Slovenija

'Postopki obravnave prebežnikov so bili zakoniti in strokovni'

Ilirska Bistrica, 21. 07. 2019 14.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.K. / U.V.
Komentarji
556

Na družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek, ki prikazuje postopek obravnave večje skupine nelegalnih prebežnikov na območju Ilirske Bistrice. Postopki so bili zakoniti in strokovni, izvajajo se v skladu s predpisanimi standardi, osebe moramo imeti ves čas po nadzorom, so pojasnili na PU Koper.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Pridržanje migrantov skladno s predpisi
    02:35
    Iz 24UR: Pridržanje migrantov skladno s predpisi
  • Iz 24UR: Na območju Ilirske Bistrice prijeli 123 migrantov
    02:59
    Iz 24UR: Na območju Ilirske Bistrice prijeli 123 migrantov

Na družbenih omrežjih se je pojavil posnetek, ki prikazuje postopek obravnave večje skupine prebežnikov na območju Ilirske Bistrice. Na PU Koper so nam zatrdili, da med obravnavo ni bilo prisotnega nasilja niti s strani policije niti s strani prebežnikov.

Na območju PP Ilirska Bistrica so policisti včeraj odkrili več manjših taborov v gozdu, kjer je bila večja skupina nelegalnih prebežnikov, ki pa so tabore že zapustili. Po iskanju so jih policisti prijeli 123. 

Kot je povedal Tomaž Čehovin, Policija in PU Koper že ves čas zagotavljata kadrovsko pomoč postaji Ilirska Bistrica zaradi povečanega pritiska migrantov, da lahko delo opravljajo učinkovito: "Dobili smo tudi dodatno pomoč iz celotne države, govorimo o specializirani enoti za nadzor državne meje, vodnikih službenih psov, konjenikih, uporabljamo helikopterje in tudi drone. Zadevo z vso odgovornostjo nadziramo in izvajamo svoje naloge v skladu s pričakovanji. Ob naši navzočnosti imamo veliko pomoč pripadnikov Slovenske vojske, ki nam pomaga z enim vodom, s ponedeljkom pričakujem, da bodo poslali še dodaten vod z njihovimi specialnimi vozili."

Policisti so jim ukazali naj se uležejo, policisti so tako lažje kakovostno izvedli postopek

Glede postopka, vidnega na posnetku, je povedal: "Postopki so bili zakoniti in strokovni. Vedeti je treba, da se takšni postopki izvajajo v skladu s predpisanimi standardi, osebe moramo imeti ves čas po nadzorom. Osebe so neznane, odpraviti je treba kakršenkoli dvom, da imajo pri sebi orožje ali nevarne predmete, treba je zagotavljati, tako njihovo varnost in varnost policistov." Kot je še zatrdil: "Policisti so jim ukazali naj se uležejo, policisti so tako lažje kakovostno izvedli postopek. Nihče ni bil poškodovan, vsi so bili oskrbljeni z osnovnimi potrebščinami, to je z obrokom, nasilja ni bilo, postopek smo lahko izvedli zakonito in strokovno, v skladu s pričakovanji."

Kot je dodal, pri teh osebah nevarnih predmetov, prirejenih za napad ali strelnega orožja doslej niso našli. Največkrat najdejo kuhinjske nože in stvari, ki jih uporabljajo pri pripravi hrane.

'Treba je opraviti varnostne preglede'

Izpostavil je, da je vedno treba imeti vse pod nadzorom: "Vedno je treba imeti vse pod nadzorom, najprej je treba opraviti varnostne preglede. Pri tako veliki skupini smo se odločili, da se morajo uleči, da smo lahko to izvedli. Ko je bil varnostni pregled izveden in ko smo ugotovili, da ni več konkretne nevarnosti, da bi lahko kdo bil ogrožen, so se normalno odpravili proti avtobusom, opravili registracijske postopke in prebežniki so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom."

Akcija iskanja prebežnikov, spomnimo, prijeli so jih 123, skupno pa naj bi se na tem območju zadrževalo okoli 200 prebežnikov, tako še poteka. Že od 17. julija naprej policija izvaja poostren nadzor na območju Ilirske Bistrice, je še poudaril Čehovin. 

Glede zaskrbljenosti lokalnega prebivalstva, da je nadzor policije premajhen, pa je dejal, da razume lokalno prebivalstvo, "vendar pa je območje, kjer so ti prehodi zaznani veliko, odzivnost je seveda včasih slabša, kot bi si jo kdo želel"

"Nihče ni bil poškodovan, vsi so bili oskrbljeni z osnovnimi potrebami, nasilja ni bilo, postopek smo lahko izvedli zakonito in strokovno, v skladu s pričakovanji."
"Nihče ni bil poškodovan, vsi so bili oskrbljeni z osnovnimi potrebami, nasilja ni bilo, postopek smo lahko izvedli zakonito in strokovno, v skladu s pričakovanji." FOTO: POP TV

108 prebežnikov že vrnili, 15 jih je zaprosilo za azil 

Na vprašanje, ali bo v poletnem času prebežnikov in nezakonitih prehodov meje več, pa je Čehovin dejal: "Napovedi niso ravno obetavne, vendar točnih številk in konkretnih podatkov o tem, kaj se bo zgodilo, ne morem komentirati. Mi smo pripravljeni, se trudimo, videli bomo, kaj bo prinesel čas." Poudaril je tudi, da je sodelovanje s hrvaško policijo dobro, pri vračanju prebežnikov tako do sedaj niso imeli nikoli težav. 

Od omenjene skupine migrantov so jih po besedah Čehovina vrnili že 108, 15 jih je zaprosilo za mednarodni azil, pri slednjih gre pretežno za mladoletne osebe brez spremstva. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (556)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Thinc25
23. 07. 2019 10.19
+1
Ob naši južni meji bi se morali ljudje samoorganizirati in ustanoviti vaške straže ali neke vrste narodno zaščito, saj policisti in vojaki niso v stanju zavarovati meje.
Frane Šajn
22. 07. 2019 12.48
-3
Komentarji spodaj, ta desni seveda so do kraja sprevrženi, kot bi jim revežem na duhu z vsakim beguncem, ki ga vrnejo na Hrvaško nekaj spolzelo iz krempljastih ročic. Kako je zafrustriran tale desni brezposelni lumpenproletarjat, saj vam ne bodo nič vzeli ne se bat, tu ne mara ostati prav nobeden očitno se dober glas o Slovenskem črnem lumpen proletarjatu širi globoko čez meje. In pri vseh teh prebegih in krvoločnih migrantih tudi majhne sledi kriminalne dejavnosti ne zaslediš , razen stalnih domačih, ki so itak takole stari znanci organov pregona. Jezus koliko umazane sprevržane in sebične nature premore ta naš desničar.
lycan
22. 07. 2019 13.15
+3
Prosim, da v kolikor zmerjaš desno politično opcijo, vsaj pravilno ožigosaj svoje tarče. Desni nikoli niso bili povezani z brezposelnostjo, mogoče požrešnostjo ali pa kapitalizmom vendar nikoli z brezposelnostjo. S tem je bila vedno povezana leva opcija. Prav tako se desna opcija ni nikoli povezovala z kakršno koli besedo, ki je vsebovala proletarjat, to je zopet popolnoma leva opcija, prej bužvazija. Kar se tiče, da nam nič ne vzamejo, napaka. Za varovanje odhaja davkoplačevalski denar, katerega smo lastniki vsi desni kakor levi. Morda bolj desni če pravilno razmislim ;) Kod drugo pa je kršenje zakonodaje prekršek ali pa celo kriminalno dejanje če se ne motim in prečkanje državne meje izven predpisanih mejnih prehodov ni v okviru zakonsko predpisanih norm. Ali pač, maš zopet prav leva opcija priznava le človekove pravice in zanemarja človekove dolžnosti do države.
SLObunkeljn
22. 07. 2019 12.47
-9
Ubogi tisti, ki se naslajate in ploskate temu posnetku, še bolj ubogi pa vsi tistu, ki morajo živeti z vami ali v vaši bližini. A ste ob posnetkih Srebrenice tudi ploskali? Me prav zanima, kako bi gledali na stvari, če bi vi bežali pred bedo in bi vas tako obravnavali?
SLObunkeljn
22. 07. 2019 12.50
-1
In pa sramota za tak portal, ki dopušča komentarje, ki niso nič drugega kot podžiganje nestrpnosti, žaljenje dostojanstva (tudi tistega, ki tako komentira, samo tega se seveda ne zavedate) in spodbujanje sovražnega govora.
lycan
22. 07. 2019 13.05
+13
Kako lahko legalni postopek pridržanja večje skupine ljudi primerjaš s Srebrenico? Postopek ni prav nič drugačen kot je bil v Parizu, ko so pridržali preko 50 rumenih jopičev. Isti postopek je bil storjen v Nemčiji, kjer so pridržali okoli 100 neonacistov. Sam način pridržanja je del postopka umiritve večje skupine pred njihovo aretacijo ali pa postopkom. Z ulegom na trebuh se zmanjša možnost komunikacije v skupini in prav tako poveča čas človeške reakcije v kolikor želi pobegniti. Standardni postopek v skoraj vseh državah sveta, tudi zahodnih.
yaxscdvf
22. 07. 2019 13.19
+10
Standardni in klasični varnostni postopek.
RUGIEVIT
22. 07. 2019 14.30
+4
Slo Primerjanje.Srebrenice in tega se vidi da ves samo socialko vlečt! Ti neveš kaj je ILEGALNO PREČKANJE DRŽAVNE MEJE!!!!!! TO JE ISTO KOT DA TI EN NEPOVABLJEN PRIDE SKOZI OKNO V STANOVANJE -HIŠO!!! ZIHER BOŠ RADODAREN DO NJEGA!!!!
Uporabnik443897
22. 07. 2019 11.24
-22
Priznam nisem navdusen nad temi ki prihajajo k nam niti priblizno, saj so sami mladi fantje ki bi se morali doma boriti in braniti strse , otroke in ostale sorodnike. Tle so zbdrugim razlogo. Ta nacin lezanja je pa neprimeren in zaljiv. Naj sedijo in basta, ce se kdo upira pa ne recem na trebuh in roke zvezat. Res smo Slovenci neki se vedno po obnasanju BALKANCI !!!
Malinha
22. 07. 2019 11.37
-3
Tvoj nacionalizem, šovinizem, pa res ni balkanski. Bolj me spominja na razsvetljeno rkc-jevstvo. Seveda, razsvetljeno s svečko.
RUGIEVIT
22. 07. 2019 11.24
-2
Ziher je bil namenjen,domov k kašnemu zagovorniku ! Ko jih imate toliko doma kajne!?
Malinha
22. 07. 2019 11.25
-3
Ja, pri meni so trije. V čem je problem in kaj te zanima?
RUGIEVIT
22. 07. 2019 11.46
+2
In potem ti je svizec zavil čokolado!!! Kako je kaj na socialnem!?
Pan1
22. 07. 2019 12.53
-1
Malinha
22. 07. 2019 14.31
+2
Mali panček, si se že odločil za najino prijateljsko srečanje?
RUGIEVIT
22. 07. 2019 11.22
+7
Alenka Drenik iz PU Novo mesto je za portal povedala, da sta policista okoli 17.30 na območju Jurke vasi ustavila kolesarja in med postopkom ugotovila, da gre najverjetneje za tujca, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Med postopkom je tujec odrinil policistko in peš pobegnil. Policisti so državljana Alžirije izsledili in mu odvzeli prostost.
Malinha
22. 07. 2019 11.27
-6
Zgrešil si članek, tvoj komentar spada pod črno kroniko. Ne vem, ali si bel kot sneg ali črn kot hudič...
yaxscdvf
22. 07. 2019 11.36
+5
Zakaj? Saj je prav da se pove. Še premalo vemo o vseh mogočih prestopkih teh ilegalnih migrantov.
RUGIEVIT
22. 07. 2019 11.47
+2
Malinha
22. 07. 2019 14.34
+1
Ruđić, sem kje omenil, da sem njihov? Nisem. Si pa ravnokar ti s tem potrdil, da "si naš". Čigav naš? Iz Trstenjakove? In s tem nisi "naš", ampak si v tuji lasti.
akize
22. 07. 2019 11.17
+2
Jutri pa že nazaj. Zdaj že poznajo pot
PALAGRUŽA
22. 07. 2019 10.47
-36
VELIKA SRAMOTA! TO ME SPOMINJA NA SREBRENICO! LAHKO NAS JE SRAM!
yaxscdvf
22. 07. 2019 11.05
+11
saturnsky23 saturnsky23
22. 07. 2019 11.10
+7
Tebe je res upalila griža.Če bi bil od tu doma ali imel potomce, ne bi tako ga sračkal.
Uporabnik443897
22. 07. 2019 11.26
-7
dannyer
22. 07. 2019 11.28
+11
To je normalen postopek ko imaš večje število ljudi za pod nadzor. če imaš možnost je pred njimi mali hrib ali tako kot nasliki ter nato ležejo na hrbet z rokami na hrbtu. tako se da obladovati večje število ljudi tako zaščitiš sebe, njih in potencialno druge. v primeru ekstrema. obsojati tega je enako kot, da bi obsodil reševalce, ki so ti dali zaščito na vratu ob prometni nesreči. vidi se da veliko ljudi ne živi v realnem svetu.
Josip Kmet
22. 07. 2019 10.34
-25
Saj migrantov skoraj ni ali so to otroci z mamicami in ne predstavljajo nobene nevarnosti za prebivalce. Nehajte širiti STRAH MED LJUDI!!!
lycan
22. 07. 2019 10.49
+1
Od kje ti podatki? Prvo kot prvo, migrantje so in so zelo zaželeni za rast in razvoj gospodarstva. Tu govorimo o ILEGALNIH MIGRANTIH, prosim začnite ločevati ene od drugih in jih ne metati v isti koš. Drugo, sama policija je priznala, da je v preteklem letu preko 90% ilegalnih migrantov predstavljalo odrastlih moških, v kolikor prištejemo tu še fante od 15 do 17 let je ta številka okoli 96%. To pomeni, da je smo okoli 4% ilegalnih migrantov žensk in otrok do 15 let. V kolikor želiš poročati o dejstvih poročaj le o teh in ne izmišljuj si lažna dejstva, zaradi takih kot si ti ljudje ne verjamejo več medijem, saj ti želijo stvari prikrojiti za izbrano publiko in prikažejo zadevo v nerealni luči.
Malinha
22. 07. 2019 11.19
-1
všečkan, če si že tak statist, napiši tudi zakaj je toliko moških, toliko žensk. Sicer se boš pokazal v nerealni luči.
dannyer
22. 07. 2019 11.28
+2
otroke z mamicami ni se moreš zelo potruditi, da kerega najdeš.
lycan
22. 07. 2019 11.30
-1
@Missasolemnis, večino moških, ki ni iz vojnih območji pride v Evropa v iskanju zaposlitve in iskanje boljše prihodnosti zase in svoje, ki so ostali v državi iz kjer izhajajo. Med 15% in 25% jih je samskih in ne vezanih, ki iščejo boljšo prihodnost, statistike se razlikujejo in ni skupne baze, kjer bi lahko poenotili številke. Tu pa je največji problem. Namesto, da bi spremenili na boljše okolje v katerem živijo si ga želijo prilastiti v državah kjer so ga izoblikovali in izborili z leti in leti trdega dela ter gorja.
Malinha
22. 07. 2019 11.40
+1
"Namesto, da bi spremenili na boljše okolje v katerem živijo..." Kaj kaj kaj??? Ho ho! Prava smešnica. Ti si tudi zvesti norc.tv gledalec?
lycan
22. 07. 2019 12.46
+0
@Missasolemnis, za vsa lagodja, pravice, ki jih imamo danes v lastni državi so se morali naši predniki priboriti s potom in krvjo. Njihovemu trudu se moramo zahvaliti za to kar imamo danes. Lahko pa bi rekli, da je to za njih preteško in bi odšli. Veliko jih je tudi to naredilo z eno veliko razliko, odšli so v inozemstvo kot migrantje po pravno nesporni poti ne pa nelegalno. Tisti, ki so ostali so si pa izborili boljša življenja za njihove potomce.
Josip Kmet
22. 07. 2019 10.33
-21
Kaj širite strah med ljudi po nepotrebnem.
Wahl
22. 07. 2019 09.53
+12
Srkaš v lokalu kavo, uleti skupina specialcev, pomeče vse po tleh in v vezice pa nimaš popolnoma nič s človekom, ki ga imajo na muhi 3 metre stran.... Nobenega novinarja ne zanima, da nisi storil nič slabega pa si vseeno pristal na trebuhu, tu pa nekaj novinarjev povezanih s filantropijo in ostalimi nevladnimi organizacijami, ki nudijo podporo ilegalcem skače v luft, ker skupina nezakonitih prestopnikov meje nevklenjenih leži na popkih.
Malinha
22. 07. 2019 09.57
+2
Če si imel takšno izkušnjo, potem si jim zelo verjetno podoben po videzu. No, upam, da si dal odškodninsko tožbo za lažjo/težjo telesno poškodbo ter tudi za psihične bolečine.
Wahl
22. 07. 2019 10.10
+12
Nisem imel jaz, imel je družinski član in napisano ni kot kritika policajem, omenjam zgolj zato, ker se v tem primeru skače v zrak in postavlja pod vprašaj strokovnost policije, ki je ravnala povsem korektno.
Uporabnik443897
22. 07. 2019 11.27
-1
Smo imeli tako izkusnjo v Slovenj Gradcu v Pik baru !!!
barjagula
22. 07. 2019 09.48
+13
Hehe.Pač se znajdejo,da ne čakajo dve uri za prestop meje
Thinc25
22. 07. 2019 09.47
+21
Naša azilna zakonodaja je slaba saj dopušča, da nezakoniti migranti nelegalno vstopajo v našo državo, za svoje sprijeno početje pa niso sankcionirani.
Thinc25
22. 07. 2019 09.45
+23
Policija je preveč prijazna do vsiljivcev, zanima me kaj bi storili, če vam nepovabljen gost pride pri stranskem vhodu v hišo, pred tem pa je preplezal ograjo, pokrade zelenjavo, vlomil v vrtno uto in za sabo pusti kup odpadkov. Sprašujem levičarje, ki se tako vneto zavzemajo za "človekove pravice" nelegalnih tujcev.
Uporabnik443897
22. 07. 2019 11.53
-4
Jaz bi ga povabil na dom, ga nahranil, mu umogocil da se umije in dal kaj za oblec in ubut. To da bi me nato on malo pretipalmpobral denar bi razumel, da je pač v stresu saj je pricakoval vse kaj drugega kot mojo ponudbo. Ga naj zato kaj ?
lycan
22. 07. 2019 09.34
+26
Zanima me kaki bi bili odzivi Ljubljančanov v kolikor bi na Kongresnem trgu kampiralo 200 ilegalnih migrantov.? Ali bi še imeli taka menja glede zadeve kot sedaj? Sedaj ko je daleč od oči in se jim smilijo, ko bo pred vrati bo mnenje čisto drugačno. Sodobni levičarji kot jih imenuje Slavoj Žižek, ki zagovarjajo ilegalne migracije in kako bi morala država poskrbeti za njih, medtem ko sami nebi takega človeka vzeli k sebi domov in mu priskrbeli streho nad glavo!
Malinha
22. 07. 2019 09.43
-10
Če si že tak intelektualec, citiraj še kaj je g. Žižek večkrat rekel na to temo. Bo šlo?
Wahl
22. 07. 2019 09.55
+4
Veliko govori in nič ne pove. Nakladač prve klase.
Malinha
22. 07. 2019 10.01
-6
pastić, tvoj odgovor izriše tvoj profil, seveda ne intelektualnih sposobnosti, ker jih nimaš, ampak drugotne priveske. G. Žižek je pa na to zelo lepo odgovoril: "Lepo vas prosim, ko pride moj sin na obisk k meni, komaj čakam, da gre stran. In, konec koncev, v svojem stanovanju najteže prenašam še samega sebe, kaj šele kogarkoli drugega."
Wahl
22. 07. 2019 10.16
+4
Nalednjič se vzdrži mehkega ć, ker me s tem žališ. Pri mojem drevesnem deblu ni nič mehkega. Pri intelektulacih, priveskih in žižkih si pa lahko daš duška. Me ne gane.
yaxscdvf
22. 07. 2019 10.33
+1
No, Žižku to rad verjamem, d asam sebe težko prenaša....saj ga ostali tudi
Malinha
22. 07. 2019 11.16
+0
pastić, prvovrstni užaljenec v mehki virtualni realnosti. V flori pač trden.
Uporabnik443897
22. 07. 2019 11.57
-1
Kaj bi Lj naredili ti lahko odgovorim: Sli bi k zupanu jankovicu in ga prosili za posredovanje, zraven bi pripeljali se 100 zaprisezenih levicarjev, ki bi pelinpartizanske pesmi in nosili zvezdo. Na celu kolone pa Makarovicka s podgano, s mačko sem mislil v roki . V naslednjem postu pa napisem kako bi to uredili Štajerci bogeca
Uporabnik443897
22. 07. 2019 11.58
-2
Seveda Zizek zagovarja, saj je tudi sam nomad :)
lycan
22. 07. 2019 09.29
+23
Potrebna bo ponovna vzpostavitev vaških straž, saj v obmejnem pasu. Stvar počasi prehaja izven nadzora policije.
jg57
22. 07. 2019 09.35
-7
Thinc25
22. 07. 2019 09.39
+15
Če država ni sposobna varovati državne meje se bi morali ljudje ob meji organizirati in vzpostaviti VAŠKE STRAŽE, strinjam se z vami.
marmilan
22. 07. 2019 09.40
-3
Ti si sigurno svečkar, jaz ne zagovsrjam teh ilegalcev, sem proti, da ilegalno prestopajo mejo. Ti si pa skrajnež, pripadnik sekte sđs.
Malinha
22. 07. 2019 09.44
-4
Vaške straže. Zanimivo. Pa ste si že kje rezervirali, vzeli v najem določeno zemljišče z določenimi rovi?
lycan
22. 07. 2019 09.47
+6
@marmilan, v kolikor povezuješ vaške straže sam z obdobjem druge svetovne vojne ne morava imeti konstruktivne debate. Vaške straže imajo starejšo zgodovino. Poznamo jih še iz časa turških upadov in še pred tem so jih poznali v Rimskih časih kjer so se organizirali v straže pred banditi. Zgodovina je veliko bolj obširna kakor zadnjih 80 let.
RUGIEVIT
22. 07. 2019 09.21
+19
Takoj spremenit AZILNO POLITIKO!!!!!!!
RUGIEVIT
22. 07. 2019 09.09
+8
Frane šajn@ Džihad je verska dolžnost islamskih vernikov. Džihad v islamu pomeni bodisi osebni napor za moralno in versko izboljšanje, bodisi, manj pogosto, sveto vojno. Wikipedija!
RUGIEVIT
22. 07. 2019 09.10
+4
In kaj se tu dogaja si res tako zaslepljen z zamero do sds,jj,itd...da prodajaš svobodo in varnost svojih potomcev???
RUGIEVIT
22. 07. 2019 11.11
-2
Frane Šajn
22. 07. 2019 08.56
-20
Največja sramota od vsega je to, da smo kot narod in država tudi s strani migrantov na zadnjem mestu priljubljenosti , le eden je zaprosil za Slovenski azil in izrazil željo, da tu ostane. Nažalost tudi migranti ločijo poden od človeštva.
yaxscdvf
22. 07. 2019 08.58
+7
Dej, ne leži. MNZ in Urad za oskrbo in integracijo migrantov imata natančne evidence, koliko jih je zaprosil za azil, koliko jih ostal v Sloveniji.
yaxscdvf
22. 07. 2019 08.59
+3
brddd
22. 07. 2019 09.50
+4
Samo naj grejo .Ti si vzemi kakšnega domov pa skrbi za njega .Od moje hiše čim dalje .
Frane Šajn
22. 07. 2019 08.40
-9
Kje je bila ta čas tista mama polna slivovke s "Slovensko bandero" in pa dlegacija SĐS z Grimsijem na čelu, medtem ko princ senčni po znani hinavski naturi čepi varno v senci kot nekoč med samosmojevanjem v kleti Cankarjevega doma. Na zborovanju na Bovškem letališču je spet ponovil zadnje volilne zmage SĐS-sa , normalno glede na to 99 %-tno zbrano senilno druščino podpornikov ne gre drugače! Pozabljajo ljudje.
cekin11
22. 07. 2019 08.47
+16
popolnoma brezpredmerni post,ki mu ni tukaj mesto...tako kot si ti...še eden ki mu živeti ni če ne omeni ali se spomni na sds ali jj ko se zbudi..