Slovenija

Pomoč za poplavljena območja

Bukarešta/Budimpešta, 15. 04. 2000 17.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Romunska misija pri zvezi NATO je države članice Severnoatlantske zveze zaprosila za pomoč pri odpravljanju posledic poplav na zahodu in severu Romunije, je danes v Bukarešti sporočila romunska vojska.

Poplave so zahtevale devet smrtnih žrtev, več kot 4000 hiš je bilo poškodovanih ali uničenih, več kot 100.000 hektarjev kmetijskih zemljišč je bilo poplavljenih. Po podatkih romunskih oblasti je škode za več kot 100 milijonov dolarjev.

Evropska komisija je že napovedala, da bo Romuniji namenila milijon dolarjev pomoči, Nizozemska pa bo prispevala še pol milijona dolarjev.

Približno 20.000 Madžarov je danes pomagalo utrjevati jezove ob naraščajoči reki Tisi. Njena gladina se je dvigala proti kritični točki 10 metrov. To so najhujše poplave v zadnjih stotih letih, so sporočili predstavniki lokalne oblasti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.