Slovenija

Policija in Dars sklenila dogovor o delovanju avtocestne policije

Ljubljana, 02. 08. 2021 19.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Generalni direktor Policije Anton Olaj, predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak in član uprave Darsa Peter Gašperšič so podpisali izvedbeni dogovor o medsebojnem sodelovanju. Med ključnimi poudarki je vzpostavitev sekcijskega merjenja hitrosti na določenih odsekih avtocest in hitrih cest, so navedli na spletni strani Policije.

Družba za avtoceste v RS (Dars) je na Twitterju kot koristi sklenjenega dogovora s Policijo o delovanju avtocestne policije izpostavila izboljšano varnost, manj zastojev ob nesrečah, manj preobremenjenih tovornjakov in boljše odkrivanje goljufij pri cestninjenju.

Policija in Dars sklenila dogovor o delovanju avtocestne policije.
Policija in Dars sklenila dogovor o delovanju avtocestne policije. FOTO: Aljoša Kravanja

Kot so pojasnili na spletni strani Policije, so s podpisom današnjega izvedbenega dogovora konkretizirali prednostne naloge sporazuma, ki so poleg boljšega sodelovanja, koordinacije in učinkovitejše izmenjave informacij tudi zagotavljanje večje prisotnosti Policije na avtocestah in hitrih cestah, postopno popolnjevanje delovnih mest v novoustanovljenih specializiranih enotah avtocestne policije, zagotavljanje specialne opreme za nadzor prometa in specialnih vozil ter nastanitvenih prostorov Policije.

Policija je v sporočilu za javnost spomnila, da je 1. aprila letos začela delovati uprava avtocestne policije, ki je takoj začela s pripravami na ustanovitev specializiranih enot avtocestne policije. Prva od petih predvidenih specializiranih enot je z operativnim delom začela 1. junija, in sicer specializirana enota Ljubljana. Ta deluje na delu primorske, dolenjske in štajerske avtoceste ter gorenjskega kraka.

Po dveh mesecih delovanja rezultati dela enote avtocestne policije kažejo dobro usmerjeno delo v ugotavljanje najhujših kršitev ter obvladovanje varnostne problematike na avtocestah, so še navedli na Policiji.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

123soba
05. 08. 2021 18.37
Glede na vsakodnevne nesreče na AC, kakšnega pozitivneva rezultata ni...
terran
02. 08. 2021 20.27
+1
Policijo bo opremljal in financiral dars, bravo.... vzdrževalci bodo pa prikrajšani.... pri plačah in opremi... zakaj imamo ministrstvo za notranje zadeve.. za komunalo opremljat in financirat, prašam za prjatla, pa to?
WhatDoYouCare
03. 08. 2021 08.29
Za varnost v prometu v vseh razvitih državah sodelujejo tudi podjetja, ki imajo v lasti avtoceste. Zapelji se kdaj v Avstrijo. Na vsaki nekaj kilometrov so stebri s številnimi kamerami in radarji, ob avtocesti ima policija svoje izpostave, in tako naprej.
Silvo Falež
02. 08. 2021 19.34
+0
To je tisto, k se ni dalo, dokler ni NSi prevzela. Bravo Vrtovec tako se dela!
big brother
02. 08. 2021 19.28
+8
Z romi se naj začne policija v posavju in dolenjskem ukvarjat, to je problem Slovenije ne pa promet