je. Ja, je pa marsikaj narobe v tej branži...
Zantaja
09. 07. 2020 20.01
+3
kleopatra-1
09. 07. 2020 20.40
+4
se strinjam s teboj. Če ljudje ne bi sami sebi pljuvali v skledo, bi tudi politika bila drugačna. Sami smo si krivi. Kakršen narod, takšna vlada. Nikoli obratno ...
kleopatra-1
09. 07. 2020 17.07
+11
@Kolani, 17 % BDP prinesejo vozniki Sloveniji, torej od vseh delavcev potrebujemo skoraj petino voznikov. Res je, obstajajo drugi načini zaslužka, vendar nekateri imajo radi svoj poklic in si ne zaslužijo podcenjevanja in zasužnjevanja. Če iščeš druge načine zaslužka zanje, jih najdi še za vse prodajalce, čistilce, proizvodne delavce. Vsi so na minimalcu. Mi jih potrebujemo. In tudi oni so ljudje z družinami in otroci, ki si zaslužijo normalno življenje, ne životarjenja. Spoštovanje je najmanj. kar moramo imeti do njih - če sploh veš, kaj je to "spoštovanje" ...
Kolani
09. 07. 2020 15.43
+1
Glede na to koliko minusov ste mi potalali, vidim, da boste še naprej trpeli. Isto kot na vsakih volitvah izberete iste barabe, da vam kradejo.
Infraping
09. 07. 2020 15.33
+0
Vic dneva je za razliko od vedno dober.
big_foot
09. 07. 2020 15.17
+25
Problem je ker imamo bedasto kaznovalno politiko in slabe inšpekcijske nadzore zato lahko delodajalec izkorišča delavce po mili volji. Če ga že dobijo zapre firmo, odpre novo pa po starem naprej. Ni to samo problem pri šoferjih to je na vseh branžah. Morali bi enostavno postavit realne pogoje da branžo pa potem direktor odgovarja z premoženjem podjetja, če ni pa s svoji premoženjem oz. premoženjem ožje familije. Pa tak ki bi ga dobili ne bi nikoli več smel odpret podjetja ne on ne ožja familija. Pa bi se reč v parih letih poštimala. Volje za to pa ni ker tudi tisti ki odločajo ima marsikdo svoje podjetje in enako izkorišča delavce. V skledo si pa ne bo pljunil.
Uporabnik458403
09. 07. 2020 15.07
+11
Ce ima sofer 13% od prometa ali 11 centov/km je v tem steta tudi malica in potni stroski........... Ce kamion stoji cel dan v Franciji, ker ni kaj za nakladati sofer dobi 0 eur........
HorstWiesel
09. 07. 2020 15.54
-5
Gre lahko jarke kopat v Slo za 700€ na mesec pa bo imel skoz delo
to_mi_delaj
09. 07. 2020 13.48
+28
Sem trenutno za volanom v UK, pa vam povem da ne bo nic boljse, 20 let ta nas sindikat nabija eno in isto, ne naredijo pa cisto nic. Ne vem zakaj ne napisejo da nam pripada 2 steber pokojnine. Na prste ene roke se da presteti koliko delodejalcev placuje soferjem ,steber ki je obvezen po zakonu. Se pravi da tisi delodajalci ki ne placujejo, zavestno krsijo zakon in s tem tudi utajo davka. Lp iz UK
pikijakob
09. 07. 2020 13.22
+0
Bla bla bla .....
GOOD vs. EVIL
09. 07. 2020 13.13
+3
A tukaj pa ne gre za nadzor?!?!
Opta Musi
09. 07. 2020 13.06
+27
Še ena ki leti na komentarje : ko ne bo več koga, da bo vozil, ker pravite da so si krivi sami, in naj najdejo kaj drugega, pozabite na kavo, zelenjavo, sadje, obleke, rezervne dele za vse kar ni narejeno v slo, vse kar ni iz slo... Tako je to, da se varčuje na voznikih. In to je narobe, ampak vam nekaj normalnega. Če ti kaj ni prav pa zamenjaj sluzbo? Resno? Vsi komaj cakajo da vzamejo 55 let starega.
Kolani
09. 07. 2020 13.48
-6
V trenutku, ko bo pričelo primanjkovati voznikov, se bodo razmere izboljšale. Do takrat pa ne bo nič. Nehajte jokati in si najdite drug zaslužek. Iščite zaslužek, ne delo.
brezveze13
09. 07. 2020 14.47
+2
zaradi pandemije se je ustavil letalski promet , pa ravno tako živimi , mogoče še bolj zdravo, in ne mislit da se bi zaradi ustavitve oz zmanjšanja tovornega prometa sesul svet, on je obstajal prej ko so sploh izzumili prevozna sredstva sploh
Opta Musi
09. 07. 2020 13.01
+39
V jugi je vsak drugi hotel biti voznik. Cenjen poklic. Danes pa suženjstvo
Jun2
09. 07. 2020 12.59
+30
No vidim komentarje šoferji so sami krivi.Nima vsak izbiro živet pri starših in biti sin po poklicu.Šoferska je težka tist,ki ni probal se mi tud sanja ne.Matematika je enostavna naročniki hočejo zastonj prevoze država svoje davke na koncu je voznik tisti,ki se ubija vsak dan,da je za vse dobro.
Kolani
09. 07. 2020 13.03
-9
Zdaj si pa tako povedal kot, da na svetu ne obstaja drug način zaslužka kot šofer.
Pohandrek666
09. 07. 2020 13.22
+15
Sam nekdo pa mora to delat. Kak pa mislis da je vsa roba v trgovine prisla? Pa cement tud na drevesu za bajto raste?
Kolani
09. 07. 2020 13.50
-15
Če te skrbi kako bo roba kam prišla, potem pa vozi in ne stokaj. Mene to ne skrbi, roba pa še vedno prihaja.
brezveze13
09. 07. 2020 19.21
-1
slovenci nismo in nikoli ne bomo šoferji, jaz sem to isprobal pa povem da ni vse tako kot se govori. Mi imamo neke kvazi sindikaliste kot so klobasa trenutno se ne oglaša ker je verjetno pokasiral kolikor je lahko, drugi je perš boris bivši dimnikar s kupljenim vozniškim tudi nekako utihnil na tv sami šoferji pa sploh nimajo takšne krize kot govorijo. Zakon je jasen voziti se sme z nakladom in pavzami nekako 12h se pravi da ima 12h za počitek. če se pa voznik ne zna zorganizirati kako razporediti čas da bo čim bolj funkcionalen to ni problem delodajalca ali pač v koliko se mu voznik podreja in pristaja na njegove pritiske, V večini se pa ti vozniki sami spuščajo v neke preobremenilne ali izsiljene ure vožnje tudi zaradi neke brezpotrebne obveznosti ali domotožja. Si spomnim voznikov ,ki so bili svoj čas pravi špediterji pri Vili Betz ogromno je bilo bolgarov , to so bili vozniki ki niso videli svojega doma tudi več mesecev praktično so živeli na cesti in s cesto brez domotožja,in njim se ni nikoli nikamor mudilo ko jer bil čas počitka po tahografu se je to zgodilo. in to so bili pravi šoferji danes pa samo jokajo , spali bi vsak dan pred koncem službe že kar doma kazni bi naj plačevali šefi, a res postavite se jim po robu verjemite svet se bo vrtel naprej mogoče bo samo kakšen kontejner zavržene hrane manj če se dobava malo upočasni prav tako politikom ne bo potrebno zavirati trenda življenja z raznimi proti korona ukrepi in verjemite da nam bo lepše če se vse malo upočasni v maju ko je bila skoraj popolna blokada smo prav lepo preživeli in brez lakote nekateri so s3e celo lepo poredili
marzo
09. 07. 2020 12.16
+10
EU gre v smeri zaostrovanja pogojev za cestni tovorni promet in preusmeritev na vlake. Razvite države vlagajo stotine milijard EUR v gradnjo železnic, slovenistan pa bo širil AC, da bodo lahko požirale še več tovornjakov. A res mislite, da Avstrija gradi 50 in več km dolge železniške tunele, da se bo tovor še vedno cijazil o naših kolovozih?
Kolani
09. 07. 2020 12.11
+11
Nehajte jamrati in naredite kaj, da vam bo bolje. EU in predpisi ne bodo nič spremenili. Še nikoli niso in tudi ne bodo. Če boste le jokali in čakali, se nič ne bo spremenilo. Nihče ne bo skrbel za vas. Vedno se človek sam odloči kaj bo delal in kako bo živel. Res so vas v šoli učili kako država skrbi za to in ono, kako predpisi skrbijo za to in ono. Vendar morate vedeti, da je to le debela LAŽ. Nihče ne bo poskrbel za tvojo rit. SAM boš moral.
AL4444
09. 07. 2020 12.06
+40
Najslabše pa so špedicije brez kamionov. Ki imajo pravic za celo knjigo prevozniki so pa popolnoma brez pravic. Oni prevozniku pošljejo nalog za naklad ko šofer pride na naklad ob dogovorjeni uri če zamudi par minut so že penali. Nato voznik čaka tudi po 5 ur na naklad špediter se prevozniku niti javit ne želi o čakalnih urah še slišati noče. Oddajajo vožnje za čisto malo denarja, ker si gospodi ki sedijo v pisarni od vožnje odtrgajo tudi do 30%. Plačilni discipline sploh ni na plačilo vožnje prevozniki čakajo 90 dni velikokrat tudi 120 dni pa vedno zamudijo z plačilom. Prevoznik mora pa plačati šoferja, nafto, lizing, cestnino... Vsi samo znajo pljuvati po prevoznikih. Naprej naj uredijo z špedicijami ker to so najbolj pokvarjena podjetja kar jih obstaja. Zaradi njih obstaja sodobno suženstvo v prevozništvu.
Kolani
09. 07. 2020 12.08
+0
Nihče te ne sili, da jemlješ fure pri takšnih špediterjih. Jaz sem jih vse posla v 3 pm in zdaj si že 20 let zaslužim denar drugače.
AL4444
09. 07. 2020 12.10
+19
Problem je v tem da so vsi špediterji enaki.
Kolani
09. 07. 2020 12.01
+10
9 let osnovne šole, pa ljudi ne naučijo ničesar o denarju in ničesar o življenju, delu, vrednotah. Popolnoma nič. Pumpajo jim pa glave z nepomembnimi stvarmi in jih učijo kdo je za kaj kriv.
picolin
09. 07. 2020 11.57
+8
glede klimatizacije ko tovornjak miruje bo tezka.treba vedet da je potrebno imeti vir kateri bo poganjal klimo.v akumolatorjih pa ni tolko energije da bi zadostovalo za 9 ur da bi elektromotor poganjal klimo.rabi se inspekcije po celi evropi in treba vse nepravilnosti nalozit delodajalcom .le na tak nacin bodo prisli k pameti.
Kolani
09. 07. 2020 11.58
+7
A hladilnik pa lahko ima -20 stopinj zamrznjen tovor, pa kamion vozi ali pa ne.
picolin
09. 07. 2020 12.00
+4
ko miruje ne dela hladilnik .en kompresor za klimo je samo za komoro .drugi pa za klimo
Kolani
09. 07. 2020 12.04
+12
Poglej, če bi kdo hotel, če bi bila volja, se da kabino klimatizirati tako, kot se jo da pozimi ogreti. Če se lahko vgradi webasto ali eberspeher za ogrevanje, se lahko vgradi tudi klima, ki hladi kabino poleti, kadar motor kamiona ne deluje. Je volja ali ni volje, to je pa drugo vprašanje.
picolin
09. 07. 2020 12.39
-2
kolani.kako pa bos gnal klimo? webasto dela na nafto .elektrika je samo za spiralco katera ozge nafto in pa mikro crpalkica .vse skupaj porabi mogoce 100w kaj pa klima ? ze na motorju se pozna ko zazenes klimo ,spremeni zvok obratov
Kolani
09. 07. 2020 13.05
+2
Tako kot na prikolici, kjer je naloženo meso in zmrznjeno na -20 stopinj.
Komentator16381
09. 07. 2020 13.08
+0
Pač se priklopi kot avtodom na štrom (počivališča) in od tam dobiva elektriko za klimo.. druge rešitve ni
Kolani
09. 07. 2020 13.52
-2