Slovenija

Pomoč za malega Gala

Ljubljana, 13. 01. 2011 18.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenija spet zbira plastične zamaške – tokrat akcija poteka za Gala Majšlerja iz Maribora, ki je ob porodu ostal brez kisika, dobil je hude možganske poškodbe in zato ne sliši, ne vidi, dobiva epileptične napade ter duševno in razvojno zaostaja.

Slovenija spet zbira plastične zamaške – tokrat akcija poteka za Gala Majšlerja iz Maribora, ki je ob porodu ostal brez kisika, dobil je hude možganske poškodbe in zato ne sliši, ne vidi, dobiva epileptične napade ter duševno in razvojno zaostaja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (63)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Westal
30. 04. 2011 04.27
Kje naj oddam zbrane zamaške, da bodo šli res za ta namen?
rokerca
21. 01. 2011 17.27
Zbirajo se tudi zamaški od tetrapakov
zalaharmony
14. 01. 2011 22.53
mi že zbiramo,sam nevem a pridejo v poštev tudi zamaški od tetrapakov nikjer nism zasledila,upam da res čimveč zberemo, FOLK ZBIRAJTE , TO PA RES NI TEŠKO !
Iztok Perko 1
14. 01. 2011 21.47
+1
Dragi moji pisci komentarjev! Nič pametnega mi ne pride na misel ob branju vseh teh mogočih in nemogočih komentarjev. Prevevajo me mešani občutki od jeze, žalosti, do pomilovanja vas ki pišete tako neprimerne komentirate... ne vem... sem brez besed. Z Galovo mamico Lilijano Bukovič sva se osebno spoznali v pediatrični bolnišnici v Ljubljani, kjer sta bila sprejeta najina otroka. Imeli sva ogromno možnosti in priložnosti za pogovor in tako sva se zbližali, da sva postali tudi družinski prijateljici. Vi si sploh ne morete predstavljati kako brezpogojna in neizmerljiva je njena ljubezen do sina in, da ji pomeni vse na svetu. Pustila je službo voznice avtobusa zato, da se je lahko v celoti posvetila svojemu otroku. Ni ga dala od sebe, recimo na Ig kjer so njemu podobni otroci, ampak mu nudi resnično brezpogojno materinsko ljubezen. Niti kanček ljubezni pa ni premogel Galov očka, ki ga je na žalost zapustil, saj ni zdržal niti pogleda nanj. Lilijana je borka in njen sonček Gal, kot ga rada poimenuje, ne bo čutil nobenega pomanjkanja ter se bo do zadnjega borila zanj. On je središče njenega sveta in tako je tudi prav. Ne obsojajte in ne pomilujte malega Gala, saj sem imela večkrat priložnost občutiti njegovo veselje in zadovoljstvo, ko mu je lepo in prijetno in to tudi na nek svoj način pokaže. Res je, da ste nekako nejeverni Tomažki, ker se veliko takih in podobnih zgodb dogaja okoli nas in ugotovite, da ste naplahtani ter vam je na koncu celo žal za donirani denar, saj so ga le-ti porabili za čisto druge namene. A v Galovem primeru vam lahko z življenjem garantiram, da bo šel vsak cent za namen nakupa primernejšega avtomobila kot ga sedaj imajo. Še enkrat vas vljudno naprošam, bodite človeški in ne obsojajte saj nikoli ne veste, če se zgodba lahko zgodi vam. Torej ne obsojaj, da ne boš obsojen. Če želite pomagati, pomagajte po svojih močeh in vesti saj je komentar, da je bil nekdo izigran povsem odveč.
zalaharmony
14. 01. 2011 19.53
joj kva folk piše vse da glava boli . a se zbirajo zamaški tud od tetrapakov al sam tisti od plastenk ?
zoran13
14. 01. 2011 14.24
Že velikokrat smo v naši družbi dokazali, da znamo in zmoremo biti solidarni z vsemi tistimi, ki živijo na robu, bodisi zaradi gospodarskih, družbenih ali zdravstvenih razmer. Vsi tisti, ki smo v življenju že izkusili zdravstvene probleme in težave, vemo, kako je v takih primerih pomembna hitra, iskrena in človekoljubna pomoč. Zato je še vedno v naši družbi, ne glede na to, kaj vsakodnevno delajo iz nas, doma odprta in topla beseda in nesebična pomoč. Žal pa je v tem primeru objavljen račun PBSlovenije št.90200-400-4908846 za Gaja Majšlerja - še vedno premalo, saj za denarno nakazilo potrebujemo še vsaj njegov naslov, ker drugače samo s temi podatki, položnica ne gre naprej. Zato bi bilo dobro, da bi nekdo, ki za podatke ve, le-te čimprej objavil, da bi tudi to lahko potekalo nemoteno. Ob želji, da bi vsak lahko na njemu lasten način pomagal, vsi prav lepo pozdravljeni!
vetrolov
14. 01. 2011 12.03
BO DUŠAN KIDRIČ IZ VZAJEMNE ZAČEL ZBIRATI ZAMAŠKE .
Matej Albert
14. 01. 2011 11.39
se spomnite fanta, ki je izgubil nogo v nesreči? nekaj časa nazaj.... zanj so se zbirali zamaški, da dobi protezo..... vse lepo in prav, da je tako in da se pomaga..... pazi tole: Ta isti fant....mislim, da je bil anže.... (ma ne me držat za besedo) je bil pri mojem osebnem prijatelju, da bi kupil njegov avto....... in to je.... Najnovejši model Mercedes-Benz c220 CDI Blue.... cena: 28000€ pa mi povejte kako to, da si proteze ni mogel kupiti a za avto pa ma dnar..... meni pa naša preljuba država ne more odobriti nove očesne proteze iz stekla, ki stane 150-200€......... zatorej..... dajte dnar tistim, ki ga res potrebujejo..... in dajte tudi prekontrolirat, kam ta denar gre..... grdo rečene.... ampak, da ne bi mama in ata dobila teh sredstev, fantič pa bi bil na koncu še poslan v kako zaprto institucijo......(žalostno a nemalokrat tudi res)!!!!! Še enkrat: da me ne bi narobe razumeli.....
Matejci80
14. 01. 2011 11.06
Kruto da se to pogosto dogaja...ta fantek niti ne ve da živi...kakšno življenje sploh je to se sprašujem...država pa itak nima posluha za invalide(tudi sama od rojstva invalid)!
micibond
14. 01. 2011 10.52
Pri vseh teh lopovščinah posameznikov v Sloveniji,bi res lahko vsaj eden od teh podaril Galu kar potrebuje, ne pa da se pravdajo za tisto kar so na nezakonit način pridobili.Vsaj na nek način se naj izkažejo in povrnejo svoje dostojanstvo.
Domen Selan 1
14. 01. 2011 10.43
Lahko bi se kakšno podjetje odločilo, da mu podari novi avto... k da je za njih to strošek. Vsakim KAO zvezdnikom jih pa kr talajo... bv
nikajana
14. 01. 2011 10.19
Žalostno je , da moramo zbirati plastične zameške za invalidnega otroka......namesto, da bi tu pomagala država........zakaj vse imajo denar...pomoči potrebni,, ki si ne more sam in mu ne more pomagati družina pa zbiramo plastiko. Da ne bo pomote, tudi zbiranje plastike, ki se porabi v druge namene je zelo dobrodošlo...
kripo5
14. 01. 2011 09.52
se strinjam s frutijem .. če starši niso dovolj razumni, da vidijo, kaj je bolje za otroka (!), potem vsaj mi NE zbirajmo zamaškov.
FCL
14. 01. 2011 09.50
Bogi fantek res :(( Otročki so tako nebogljeni in srce me zaboli, ko preberem kaj takega :((( Če bi bil bogat bi samo takim pomagal.
tutti_frutti
14. 01. 2011 09.38
Nevem zakaj vztrajno brišete komentarje... mislim da lahko izražamo svoje mnenje tudi tisti, ki mislimo da je pri takih primerih boljša evtanazija že ob rojstvu... Tako otrok ne matra sebe niti staršev!!!!!
29350
14. 01. 2011 09.28
SRAMOTA - namesto, da bi drzava kupila vecji avtomobil raje g. Kalanova, ki je predsednica zdravniske zbornice denar posoja. Sprasujem se ali smo res na tako niski moralni stopnji.
mjav25
14. 01. 2011 09.25
Problem tle je da: tisti,ki bi lahko pomagal ki imajo polno dnarja in ne vedo kaj bi znjim-nebojo pomagal ker skrbijo sam za svojo RIT!..Tisti ki pa nimajo bi pa radi pomagali pa ne morjo! Sicer pa ne vem kaj se pritožujete...sej ni denarna pomoč..ampak mi bi prispevali samo zamaške...zakaj ste nekateri tko kruti? Gre se za življenje...tako otrok mogoče še lahko normalno zažiwi in to mogoče ravno z našo pomočjo!
TK Olimpija Šola
14. 01. 2011 08.32
gal ima cerebralno paralizo. ta nastopi ob porodu, kdar le ta poteka predolgo. postejica postane izčrpana, ne dovaja zadostenga kisika, ...takrat je čas, da se otrok porodi. če se ne, umre oziroma se rodi s cerebralno paralizo. ta je lahko blažja, lahko pa tako težka, kot pri galu. cerebralna paraliza nastopi tudi pri nedonošenčkih, tistih zares prezgodaj rojenih ( pri 25 - 30 tednih ). ves piont je v kisiku. če je bil gal donošen, gre po vsej verjetnosti za napačno presojo zdravnika,... o, jej! pa ne sodimo naprej. pomagati mu je treba. in če mi, navadni ljudje lahko kaj storimo, PA DAJMO!
DudoMudo
14. 01. 2011 07.34
DRŽAVA POMAGAT????kako smešen vic,haha še štipendije ne da invalidom,da se lahko šolajo na kaki drugi šoli razen v Kamniku,pa čeprav jo to košta do"2000" e na mesec.to,je sramota!upam,da se našem pahorčku in vrlim ministrom kaj podobnega pripeti in začnejo malo razmišljat v dobro ljudi,ki jih izvolijo,ne samo za svoje ogromne lačne RITI,kar to tudi sami so!!!!!!!!!!
Inja11
14. 01. 2011 07.09
KUBO!!! To se je zgodilo MED PORODOM ne pa enkrat umes med nosečnostjo da bi lohk kej nardil...nemorš verjet no de kej takega lohka napišeš....:(