Slovenija

Meteorna voda zalila prostore doma upokojencev v Ormožu, v Veliki Polani večja količina toče

Ljubljana, 03. 06. 2020 20.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V državi so se ponekod pojavljale nevihte. Predvsem v Pomurju sta lokalne nalive spremljali manjša toča in sodra. Na območju Velike Polane pa je padla večja količina toče. Meteorna voda je zalila tudi prostore doma upokojencev v Ormožu.

Nestanovitno vreme, ki bolj spominja na aprilsko kot junijsko, se nadaljuje. Danes so se po državi pojavljale lokalne nevihte, ponekod sta jih spremljali tudi sodra in celo toča. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Manjša, a močnejša nevihta je danes prešla del Pomurja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 Na območju Velike Polane je padala tudi toča. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob 16.43 je v Ormožu meteorna voda zalila prostore doma upokojencev na Ulici dr. Hrovata. Gasilci PGD Ormož so iz dveh objektov prečrpali tri kubične metre vode ter pomagali osebju pri čiščenju. Ob 17.51 pa je na Ptujski cesti v Ormožu meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ormož so izčrpali okrog pet kubičnih metrov vode, poroča Uprava za zaščito in reševanje. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kaj nas čaka? 

Nekatere nevihte bodo lahko predvsem na Štajerskem in v Prekmurju spremljali lokalno močnejši nalivi s sunki vetra in drobno točo, zvečer pa bo kakšna močnejša nevihta možna tudi na Primorskem in v zahodnem delu Gorenjske.

Četrtek bo v zahodni Sloveniji oblačen. Krajevne padavine, ki bodo že zjutraj nastajale na območju Julijskih Alp in Snežnika, se bodo popoldne krepile in širile tudi nad osrednje kraje. Na vzhodu bo do večera še suho, deloma sončno in vetrovno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter.

V petek bo na vreme pri nas vplival ciklon s hladno fronto, zato bo povsod oblačno in deževno, nastajale bodo tudi nevihte z nalivi. Dopoldne bo še pihal jugozahodnik, popoldne pa bo zapihal severnik.

Več preberite tukaj. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TistoPravo
04. 06. 2020 13.10
+2
Lokalno "prezalita" lokalna področja zaradi neustrezne državne in v lastništvu iz strani fizičnih oseb komunalne ureditve...in stanje se zaradi neukrepanja samo še poslabšuje...poleg tega pa še kar nekaj divjih izpustov iz greznic, ki pa tečejo tud če nič nenpada iz neba..čnon stop!
fairplayy
03. 06. 2020 21.52
+5
Tega je vedno vec, vremecsmo spremenili zaradi cloveske pogoltnosti in neskoncne rasti
zavetnik
03. 06. 2020 21.44
+0
To si je naročil sekretar na ministerstvu za obrambo, da pomaga svoji občini Jaklin.
bububu123
03. 06. 2020 21.37
+0
to v Veliki Polani ni toča! Je sodra! In bilo je peklenskih 10 minut! pokalo vsepovprek. :(