Slovenija

Portugalski predsednik danes na uradnem obisku v Sloveniji

Ljubljana, 08. 04. 1999 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na povabilo predsednika Milana Kučana bo danes na prvi uradni obisk v Slovenijo prispel portugalski predsednik Jorge Sampaio.

Kot je predvideno, se bo portugalski predsednik danes ločeno sešel s predsednikom Kučanom in premierom Janezom Drnovškom, za popoldne pa je napovedana novinarska konferenca predsednikov obeh držav.

V petek je predvideno srečanje predsednika Sampaia s predsednikom državnega zbora Janezom Podobnikom, sledil pa bo govor gosta v Gospodarski zbornici Slovenije. Popoldne naj bi portugalskega predsednika sprejela ljubljanska županja Vika Potočnik, gost pa se bo vpisal tudi v Zlato knjigo mesta Ljubljane.

Portugalski predsednik z delegacijo si bo v soboto, zadnji dan obiska v Sloveniji, predvidoma ogledal življenje in delo kmetije Vrbank, ki se pripravlja na prehod na biološko kmetovanje. Obiskal pa naj bi tudi kmetijo Požrv, kjer bo pokušina slovenskih narodnih jedi.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.