Slovenija

Portugalska znižala stopnjo inflacije

Lizbona, 14. 04. 2000 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Portugalska je marca letos zabeležila 2,1-odstotno stopnjo inflacije in tako presenetila strokovnjake, ki so pričakovali, da se bo stopnja inflacije v primerjavi z letošnjim februarjem, ko je znašala 2,2 odstotka, še zviševala.

Kljub pozitivnim rezultatom pa bo portugalska vlada še naprej skušala ohraniti inflacijo pod nadzorom. Evropski ekonomisti namreč pričakujejo, da bo Portugalska tako kot konec lanskega leta tudi konec letošnjega leta zabeležila 2,2-odstotno stopnjo inflacije.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.