Slovenija

Policijski sindikat Slovenije: Nikoli nismo podprli aktivacije 37.a člena

Ljubljana, 04. 04. 2020 13.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem ko se je po zavrnitvi aktivacije 37.a člena Zakona o obrambi, ki bi vojski pri nadzoru južne meje podelila dodatna pooblastila, razvnel besedni spopad med ministrom Hojsom in Sindikatom policistov Slovenije o tem, ali so v slednjem podprli omenjeni sklep, so se zdaj oglasili še v Policijskem sindikatu Slovenije in demantirali navedbe nekaterih medijev, da so podprli aktivacijo 37.a člena.

Po vladnem predlogu naj bi s sklepom o aktivaciji 37.a člena Zakona o obrambi ter s tem s podelitvijo policijskih pooblastil vojski na južni meji razbremenili policiste, ki varujejo slovensko-hrvaško mejo pred nezakonitimi migracijami. A sklep je svojo pot končal na odboru DZ za obrambo, kjer ga je od 19 poslancev podprlo 11, kar ni zadostovalo za potrebno dvetretjinsko večino, ki bi sklep poslala v potrditev pred poslanci v Državni zbor.

SPS: Gre za poskus zlorabe sindikata v politične namene

V četrtek so se nato oglasili v Sindikatu policistov Slovenije (SPS). Zmotil jih je namreč nastop notranjega ministra Aleša Hojsa na odboru, kjer da je med drugim izjavil, da oba policijska sindikata podpirata vse ukrepe notranjega ministrstva, kar naj bi namigovalo na to, da zagovarjajo tudi aktivacijo izrednih pooblastil Slovenski vojski. To pa, pravijo, ne drži, saj da se nikoli niso opredeljevali ne do vprašanja aktivacije 37.a člena in ne do ostalih ukrepov ministrstva, zato te izjave razumejo kot "poskus zlorabe sindikata v politične namene, kar je ob tako občutljivi temi povsem nedopustno".

PSS: "Naše poslanstvo je interesno in usmerjeno predvsem v to, da je varnost državljanov v prvi vrsti odvisna od varnosti, ki smo jo najprej sposobni zagotoviti slovenskim policistom."
PSS: "Naše poslanstvo je interesno in usmerjeno predvsem v to, da je varnost državljanov v prvi vrsti odvisna od varnosti, ki smo jo najprej sposobni zagotoviti slovenskim policistom." FOTO: Aljoša Kravanja

Ministrstvo je v odzivu zapisalo, naj SPS še enkrat preveri magnetogram seje. "Minister Hojs ni govoril o srečanju s SPS, ampak se je skliceval na srečanje s PSS in povedal, da PSS podpira napore vodstva ministrstva in policije za izboljšanje stanja v policiji," so navedli.

Minister Hojs je ob tem vodilne v SPS pozval k javni opredelitvi do omenjene teme, saj da ne gre za politično vprašanje, pač pa je predlog na mizo prejel prav s strani policije.

Odziv tudi Policijskega sindikata: Nikoli nismo podprli aktivacije 37.a člena

Nekateri mediji so odgovor ministrstva Sindikatu policistov napačno povzeli, pa zdaj trdijo v Policijskem sindikatu Slovenije (PSS), saj da nikoli niso podprli aktivacije 37.a člena.

Zapisali so, da so v pogovoru z ministrom, ki je objavljen tudi na spletni strani policije in je bil pred objavo verificiran s strani kabineta ministra, jasno opredelili svoje stališče do omenjene teme. 

"Policijski sindikat Slovenije se ni in se ne bo opredeljeval do odločitev, ki so v pristojnosti Državnega zbora, vse dokler takšne odločitve neposredno ali posredno ne posegajo v delovno pravni in socialni položaj naših članov," so jasni in dodajajo: "Zato trditev, da PSS podpira aktivacijo 37.a člena Zakona o obrambi, ne drži."

V PSS pravijo, da bodo spoštovali odločitev poslancev, ne glede na to kakšna bo, in da bodo za policiste, ki prihajajo v stik z okuženimi osebami, od vlade še naprej zahtevali najboljšo možno zaščitno opremo in ustrezno plačilo.
V PSS pravijo, da bodo spoštovali odločitev poslancev, ne glede na to kakšna bo, in da bodo za policiste, ki prihajajo v stik z okuženimi osebami, od vlade še naprej zahtevali najboljšo možno zaščitno opremo in ustrezno plačilo. FOTO: Damjan Žibert

"Poslanstvo PSS je interesno in usmerjeno predvsem v to, da je varnost državljanov v prvi vrsti odvisna od varnosti, ki smo jo najprej sposobni zagotoviti slovenskim policistom. Zato na delodajalca naslavljamo veliko zahtev, pozivov in pobud po izboljšanju pogojev za delo, med katere v tem obdobju sodi tudi zaščitna oprema za zagotavljanje preprečevanja in obvladovanja okužb s covid-19. Dosedanji socialni dialog z ministrom za notranje zadeve g. Hojsom lahko ocenimo kot korekten, minister pa je v prvih pogovorih pokazal posluh za reševanje težav policistov," so še navedli. 

PSS: Od samega začetka trdimo, da je to politična odločitev

"Dodatno pojasnjujemo, da ima PSS že od samega začetka, torej od sprejema določbe 37.a člena, stališče, da je njegova aktivacija izključno politična odločitev, ki zahteva podporo z dvotretjinsko večino glasov navzočih poslancev DZ. Temu pritrjuje tudi dejstvo, da vlada, kot naš delodajalec, pristojnosti za aktivacijo predmetnega člena nima, niti te pristojnosti nima stroka."

Zato pravijo, bodo spoštovali odločitev poslancev, ne glede na to, kakšna bo, in opozorili, da bodo ne glede na odločitev, od vlade še vedno zahtevali, da vzpostavlja in zagotavlja takšne pogoje za delo, da imajo policisti, ko prihajajo v stik z okuženimi osebami, najboljšo možno zaščitno opremo in da bodo za svoje požrtvovalno delo ustrezno plačani. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1391)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gekados
06. 04. 2020 12.33
-1
Potem pa naj delajo in se naj ne prituzujejo.
Kopriva60918022
05. 04. 2020 13.59
+10
SDS in njihove lažne novice. kar oba sindikata sta se morala oglasiti, da sta zanikala njihovo zavajanje in laži.
Streznitev
05. 04. 2020 15.58
+2
TheFamily-odgovor na tvoje floskule ;bilo je še v času "naših"-celoten siga lahko prebereš na 24UR, ČE ZNAŠ BRATI IN RAZUMETI Stavkovne aktivnosti, usmerjene proti vladi. Tako je bilo začasa" naših": na postajah mejne policije Obrežje in Gruškovje. Že pred stavko so v Sindikatu policistov Slovenije (SPS) zatrjevali, da za sindikat dejstvo, da je vladi prenehal mandat, ne predstavlja nikakršne ovire. S stavko so namreč želeli javnost in odgovorne opozoriti, da so "razmere v policiji na kritični točki", prihodnja vlada pa da bo morala pristopiti k rešitvi odprtih zadev. Predsednik sindikata SPS Kristjan Mlekuš je na Obrežju ponovil, zakaj so se odločili za stavko, hkrati pa izpostavil kadrovsko podhranjenost policije, ki "dosega kritično točko", policiji pa da grozi kadrovski kolaps, "ki se bo odražal na varnosti prebivalcev Republike Slovenije". Glede sporazuma iz 2018 je ponovil, da "niso izpolnjene strokovne analize delovnih mest pooblaščenih uradnih oseb, odprto je vprašanje bruto bruto zadeve in povečanega obsega dela, nerešen pa je tudi karierni sistem, kot eden ključnih in temeljnih zavez vlade v odhajanju, ki je obljubila, da ga bo izpolnila, a ga ni". To je mlečnozobi-puhoglavec govoril pred enim mesecem, kaj pa sedaj preberite si sami.
wolfterier
05. 04. 2020 16.16
+9
Najprej se je oglasu sam Mlekuž,ki bi rad izstopu iz Nata. Dvomim,da ga podpira deset policistov !!!
August
05. 04. 2020 13.38
+4
Pa ja ne bodo podprli sprejetja "spornega" člena, kaj jim bodo potem še sploh ostalo razen radarjev in lov kršitelje karantene glede na to, da smo slovenčki itak ovce?
FAUSTOS1
05. 04. 2020 12.19
+9
Tale nova vlada se igra z ljudmi in covid19 izkorišča za politične točke,razdeli po 100 evrov ,ki bomo jih potem vsi morali vračati,ljudi zapre v hišni pripor in potem vlada jamra kako stoji proizvodnja,omeji gibanje na lastno ulico,nato pa rečejo da je pomankanje kadra na posameznih področjih-ena sama politična igra v kateri bomo prebivalci te dežele talci te strahovlade.
Nidani
05. 04. 2020 12.59
+4
Popravek...sebi in svojim bodo po kakšno nulo ali dve dodali temu znesku...
vinogradnik33
05. 04. 2020 13.19
+8
Sebi so najprej močno popravili plače , sedaj pa morajo tudi drugim dati vbogajme , da jih bodo volili na naslednjih volitvah ! Za svojce in bližnje člane SDS so priskrbeli dobre plače kot sekratarji , za delavce pa naj poskrbi delodajalec , če ima s čim , čene jih pa naj odpusti , to je njihova filozofija , samo , da imajo oni , ne glede , koliko bo to stalo državo in od kje bodo dobili , nič ni zastonj !
Uporabnik1839091
05. 04. 2020 13.47
-10
Streznitev
05. 04. 2020 15.49
-6
Pa ne pozabiti denarnice, da si bomo še več delili.
Dark Knight
05. 04. 2020 11.19
+5
Srebrni misli, da mu bo s ponarejanjem minusov in plusov uspelo spremeniti javno mnenje :)
piu
05. 04. 2020 11.25
+2
srebrnibreg
05. 04. 2020 11.35
-6
O lej ga bluzača stonicknega, lažnivca in manipulanta danes je pa pod tem nickom. Kako dolgo bođ zdržal pod tem nickom? Pa kako dolgo boš druge obtoževal za dejanja katere počneš na tem portalu, da bi se opral svoje krivde?
Dark Knight
05. 04. 2020 11.36
+5
Srebrni, kako te ni sram že od leta 2009 ponarejta, hkrati pa jamrat in druge obtoževat. Ti si resno bolan tam zgoraj, pa saj to vsi že vedo :)
Dark Knight
05. 04. 2020 11.38
+3
@piu, lastnega nima, je sprogramiran, edino update-ajo ga na vsake toliko, ko se pojavi "novi obraz" ;)
Kopriva60918022
05. 04. 2020 13.57
+1
med 1000 komentarji kjer je cca 400 komentatorjev lahko spreminjaš javno mnenje?? kako ste otročji nekateri..
Nidani
05. 04. 2020 10.59
+10
No saj...po eni strani je kar dobro, da imamo to nesposobno desnico na vladi, ker...a si recimo predstavljate, da bi pod Šarcem izginil cel šlepar mask?? To bi bilo najmanj 5 interpelacij, pa vsaj dva referenduma in 18 mitingov resnice z najbolj ranljivo populacijo v teh dneh, zdolgočasenimi upokojenci...
iga_biba
05. 04. 2020 10.22
+11
pa saj sindikat ni policija. policija je Hojs in on rabi vojake. oborožene. Tonim pa ,ora biti tiho. Kučan nima sina, ima pa Tonina, je rekel Janša lani!. Sedaj ima tudi Janša Tonina.
prašek
05. 04. 2020 10.04
-1
Vojsko na meji ne rabimo !!!! Če je potreba , lahko policija zaprosi in dobi zaprošeno število vojakov !!!!!
prašek
05. 04. 2020 10.05
-3
Jovan pa ne bo nič manipuliral z vojsko po mestih !!!!!!!!
prašek
05. 04. 2020 10.06
+4
Ko se konča tale Corona , bo vlada bežala in vojska je ne bo ščitila !!!!
Dark Knight
05. 04. 2020 11.15
+5
srebrnibreg
05. 04. 2020 11.16
-1
Pozdravljen prašek. Vsem je znano, da pravljičar rabi vojsko po državi zaradi sebe ne južne meje. To je pa dokazal s tem, ker razmišlja o tem, da bi policijo umaknil z meje in jo poslal nad državljene.
piu
05. 04. 2020 11.26
-1
Dark Knight
05. 04. 2020 11.26
-3
Kva ti nakladaš srebrni, domišljijo pa maš. Ali pa paranojo. Policijo bi prestavili po notranjosti za nadzor upoštevanja ukrepov. Nič več nič manj. Ti pa v tem vidiš čiščenje varšavskega geta. Pejt se zdravt.
Streznitev
05. 04. 2020 15.43
-3
Pred kom? Pred enim zaprašenim medvedkom?
najvsivedo
05. 04. 2020 16.05
+2
PRAŠEK....tole je pa že zapakirano ,,pa upam ,da ne boš pozabil tvoje grožnje ..pikec ostareli ..
wolfterier
05. 04. 2020 16.20
+1
Bežali bodo pred junakom Šarcem odstopljenim,če bo najdu puško v koruzi !
ssbobo
05. 04. 2020 09.43
-1
A to MISLITA OBA SINDIKATA ........ al sam eden
Streznitev
05. 04. 2020 09.54
-2
Eden misli, drugi manipulira po vzoru zgagarjev.
iga_biba
05. 04. 2020 10.23
+0
wolfterier
05. 04. 2020 16.21
+1
biggbrader
05. 04. 2020 09.37
+7
Lunatriki se najbolj bojijo, da bi padel v vodo šverc z dohtarji in inženirji !
Streznitev
05. 04. 2020 10.00
-2
Nevroznanosti (projektBack to the Future befor 1990).
brabusednet
05. 04. 2020 09.34
-1
Udbo strukture že spotkopavajo vlado na sprejemanju zakonov.Prej ko so levičarji vam vladali niste bili zadovoljni in ste stavkali.Pa zaradi opreme,premalo kadrov in niskih plač.Sedanja vlada bi vas rada razbremenila pa vam spet ne paše.Se vprašam ste sploh normalni ali pa res politično nastrojeni proti tej vladi ali samo Janša vas moti neumneži.
SLObunkeljn
05. 04. 2020 10.10
+3
Največ teh bivših struktur je trenutno v vladi in sekretarjev na ministrstvih, tako da ne piši neumnosti!
omega _v6
05. 04. 2020 09.32
+10
Iz tega lahko sklepam,da policija zmore obdržati red v državi in onemogočiti vstop migrantom!! Toraj kot trdi sindikat vojskle ne potrebujejo za pomoč!! Vendar pa je vprašanje kako so obremenjeni policisti?? Sindikalistom je lahko sedeti v pisarni in si praskati!! Seveda pa kot davkolačevalec zahtevam,da se NOBEN migrant v teh kriznih časih ne pojavi več v Sloveniji saj tudi oni lahko in seveda prenašajo virus!! In kam nas levičarji peljejo?? Mi bomo obvezno doma oni pa bodo v državo švercali okužene migrante!? Izdajalci!!
ssbobo
05. 04. 2020 09.41
+0
Streznitev
05. 04. 2020 10.05
+4
Policaj s spominom zlate ribice: Kristjan Mlekuš je na Obrežju ponovil, zakaj so se odločili za stavko, hkrati pa izpostavil kadrovsko podhranjenost policije, ki "dosega kritično točko", policiji pa da grozi kadrovski kolaps, "ki se bo odražal na varnosti prebivalcev Republike Slovenije". Za odziv na Mlekušove zapise smo se obrnili tudi na Generalno policijsko upravo. Kot so nam odgovorili, izjave Mlekuša niso uradno stališče policije, niti stališče generalne direktorice policije Tatjane Bobnar.
Ejga-Tega
05. 04. 2020 09.28
+4
Včerajšni prispevek, kako obračajo ljubljanske marostrje pred Bledom-neprecenljivo 🤣
milan-hisan
05. 04. 2020 09.24
+22
Policijski sindikat Slovenije: "Nikoli nismo podprli aktivacije 37.a člena" KAJ PA PRAVIJO POLICISTI?
biggbrader
05. 04. 2020 09.27
+7
Policijski sindikat, katerega glavni nakladač je lunatik oz. kordiševc. Le kaj si mislijo policaji o njem ? Kot slišim policaje imajo o njem enakomnenje kot večina državljanov. Nihče si ne želi nacionalizacije najboljših slovenskih podjetij. Le kdo si želi extremni komunizem ?!
Streznitev
05. 04. 2020 10.13
-2
Oni niso tam, da "mislijo" ampak izpolnjujejo ukaze nadrejenih enako, kot v vojski. Kdor je bil v vojski to ve, ostalim priporočam, da to poskusijo. (besede: ne bom,ne morem, imam menstruacijo, moje pravice, samoupravljanje, demokracija,MBH-me boli hrbet .... ne obstajajo in tačka
brabusednet
05. 04. 2020 09.24
+11
Ti sami ne vedo,kaj bi radi.Zadnjič sem slišal,da podpirajo,da jim vojska pomaga.Slamnati vojaki nimajo pooblastil torej so brez veze tam.So,kot taborniki brez nalog.
Streznitev
05. 04. 2020 10.16
+4
Zapihal je nov veter in....se je potrebno obrniti za 180% celzija.
Obvezna smer
05. 04. 2020 09.10
+0
Kamniški Marjan naredil skarpo Židan se ukvarja z teranom sindikat pa želi da policija dela 24ur..😂
Streznitev
05. 04. 2020 10.23
-1
Veterinar Židan se ukvarja s svojimi piceki. Do sedaj, ko so bili pri koritu jim je dajal purgo, ker so bili zaprti, sedaj, ko so odmaknjeni od korita, mu je glavna skrb, da ne bodo podhranjeni in: "mi poskušamo vse, da to nespodobno-sposobno vlado spravimo v zgodovino".
Jožajoža
05. 04. 2020 09.08
-17
kako se naj sedaj medicinska sestra,ki ima na avtomobilu MB registracijo pripelje v ljubljano. vem,ima potrdilo, da dela v UKC-ju.kako bo pa reagirala ulica,ko bo na parkirišču videla parkiran mariborski avto. to so posledice tako blesavega ukrepa zapirat meje meje med občinami in spodbujat sovraštvo do sosedov iz drugih občin.ljudje, vsa sovraštva ,katera vlada podpihuje,, bodo ostala .
Model1a
05. 04. 2020 09.17
+12
"Ulica" je več ali manj prazna, tako da je ta skrb odveč. Glede na to, da ima ljubljanska wanna be čokolino mafija vsa po vrsti na 15-20 let starih podrtijah ala audi, mercedes in BMW KP, GO tablice, ni MB nič posebnega v teh dneh v LJ.
brabusednet
05. 04. 2020 09.26
+12
Moj sosed ima registrsko KP,a mu naj grem avto stovčem po tvojem norc neumen.
ssbobo
05. 04. 2020 09.45
+3
Čokolino mafija........... matr ta je dobra......hahaha....... oni dostavljajo robo nemoteno
Streznitev
05. 04. 2020 09.51
+0
Če si "prvorazredni" Slovenec je to tvoja dolžnost, da sosedu, ki ga dobro poznaš narediš škodo- vprašaj tvojega vzornika. Je odgovoril norec norcu3.
Jak Tobim
05. 04. 2020 09.08
+3
vojska na meji ni problem - da je šlo za manipulativno dejanje politične elite, ki deli milijone v zasebne žepe izbranim posrednikom (!) je objavljeno na tem mestu v drugem prispevku, se takoj pokaže v tem, da so vojsko brez problemov poslali na meje brez aktivacije spornega člena, ki bi omogočil ustanovitev, ne policije za državljane, temveč politične policije proti državljanom. sam sem podpiral prihod poltika na čelo vlade za katerega sem verjel, da je operativno najbolj sposoben med trenutnimi. ne vem kam to pelje. a tje kamor nas vodi glavni urednik SIOL.a Peter Jančič (to si mora vsak prebrati - novinar je de facto pokazal na tiste, ki so na odstrelu z metodami, ki smo jih vsi že pozabili - neverjetno. ljudje več ne vidijo, ne slišijo in si ne upajo več povedati.. minilo je mesec dni od prvega primera - ponavlja in ponavlja se zgodba o napakah NIJZ, čeprav je ta kršil vsa priporočila svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki je odsvetoval ukrepe, kot jih je takrat priporočil NIJZ. Kompletno vodstvo NIJZ je takoj bilo odstranjeno, paralizirano do te mere, da je politika popolnoma prevzela vodenje nečesa kar bi naj vodila stroka, medtem se je vsa koruptivnost WHO pokazala do obisti (zgodbe o posilstvih v afriki, letovanja v najbolj prestižnih hotelih na najbolj eksotičnih lokacijah,.. to smo mislili, da so izmišljotine, ..no, danes je vse razgaljeno - vsi napotki so temeljili na lažnih podatkih iz Kitajske, ki je pošiljala škart robo po svetu, zaradi katere smo dobili jedrski reaktor epidemije po bolnišnicah,..). škoda ej ,da smo padli na nivo tega, da smo v EU vazali Kitajske, da smo se skregali z edinim (silno neprijetnim) zaveznikom, ki se je edini še postavil po robu hinavščini kitajskega vodstva (ZDA, kdo pa drug), da.. ne da se mi. naj vsak saj toliko zmore , da pomisli koliko tisočev slovencev je danes za brezglavo karantenizacijo do sedaj bilo obsojenih na smrt - zaradi nedelujočega osnovnega varstva ni bilo diagnostike raka (hitro odkrivanje je ključno za uspešno zdravljenje - vsi ostali, ki bi jim v tem času odkrili raka so brez vsakega dvoma mrtvi - a gredo v statistiko wuhan virusa?), koliko je smrti zaradi nedignosticiranih znakov infarkta, zgodnjih znakov demence, diabetesa,..? tisoči samo v prvem mescu - nobeden, še tako hud model epidemije, brez vsakih ukrepov, ne bi dosegel nikoli teh številk. pa se pogovarjamo o otrocih z levkemijo, o mladih z nekadilskim rakom na pljučih, o tistih v srednjih letih s hitrim rakom testisov, dojk, ščitnice,.. kam je šla pamet? brati priporočam Alojza Ihana (imunolog), pa Tomšiča (epidemiolog), glas osamljenega v puščavi (zdravnica iz CElja, ki je upala opozoriti na tisoče mrtvih, ki jih navajam, zaradi nedelujočega zdravstva, ko je sve samo COVID-19).
ssbobo
05. 04. 2020 09.49
-1
Ok..... veš samo tisto kar hočejo da veš?....... Ali se tudi oziraš po temni strani .......
riss
05. 04. 2020 09.07
+4
Ko nekdo napiše, da prihajajo temni časi za levičarje in da bo rdeča zvezda izginila. Potem pa ta izjava dobi več minusov kot plusov, takrat spoznavaš, da bodo pri nas do tega minila še desetletja. A pod to rdečo komunistično zvezdo so pobijali, zatirali, mučili tudi lastni, največkrat popolnoma nedolžni narod. Pozneje, po osamosvojitvi prenesli vse privilegije, še na nadaljnje svoje rodove, ustvarjali bančne luknje, rajkune, kraje, harali po zdravstvu, gospodarstvu, divje lastninjenje,... Vse to v imenu rdeče, skoraj povsod zavržene rdeče krvave zvezde. Verjamem, da se bodo v imenu nje vse leve sile pri nas spet združile, da bi po naslednjih volitvah spet zavladale in ohranjale privilegije tistim, ki bi morali biti lustrirani in odmaknjeni iz javnega življenja že 30 let nazaj. Tako se jim bodo pa še vedno gradili spomeniki v imenu rdeče zvezde, žal zlorabljene NOB (ki ni bila sporna) z boljševistično revolucijo.
Streznitev
05. 04. 2020 08.57
+15
Stavkovne aktivnosti, usmerjene proti vladi, so potekale na postajah mejne policije Obrežje in Gruškovje. Že pred stavko so v Sindikatu policistov Slovenije (SPS) zatrjevali, da za sindikat dejstvo, da je vladi prenehal mandat, ne predstavlja nikakršne ovire. S stavko so namreč želeli javnost in odgovorne opozoriti, da so "razmere v policiji na kritični točki", prihodnja vlada pa da bo morala pristopiti k rešitvi odprtih zadev. Predsednik sindikata SPS Kristjan Mlekuš je na Obrežju ponovil, zakaj so se odločili za stavko, hkrati pa izpostavil kadrovsko podhranjenost policije, ki "dosega kritično točko", policiji pa da grozi kadrovski kolaps, "ki se bo odražal na varnosti prebivalcev Republike Slovenije". Glede sporazuma iz 2018 je ponovil, da "niso izpolnjene strokovne analize delovnih mest pooblaščenih uradnih oseb, odprto je vprašanje bruto bruto zadeve in povečanega obsega dela, nerešen pa je tudi karierni sistem, kot eden ključnih in temeljnih zavez vlade v odhajanju, ki je obljubila, da ga bo izpolnila, a ga ni". To je mlečnozobi-puhoglavec govoril pred enim mesecem, sedaj pa preberite si sami.